מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות כל הזמןמנאר27/07/2009
שלום,
אני אנסה לסכם כמה שיותר, כרוב לארבע שנים כבר נשואים עם שני ילדים, מההתחלה יש לנו בעיות אני חושבת כמו שאר המשפחות, רק שאצלנו הבעיה לא נפתרת, בעלי כל הזמן בורח מהוויכוחים והוא יכול מצדו להשאר עד סוף חייו בלי לדבר איתי, אני לא אומרת שאני מושלמת ולא טועה, אבל הוא לא נותן לי הזדמנות לדבר איתו, ואם אני מצליחה לדבר רק אחרי הרבה ימים שחורים וכואבים השפלות והתחננות לדבר איתי, כך שאני כל הזמן מרגישה שאני מושפלת.
בזמן שאין בעיות הוא בן אדם טוב מתחשב בי עוזר לי עם הילדים, וכמו כל בן אדם יכול לטעות לצעוק בלי סיבה אני תמיד מנסה להבין אותו ורוב הזמן שהוט טועה הוא בא ומדבר איתי בהבנה, אבל אם אני טועה ( אני גם לא טועה בתדירות גבוה כמוהו) כמו שקרה פעם אחרונה לפני כשבוע, הוא יצא מהבית בבוקר לא עונה על הטלפון, חזר מאוחר הביתה וקרא לאחיו לבוא והתחיל לדבר שטיות ולהשפיל אותי, לאחר מכן יצא מהבית ישן בחוץ ל-3 לילות ברצף, לאחר מכן בא הביתה לא מוכן לדבר גם לא משחק עם הילדים שלו וכבר יומיים לא ראה אותם ( יוצא וחוזר הביתה זמן שינתם).
אני מתחילה להבין שאין לנו סיכוי ביחד, ולפעמים אני חושבת על יציאה מהבית, אבל אני תמיד מנסה בשביל הילדים שלי שנגיע להבנה ונחייה ביחד מאושרים כמה שאפשר.
אני במצב מאוד קשה ההורים שלי מבקשים שאצה מהבית ואלך לגור איתם ( וזה לאחר שניסו לדבר עם הרבה אנשים שיעזרו לנו אבל בעלי לא רצה לדבר איתם), הוא לט יכפאת לו, אני לא יושנת טוב, לא אוכל כפי שצריך, לא מצליחה להיות חזקה לילדים שלי, בבקשה אני צריכה ייעוץ דחוף כך שאהיה חזקה בשבילם, ואם ישנו דרך שבה אצליח לדבר איתו ולשכנע אותו שצריכים לפתור את הבעיות שלנו בעצמינו ובצורה מהירה ככל האפשר.
רציתי לשאול אם האווירה שבה הוא גדל היא הסיבה ואם יש לה השפעה,
ידוע בכפר שיש לו אבא מאוד בעייתי ואמא שלו מתה ממנו ומהיחסים שלו, היא מתה כשבעלי היה בן 17 והוא הראשון שמצא אותה על הרצפה בבית, אבא שלו התחתן ישר לאחר מכן, ובעלי הוא היחיד שנשאר אצלו עד שמלאו לו 30 שנה ולאחר מכן התחתנו, והין הוא לא בקשר טוב עם אבא שלו גם עם קרובי המשפחה שלו, הוא בן אדם שאני לא יודעת למה אבל אם מישהו טועה איתו בדיבור כמו דודותיו למשל הוא רב איתם ולא מדבר איתם למשך שנים גם עם אבא שלו כך, והכי יותר איתי ועם המשפחה שלי שכבר חודשים לא מדבר איתם בלי סיבה, למה הוא כך אני לא יודעת,
בבקשה תסביר לי על מצבו ומה אפשר לעשות איתו?
חשוב להזכיר שמצידי ניסיתי הכל, וכבעתי לנו תור אצל פסיכיאטר ולא הסכים ויותר הוא עשה לי מזה בעיה גדולה..........
בבקשה לעזור לי, תודה.
מודה לכן,
מנאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק להרבה הערכה וקבלה
דורית כהן28/07/2009מנאר היקרה, צר לי על מה שאת עוברת.
לפי התיאור שלך בעלך הוא בעל אישיות מאוד לא בוגרת, שלא מסוגל לעמוד מול ביקורת ומעדיף "לטמון את הראש בחול", להתנתק, לברוח, או להתקיף את מקור הביקורת. אני חושבת שכבוד מאוד חשוב אצלו, וכנראה טון הדיבור בו פונים אליו מאוד קובע את שיתוף הפעולה שלו.
