מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שחיקה בנישואיםאנונימית29/07/2009
היי, אני בת 25 ונשואה 4 שנים עם שני ילדים. בתקופה האחרונה אני מרגישה שלא טוב לי בחיי הנישואים שלי. אני מרגישה שבעלי ומשפחתו הציגו את עצמם אחרת בתקופה שיצאנו על מנת "לקנות" אותי, ועכשיו במיוחד אחרי שיש ילדים מתגלה הפרצוף האמיתי. אם זה ביחס לאנשים זרים- נניח תרבות נהיגה, ואם זה ביחסים ביניהם- זלזול מוחלט בכבוד ההורים והמבוגרים במשפחה. אני מרגישה שאיבדתי כל כבוד לבעלי, וכמובן שאין מה לדבר על משיכה... היא עברה מזמן... וכל פעם שאני מתלוננת, הוא זורק לי "לא טוב לך? לכי להורים שלך", והאמת, אני מרגישה שממש לא אכפת לי, אני פשוט מרחמת על הילדים.
האם יש דרך להחזיר את הגלגל לאחור? להחזיר את האהבה שהייתה פעם?
האם כדאי בכלל להתאמץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסוננס קוגניטיבי - לא להיבהל...
דורית כהן01/08/2009אנונימית יקרה, את מרגישה כאילו "סידרו "אותך. אני חושבת שזה לא סביר. זו לא היתה תכנית זדונית אלא תעתוע שכיח, אשלייה כזאת שהמוח שלנו מסדר עבורנו: בתחילת היחסים אנחנו כל כך מאוהבים ומסונוורים שאיננו רואים נכון את המציאות, אלא הרבה יותר וורוד וחיובי. למה זה קורה? כי הרגשות של האהבה כל כך חזקים, עד שהמוח שלנו חייב ליצור התאמה בין עוצמת הרגשות לבין ההתרשמות מן המציאות, אז הוא צובע אותה בוורוד...ואז זה מתאים...
אותו דבר קורה לך עכשו רק שזה בדיוק בכיוון ההפוך: לא טוב לך רגשית, אז את מתחילה לראות רק את הדברים השליליים, המעצבנים. לדעתי הכל היה שם כל הזמן, גם החיוביים וגם השליליים, אבל מוחנו מבליט כל פעם את מה שמתאים למצב הרוח שלנו, ומשכנע אותנו שזאת המציאות.
(קוראים למנגנון הזה בפסיכולוגיה בשם מסובך: דיסוננס קוגניטיבי - פער הכרתי)
מסקנה: אם את מקבלת את ההסבר שלי, עלייך לחפש באופן מודע עכשו שאת בתחושות השליליות - דברים חיוביים שמן הסתם אינך מסוגלת לראות במשפחה שלו ובו. אם בכל זאת לא תצליחי למצוא, הביאי בחשבון שרגשותייך כלפיו נפגעו קשות, והחליטי אם את רוצה לנסות לשקם את יחסיכם ע"י ייעוץ זוגי או להתחיל בתהליך של גירושין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)