אובדת עצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות
    קרן
    31/07/2009

חבר שלי ואני כבר ביחד 3 שנים וחשבנו לא פעם על מיסוד הקשר, כאשר לאחרונה חל שינוי במערכת היחסים, התחלנו לריב על כל דבר וכו' אך לא הגענו לפרידה סופית.
    יום אחד כשהגעתי אליו די בהפתעה תפסתי אותו מתכתב עם איזה בחורה שהכיר באינטרנט (הוא היה חצי עירום באותו הזמן). לאחר בירור קצר הסתבר שכבר בערך חודשיים הוא נכנס לצ'ט באינטרנט ומכיר שם בחורות, כל יומיים מישהי אחרת הם מחליפים תמונות ומתכתבים - ברובן של השיחות גם היו מעורבות מילות סקס ואפילו ברוב המקרים הוא זה שיזם את החירומונים דרך ההתכתבות ורצה עוד..
    יצוין כי הוא לא נפגש עם אף אחת. "הקשר" הארוך שלו זה היה קשר טלפוני עם מישהי שהכיר במשך כשבועיים (הם גם לא נפגשו). לטענתו הוא לא עשה זאת כי לא רצה בגלל שהוא אוהב אותי והכל היה סתם. לטענתו הוא גם לא אונן בזמן ההתכתבות עם אף אחת.

למותר לציין כי זה מאוד פגע בי. הוא התחנן על נפשו והבטיח שיפסיק - הוא ראה עד כמה זה פגע בי.
    אני מאוד אובדת עצות אם אני בכלל אמורה לסלוח לו או להמשיך הלאה ולחפש מישהו שיעריך אותי ולא יחפש ריגושים בחוץ ואם בכלל יש גבר כזה? האם יש מצב שהוא באמת יפסיק לטווח הארוך של השנים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי קרן

מאיה
    02/08/2009

הי,

את נשמעת לי מאוד פגועה, אני מקווה שכרגע כשאת קוראת את זה את מעט יותר נינוחה כי "היגיון בריא" מאוד חשוב במצבים כאלה שאת מתארת פה וכדאי גם לבוא בראש פתוח לפתרונות.

כתבת שלאחרונה יש ביניכם ריבים, בואי נקרא לזה תקופה פחות טובה של הקשר ותסכימי איתי שזה יקרה לך עם כל גבר, כי ככה זה מערכת יחסים. היא לא ידועה מראש והיא לא תמיד על מי מנוחות (ההפך, כדאי שיהיה בה קצת אקשן, לא?). אח"כ את מספרת שתפסת אותו על חם מתכתב עם כל מיני, מחליף תמונות ומתחרמן. אני רואה קשר חזק בין שני הדברים. מעבר לזה שגם גברים שטוב להם במערכת היחסים וגם נשים מאושרות- גולשים מדי פעם, מחפשים את הפרטיות שלהם ומפלרטטים (או יותר) עם זרים. אם זאת בגידה או לא זאת לא השאלה פה. העיניין הוא שזה קורה במערכות יחסים. משעברתם תקופה קצת סוערת, שבטח לא הביאה לריגושים חיוביים, בן זוגך חיפש לו מקום מפלט להרגיש את החיזור, את ה"אהבה", את הריגוש וההתחלתיות של "משהו".. כי בקשר הנוכחי זה מעט פסק לאחרונה. ולא, אני לא מצדיקה שזה הפיתרון- אבל אני מנסה להסביר לך מה יכולה להיות הסיבה האפשרית למעשה שלו.

הוא טוען שלא אונן ולא נפגש וכו'.. את צריכה לחשוב אם עד כה היה ביניכם אמון שיחזיק את הקשר, אם היה ביטחון ואם האמנת בו באמת, כדי למסד את הקשר כמו שאמרת.. ואם עכשיו את מאמינה לו.

אני רואה במעשיו פועל יוצא של התקופה שעברתם. לא, לא כל פעם שתריבו הוא יוכל לברוח לו לכל מיני מטעמים, אבל השאלה היא איך את מטפלת בזה באופן כזה שמצד אחד הוא לא ימשיך להסתתר ולברוח למעשים שפוגעים בך ומצד שני לאפשר לו את הפרטיות שלו (שכל אחד מאיתנו זקוק לה בקשר). אולי כדאי שתנסי לשבת איתו ולשאול אותו (לא להטיח) מה קרה בזמן האחרון, מה הוא מרגיש, אם יש קשר לתקופה האחרונה, לאפשרות למיסוד הקשר (מפחד?), אם יש משהו שאת יכולה להעניק לו שאולי יחזיק אותו בטוח יותר בקשר איתך. הוא הבין שנפגעת, הוא כבר אכל את עצמו על זה, אין לי ספק. אין דבר מביש יותר מלהיתפס. והוא בכל זאת אמר לך ושיתף, ועל כך אפשר לברך. לא כל פרנטר היה מוסיף על פני מה שכבר קרה.

אז אחרי כמה ימי הירגעות, שבי איתו ונסי למצוא דברים שאפשר לשפר- אם זה לתת לו יותר מרחב (תתפלאי, כשאת מאפשרת מרחב, לא תמיד בן הזוג מנצל את זה וישר יורד למחתרת. עצם זה שאת הצעת ואיפשרת- אולי ישאיר אותו קרוב אלייך. הזוי אבל קורה לא מעט), אם זה להקשיב יותר למה שעובר עליו, אם זה לדבר על ההמשך או על מה שקרה.. פשוט תדברו.

כולנו צריכים ריגושים, ולגבי מה שכתבת בסוף- אם תחפשי לך אחר, סביר להניח שלא תמצאי אדם שלא מחפש את ההתרגשות ממשהו חדש (אלא אם כן הוא אפטי באופן יוצא דופן, וזה בד"כ פחות כיף..), ואני לא חושבת שבגלל האירוע שציינת, צריך לפרק משהו. צריך לשבת ולדבר, ולבדוק מה גרם לזה. כשתהיה הכנות והאפשרות לשוחח על זה ברוגע - את תמצאי את הפיתרון שלך.

בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו