מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יודעת איך להגיבאני23/07/2009
שלום,
אני בת 29 ויש לי חבר בן 32. אנחנו ביחד קצת יותר מ 4 חודשים וכבר גרים ביחד חודשיים. כבר מהתחלה הוא הביע המון רגש כלפיי וכוונות רציניות. הוא היה הרבה יותר מהיר ממני בהצהרת כוונות, רצון לעבור לגור ביחד, לוקח אותי על בסיס שבועי לארוחות עם משפחתו וחבריו, ביקש להכיר ולפגוש את הוריי, מדבר על עתידנו בצורה חופשית וכו' וכו'... הכל נראה ונשמע כוויכול מעולה....
אלא שכבר בערך פעם שלישית (בערך) הוא פולט דברים די מדאיגים ואני מתחילה לפקפק בהכל.
כאשר הוא שומע סיפורי חבריו, אשר כולם כבר נשואים והורים לילדים וקצת לחץ מתון מכיוון המשפחה, הוא נכנס ללחץ לגבי משמעות ותוצאות של מחוייבות הנישואים והולדת תינוק.
הוא משתף אותי בחששות שלו, אומר לי שהוא מצד אחד חושב על חתונה והולדת תינוק, מצד שני כשהוא חושב על זה, זה נורא מלחיץ אותו. הוא מנסה להרגיע אותי ואומר לי שטוב לו איתי ושהוא אוהב אותי מאוד, שיש לו כוונות רציניות, מצד שני הוא נלחץ ופוחד מזה.
הוא חזר ואמר את הדברים כבר כמה פעמים במספר הזדמנויות ולא כ"כ ידעתי איך להגיב.
מצד אחד כבר היה לי נסיון עם מישהו כזה בעבר, שבסוף נפרד ממני, כי לא הצליח להתגבר על הפחד שלו, לכן לא בא לי להפוך שוב למטפלת ומרגיעה של מישהו מהסוג הזה. מצד שני, אני מרגישה שזה באמת מוקדם מדי לקפוץ לאיזשהן מסקנות או לנהל שיחות רציניות בנושא, כי זה רק יכול להפחיד אותו יותר.
אני לא יודעת מה לעשות. לא יודעת איך להגיב. עכשיו אני מאוד מודאגת, כי אני פוחדת להיפגע.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנה אמפתיה ושחרור הלחץ.
שירית23/07/2009הי,
מה שנראה לי נכון כתגובה לדבריו הוא הבעת הבנה ואמפתיה. להגיד לו שאת מבינה את הלחץ שהוא מרגיש ושגם את לפעמים חווה אותו. ושלדעתך עדיין מוקדם לחשוב או לדבר על מיסוד הקשר. את יכולה להגיד לו גם שאת עוד לא מרגישה בשלה לצעד כזה. זה ירגיע אותו כי יבין שאת לא מצפה ממנו כרגע לשום דבר בומבסטי.
תהני מהקשר ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיטימי להתלבט סביב חתונה
דורית כהן27/07/2009אני מסכימה עם שירית לגבי הצורך לתת לו אמפטיה בנושאים שמלחיצים אותו. אני באמת חושבת שהצעדים של חתונה והבאת ילדים, להפוך לבוגר אחראי, להורה, לקחת אחריות על כלכלה של משפחה שלמה - אלו צעדים מאוד משמעותיים ומלחיצים. בגיל 32 הוא כבר רואה לא רק את החתונות של חבריו אלא בהחלט גם את הקשיים שהם נתקלים בהם, וודאי שואל את עצמו עד כמה הוא יצליח להתמודד. מה שאני מנסה לומר כאן הוא שתגובות מסוג זה הן מאוד צפויות וטבעיות, ונורמליות. זה שחברך הקודם עזב על הרקע הזה מסביר את החששות שלך להיפגע שוב, אבל זה לא אומר שזאת תהיה גם תגובתו של הנוכחי. אם תראי בכך תגובות נורמליות, כנות, שקופות - ומורכבות - גם ציפיות ורצון להתמסד אך גם חששות מתלווים - זה המקום הנכון להיות בו...האם לך אין חששות? האם אינך יכולה להבין מה עובר עליו מנסיונך שלך עם חברים וחברות? את מנסה להימנע משיחות מסוג זה כנראה בגלל הנסיון המר שהיה לך עם החבר הקודם, יש לך הרבה כאב רגשי סביב הנושא הזה. ואנחנו בדרך כלל מנסים להימנע להיכנס למקומות כואבים...נסי להבחין בין אז להיום, וקבלי את ההתלבטויות שלו כמעידות על תהליך חיוני וחשוב ולא על יחסו כלפייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)