האם אפשר להתגבר על עכבות מיניות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם אפשר להתגבר על עכבות מיניות
    מרים
    29/08/2007

שלום לכן! אנו זוג בני 38,40 שומרי מצוות נשואים מעל 20 שנה. מטופלים בשתי בנות ושני בנים. בעלי אב נהדר ובעל מתחשב. לאחרונה יש לי יותר דרישות מיניות בעקבות שקראתי בספרים וגם בחוברות של ארוטיקה. גיליתי עולם שלם של דברים שאף פעם לא עשה לי שבעצם היו לי בפנטזיות (אותן הצנעתי). לא העזתי להודות בפני עצמי .על אחת כמה וכמה לגלות לבעלי. רק לפני כחודשיים ימים אחרי טבילה שהוא ציפה לי, הראיתי לו תמונות בחוברות של דברים שחשקתי. של מין אוראלי. באותה הזדמנות חשבתי שהוא ידלק. אבל הוא נרתע. מאותו מעמד אני מרגישה שהצרכים שלי והמחשבות רק על זה. אני מרגישה שאני כל כך רוצה. כל כך דחויה..כל כך מושפלת. אני אשה נקיה. מאוד נאה. לפעמים שאני הולכת ברחוב ורואה גברים הדימיון שלי מתרוצץ לתמונות ההן. בתמונות הגברים נראים נהנים מהמעשה עם תשוקה בעינים. הם לא רק עושים כאילו מצווה כמוהו. זה מגרה אותי. אני נורא מפחדת שזה משתלט עלי. פתאום אני כועסת עליו על כל מיני דברים. אני מתחילה להאמין שהחמצתי וגם אחמיץ אם לא אהיה מסופקת. אני מרגישה בזויה וכאילו מחשבות חולניות אבל אני יודעת שבמציאות יש גברים שמטורפים על פות נשי. מה לעשות? איך אפשר לגרום לו להתגבר על עכבות מיניות? אגב, אני כן עשיתי לו לפעמים. אני במצוקה.
    מרים (בדוי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמיחה והתפתחות מינית

דורית כהן
    30/08/2007

מרים היקרה והכנה, מאוד אהבתי את הודעתך. חשפת בתוך עצמך משהו אמיתי, צורך ותשוקה טבעית ומובנת, וטבעי שקשה לך עם תגובתו הנרתעת של בעלך. נסי לא להיפגע מכך אלא לראות בכך מגבלה שלו, שאינה הופכת אותך ל"לא בסדר" או "בזוייה" כמו שהתבטאת. כל מה שקרה הוא שאת התחלת תהליך של היפתחות למיניות שלך, והוא עוד לא שם.
    אבל, קשה לנבא עד כמה ניתן לשנות את גישתו למין בכלל ולמין אוראלי בפרט. יש גברים שכמו שאת כותבת "מטורפים על פות נשי" ללא הבדל מה הרקע המסורתי שלהם. זה משהו ביולוגי/פיזיולוגי שמושך אותם, לרבות הריח המיוחד. לעומת זאת ישנם גברים שנדחים ע"י ריח ומראה הפות ואינם מסוגלים לקיים מין אוראלי, או שהם עושים זאת לאחר התגברות רצינית על רתיעה.
    נראה שבעלך נרתע, אבל בינתיים קשה לדעת אם זה נובע מן הסיבות הפיזיולוגיות או בגלל הרקע השמרני שלו.
    נסי לקיים איתו שיחה כדי לזהות את מקור ההתנגדות. האם זה המראה, הריח, הטעם, או המתירנות המינית שאת מתחילה לשדר אליו שמפחידה אותו וקשה לו לשתף עם זה פעולה.
    נסי בשיחה הזאת להביא הקשבה סקרנית ולא שיפוטית, אחרת הוא לא יהיה גלוי איתך. הרי אינך באמת יודעת מה קורה איתו - מה הסיבות לרתיעה שלו, וכדאי לחשוף זאת בצורה אמיתית, כי אז ניתן יהיה לטפל בבעייה.
    אם אינך מצליחה לנהל שיחה כזאת, נסי ליזום פנייה לייעוץ סקסולוגי.
    לגבי התמודדות עם הבעייה - אם זה על רקע פיזיולוגי - צריך לראות מה יקל עליו את ההתקרבות - למשל, לפעמים זה טוב לעשות אמבטיה ביחד ולתת לו לסבן אותך בכל הגוף, ובהמשך בשדיים, ואחר כך באזור הפות - תחילה באזורים החיצוניים ובמשך הזמן יותר פנימה. העיקרון הוא לעשות את ההתקרבות בהדרגה, לחפש ביחד דברים קטנים שניתן לעשות שאינם מרתיעים אותו ולאט לאט "להעלות את המינון".
    אם מתברר שזה לא משהו פיזיולוגי, אלא בגלל חינוך ורקע שמרני - אזי נדרשת גישה אחרת - שיחות שיאפשרו לו לקבל את המיניות שלך ושל עצמו ללא תחושות אשמה ובושה, וגם כאן - יש לעשות זאת באיטיות ובהדרגה, כדי לא ליצור אצלו התנגדות לכל התהליך.
    לגבי כל מה שכתבתי - נסי זאת בעצמך תחילה. ללא מומחים, אבל אם את מרגישה שהשיחה נתקעת - פני לעזרה חיצונית, כדי לא לעשות טעויות, לא להיות ביקורתית כלפיו ולגרום למתח מיותר שיכול לגרום נזקים אחרים.
    בסך הכל היה לו כנראה טוב עד עכשו, ופתאום את באה אליו עם דרישה לשינויים, ומין הוא תחום מאוד רגיש. עליך להבין שזה שאת התחלת לעבור שינוי עכשו לא בהכרח מתאים גם לו, והשינוי עלול לאיים עליו, ולכן יש למצוא את הדרך הכי טובה להתמודד עם כך, כי מצד שני אם תשאירי את הדברים כמו שהם את עלולה להיות מתוסכלת מאוד.
    מרים, אל תשכחי להסתכל על הצד החיובי. יכול להיות שכאשר תתגברו על הבעייה תגיעו שניכם למיניות הרבה יותר עשירה וחופשייה, הכל בזכות הצעד הראשון שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• *תודה לך דורית על ההתיחסות המדהימה*

