מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסינו לאן...כן..לא...רוני13/07/2009
שלום,
אני בת 33 רווקה. מעולם לא הייתי בקשרזוגי בוגר רק קשרים שלא מובילים לכלום. בעצם אין לי מושג מהי זוגיות..עכשיו אני בקשר עם בחור 4 חודשים מתראים כל יום. אני אוהבת לטייל,אקטיבית, אוהבת לטוס לחול ופתוחה בדעותי ואוהבת מגע . הוא בחור שמרן בדעתיו אוהב טלווזיה ואינטרנט כל תכנון פעילות מצריך ממנו אנרגיות והוא פולני ופחות אוהב מגע. למרות הכל הוא בא איתי למקומות שאני רוצה מתכנן ומארגן ודואג קשה לא לפרגן או להביא אהבה קשה לו לייזום או להתחייב.. מתחילת היחסים אנחנו ישנים כל יום ביחד שנינו גרים באותה עיר..אבל הקשר לא ברור עדיין..אני מרגישה שכבר הייתי צריכה לדעת האם זה זה או לא..והוא גם כן לא לוקח החלטה. אני רוצה שנטוס ביחד לחופשה ארוכה של 3 שבועות והוא מסרב להתחייב או להסכים. הרעיון על לגור ביחד עדיין לא על הפרק וגם הוא לא מכיר את הורי ואני לא את שלו. אני חשה שיש לו רגשות כלפי אבל הוא לא יודע איך להביע אותן או לחשוב בצורה "זוגית" למרות שאנחנו כל יום ביחד לא חשה שיש בינינו אינטמיות או זוגיות מוצלחת. לא יודעת האם זה ניתן לשינוי או לא? האם אני מתפשרת על האדם הראשון שאוהב ומתנהג בצורה זוגית בגלל שעד עכשיו לא מצאתי אדם כזה? או שבאמת יש פה משהו אמיתי. אני הרבה יותר מילולית ממנו ונוטה לשיחות עומק..אבל אין לי את הידע האם התרגלתי בחיי לדבר עם נשים? או שניתן למצוא גם גבר שמסוגל לנהל שיחות עומק?
ממש לא יודעת מה לעשות ..מרגישה שאני צריכה כבר לדעת ..וגם הגיל כבר לא צעיר...אני יודעת שאני יכולה לסמוך עליו תכונה שחשובה לי אבל מה עם שיחות נפש חיבוקים ומילות אהבה מיוזמתו.
ברור לי שאם נמשיך להיות ביחד אני יהיה משקית החוויה ביחסים ויצטרך לייזום כל הזמן ולא לצפות לגסטות רומנטיות...האם אני מתפשרת? או שזה הכוונה שתמיד יש פשרות.........אשמח לחוות דעת ממש מרגישה אבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הקשר בין מה שיש ביניכם לזוגיות ?
יואב14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעבוד על ההתפתחות הרגשית שלך
דורית כהן14/07/2009רוני היקרה, ממה שאת מתארת יש לי תחושה שזה לא זה...עצם העובדה שאת מעלה את השאלה הזו ומתלבטת איתה , והעובדה שעולות לך המחשבות שאולי את מתפשרת בגלל הגיל וחוסר הנסיון בזוגיות - כבר בעצמם מעידים על חוסר רגש חזק כלפיו. במערכות יחסים חדשות, בתקופה הראשונה לפחות ישנה הרבה התלהבות מבן הזוג, שהרבה פעמים מקורה בסינוור ובכמיהה חזקה לקשר אינטימי עם בן זוג כלשהו. דווקא העובדה שאינך מסונוורת ממנו ורואה את מגרעותיו נכוחה מעידה על כך שמצידך אין כאן רגש חזק וכנראה אין מספיק רגש. לא נראה לי שממה שאת מתארת יש בסיס נכון לזוגיות מוצלחת.
אני מציעה לך להתחיל לעבוד על ההתפתחות הנפשית והרגשית שלך באופן עצמאי, כרגע בלי קשר לזוגיות. להירשם לפעילות חברתית, שם גם תוכלי לפגוש אנשים בגילך באווירה ידידותית ומפרגנת, ולרכוש כלים להתפתחות אישית, אינטליגנציה רגשית, אסרטיביות, קבלת החלטות ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)