מאוד סביר שמכיוון שהוא גדל עם "מודל" של אבא כה בעייתי - זה היה המקור העיקרי ממנו למד איך להגיב בשעת לחץ.
מכל האמור לעיל - טיפול אישי או זוגי מאוד יכול להועיל לשפר את היחסים ביניכם, אבל הבעייה היא שהוא אינו מסכים. האם יש מישהו בכפר שיש לו השפעה עליו? חבר טוב? דוד? קרוב משפחה? אם יש כזה אולי כדאי להיעזר בו כי מאוד קשה לבעלך לקבל זאת מ מ ך שהוא זקוק לעזרה.
כעקרון, עלייך ממש להימנע מסגנון של האשמה כלפיו, גם אם את כועסת עליו, כי הוא לא מסוגל להקשיב להאשמות. הדרך היחידה שאולי הוא יקשיב לך תהיה אם תדברי או תכתבי לו יותר על הרגשות שלך: את מרגישה בודדה, עצובה, חסרת כוחות, חסרת שמחת חיים, ומאוד קשה לך להמשיך כך. מה הוא מציע? ויתכן שהוא יציע שאת תלכי לייעוץ. אולי כדאי שאם הוא מציע זאת - לכי את לייעוץ שיחזק אותך, ובמשך הזמן אולי הוא יצטרף.
אם כל זה לא יעזור, יש לך שתי אפשרויות: לעזוב אותו כי זה גדול עלייך ואינך חייבת להיות אומללה כל החיים.
אפשרות שניה - להיות היותר חכמה והיותר בוגרת במשך זמן רב, להתאזר בהמון סבלנות, להבין מאיפה נוצר הקושי שלו - מן הילדות, ולהיות מאוד סבלנית, חיובית כלפיו. למצוא על מה להחמיא לו אפילו אם זה בדברים קטנים ומובנים מאליהם, להימנע ככל האפשר מביקורת, וואלי לאט לאט הוא יתבגר ויתחזק.
חזקי ואימצי, וכתבי לנו שוב מה שלומך ומה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מנאר29/07/2009שלום,
אני מאוד מודה לך על תגובתך, ביום שני בלילה ביקשתי מאחיו ( שגם הוא לא כל כך בא לצדי), אבל נעזרתי בו כי אני צריכה שמישהו יצליח לדבר איתו, בסוף הצלחנו למרות שהדרך שבה דיברו איתי לא הייתה מקובלת, אתמול דיברנו קצת אבל לא על הבעיה , סתם על הילדים שלנו, היום בבוקר הוא חיבק אותי ואמר שאנחנו צריכים לדבר על הרבה דברים אבל מאוחר יותר ויצא לעבודה.
אני מאוד אוהבת אותו ואיני יכולה לחיות בלעדיו, ורק בגלל זה אני סובלת עד עכשיו, אני כותבת לך ובוכה, מאוד כואב לי ממה שאני עוברת, אני מאוד רוצה להיות חזקה בשבילי ובשביל הילדים שלי, ואני מאוד מפחדת מהעתיד, ואם אטעה במשהו קטן כמו שהיה ולא נתנן לי הזדמנות לדבר, היינו על סף פרידה, מה אני אעשה אני לא יודעת.
רציתי לשאול, האם בן אדם שמוכן להתרחק והתנתק מאישתו להרבה זמן טוען שאוהב אותה, האם הוא אכן אוהב אותי או משחק ברגשות שלי. כשאני קרובה ממנו אני אכן מרגישה שהוא אוהב אותי, אבל איך הוא יכול להיות כל כך רחוק, ואיך יכול לנתק את הטלפון כשמנסה לדבר איתו לאחר הרבה זמן שלא דיברנו? למה תמיד אני זו שמנסה לפתור את הבעיה? למה אני תמיד סובלת ומתחננת בפניו שנחזור לדבר אחד עם השני, אני רוצה שגם הוא ינסה לדבר איתי ולא לוותר בקלות, מה אני אעשה?
אני מתה למצוא פתרון וללכת להתייעציות לפחות כדי לחזק אותי , אבל הוא לא יסכים...
אני מאוד מודה לך.
מנאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)