מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה ועצה דחופה @@!! בבקשה :(מבולבלת03/08/2009
אני וחבר שלי שלושה חודשים יחד , אני בת 29 והוא בן 35הצבתי בתחילת הקשר כי אני מחפשת מישהו רציני למטרת חתונה הוא אומר כי אלה המטרות שלו, לפני כמה ימים ניהלנו שיחה ושאלתי אותו אם הוא רואה את עצמו מקים איתי משפחה אם אני אישה שהוא יכול להקים אתה משפחה, הוא אמר שכן ושהוא אוהב אותי :) אבל באותו משפט הוא אמר כי הוא לא מצליח להפתח אלי ריגשית הכוונה לדבר על הרגשות שלו כלפי הוא סגור ... ואם הוא לא יצליח להפתח אלי הוא לא חושב שזה נועד להיות.. אני קיבלתי בום בלב לרגע לא ציפתי לשמוע את אשר אמר.. הוא ביקש ממני עוד זמן לראות אם הוא יצליח להפתח אלי.
שאלתי היא כזאת?? הוא אמר כי באף קשר שלו הוא לא נפתח באמת . מה אני שונה? איך אני אצליח לגרום לו להפתח אלי? אני אוהבת אותו והוא גבר מדהים ..
האם אלי להגיד לו יותר שאני אוהבת אותו ? אני לא אומרת לו גם בגלל שהוא לא אומר?
אני יודעת שזה שאלה קצת ארוכה , אני מאוד מבולבלת...
בבקשה עזרה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת יקרה
שירית03/08/2009איכשהו אני מוצאת את עצמי מגיבה בפורום הזה די הרבה ואני בכלל לא פסיכולוגית (-:.
אז מה שאני מציעה לך אינו מקצועי אלא דעתי האישית בלבד.
היות ומדובר כאן בדפוס של בן זוגך,( כפי שהוא עצמו מעיד , שמעולם לא נפתח כלפי אישה), יש להניח שגם איתך זה לא יקרה וזה כבר "מריח" ככה.
אני חושבת שאני הייתי מבקשת איזשהו סוג של פסק זמן. לתת לו להתבשל עם עצמו לבד. לבחון את ריגשותיו ממרחק. לראות אם הוא מתגעגע. הייתי משאירה לו את האופציה לחזור אם יבחר בכך.
אני חושבת שאם תשארו ביחד, זה לא יאפשר לו את השינוי המיוחל.
את כרגע , כאילו, בהמתנה שהוא יתחיל להרגיש אלייך.
הוא מצידו יודע את זה וזה רק מלחיץ אותו מה שבטוח לא תורם.
לכן, צריך לשחרר את הלחץ. כלומר , לשחרר אותו. בנועם, ברוגע ובצורה בוגרת.
אם יבחר לחזור זה יהיה ממקום יותר שלם ואם לא...תדעי שלא הפסדת כלום כי ממילא לא היה נשאר איתך.
בכל אופן , שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהרפות את הלחץ עליו
דורית כהן04/08/2009מבולבלת יקרה, הזמן שאת איתו הוא מאוד קצר ואני באמת חושבת שלהתחיל לדבר על חתונה זה מוקדם מדי ומלחיץ מדי. זה בסדר גמור שאת מצהירה על ההתחלה מהן כוונותייך ברמה העקרונית. אבל אחר כך תרפי ממנו ושימי לך מטרה יותר חשובה - להכיר אותו באופן מציאותי כמה שיותר, על מנת להיווכח עד כמה הוא מתאים לך.
יש לי הרגשה שהוא נרתע בגלל הלחץ שלך על חתונה. לי זה ברור שהוא עוד לא סגור בקשר אליך אבל הוא יודע ממך שהוא צריך להיענות בנושא החתונה ולכן השיחה הפכה להיות בעייתית וטעונה.
האם את יכולה לשנות את הכיוון ולרדת מן הלחץ שלך על חתונה? אם הוא מאוד מוצא חן בעינייך התאימי עצמך לקצב שלו. דווקא אם לא תלחצי יש סיכוי יותר גבוה שהוא יהיה נינוח ויוריד את ההגנות שלו.
לגבי הסגירות שלו: יש אנשים כאלה שהם יותר סגורים מאחרים. יתכן שזה משהו שהוא אומר על עצמו כדי להתגונן בפני קשר עמוק יותר שכרגע מרתיע אותו.
אני חושת שלא הכל חייב להיות הדדי לגמרי. אם את מרגישה שאת אוהבת אותו - הביעי זאת גם במילים, מבלי לצפות למילים שלו. ואולי את התאהבת בו קודם וייקח לו זמן? אז לא תביעי את אהבתך? אם הוא לא יגיד לך שהוא אוהב אותך - האם תפסיקי לאהוב אותו? אז אם יש לך רגשות כלפיו - הביעי אותם בפתיחות. ככל שתהיי את פתוחה יותר איתו - -אבל בלי לחץ על חתונה ועל רגשותיו הוא - כך יהיה לו יותר טבעי להביע את רגשותיו בחברתך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)