מרים
    30/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובקשה

דורית כהן
    30/08/2007

מרים, תודה... אם תסכימי לכתוב לנו מדי פעם ולעדכן מה קורה זה יכול לעזור להרבה אנשים ונשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון של עכבות מיניות

מרים
    03/09/2007

ביקשת עדכון
    ניסתי להעלות לפני בעלי שוב את התשוקה שהכי בוערת בי ואת הפנטזיה למין אוראלי מולו והוא נראה כבוי משהו. אני זקוקה לגבר תאוותן שיתאווה אלי ויבער אתי אל כל כולי בלי פחדים נקי מעכבות עם תשוקה בעינים. אני רוצה שישתוקק אלי ותשוקה בעיניו ושלא ייגאל מכלום כלום אצלי. האפרוריות שלו משעממת אותי . מצטערת. סגור שלא אבקש ממנו עוד פעם.
    יש לי רק מסקנה אחת. מנוי וגמור. לא תשכנעו פיל להיות ג'ירפה. תקני אותי אם אני טועה. בכנות.
    בימים אלו התחלתי להפנים שאו שינאף או שלא נחיה לעד ביחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גברים מעצבנים......למרים...

לינה
    03/09/2007

גם בעלי ממש מסרב לתת לי אוראלי ואפילו לנשק אותי צרפתית וחושב שאם אני לא ירדת לו אין גיוון וגם אני דתייה.
    אני מנחמת אותך....לדעתי סקס זה חשוב.......וכדי להיות מאהב טוב צריך לעשות מה שמענג את הבןזוג או בת זוג ......אני שונאת אנשים שמתנגדים לכל דבר.....ונגעלים מכל דבר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהירות, מרים

דורית כהן
    05/09/2007

מרים היקרה, עיצרי לרגע ותחשבי לפני שאת עושה צעד דראסטי ממנו אין אפשרות לחזור.
    את כרגע מסונוורת ע"י הצורך שלך בחוויות מצד אחד והייאוש שלך מבעלך מצד שני. זה כאילו את כבר טיפסת אל ראש ההר ואין לך סבלנות לחכות לקצב האיטי של בעלך, אז את רוצה לטפס כבר על הפיסגה הבאה. אבל אני מציעה לך לעצור ולחשוב מה יקרה לאחר שתבצעי את הצעד בעתיד הקרוב - האם את לא עלולה למצוא עצמך אחרי תקופה מסויימת מתחרטת על ניאוף או על עזיבת הבעל, בזמן שהיתה לך אופציה לפחות לנסות יעוץ יחד איתו. תראי, יתכן שהצדק איתך והוא בעל אנרגיה מינית נמוכה, אבל האם לא עדיף להיות בטוחה שכך הוא המצב? ורק אז לקבל החלטה? כי ישנם גברים שנרתעים ממין מכל מיני סיבות וניתן לטפל בכך, לשחרר חסימות. עלייך להיות שלמה עם עצמך שאת עושה צעד נכון מכל הבחינות, שניסית מטעמך לעשות הכל לפני הצעדים הנואשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו