עברתי פרידה וצריכה עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עברתי פרידה וצריכה עזרה
    שיר
    03/08/2009

היי,
    אני בת 24 ולפני כחודש עברתי פרדיה מאוד קשה.
    חבר שלי שהיינו יחד שנתיים ואף גרנו ביחד החליט שהוא עוזב אותי ללא התרעה מוקדמת.
    הוא אמר לי שרע לו.
    הייתי בשוק חיי, שכן נתתי את כל כולי בשביל שיהיה לו טוב יחד איתי, כל מי ששמוע את זה מסביב בשוק בדיוק כמוני, כולם חשבו שנתחתן.
    הוא כל הזמן אמר לי שאני אהבת חייו, שהוא מפחד שאני אעזוב אותו, שהוא לא רוצה לאכזב את ההורים שלי, קנה לי נייקי כמה ימים קודם, שעברנו ליד חנויות של שמלות כלה הוא אמר לי שאני יכולה לבוא בגינס וגופייה, נתן לי את ההרגשה הכי טבה בעולם. הוא אפילו טרח להגיד לי שאין לו חיים בלעדיי.
    הוא לא נתן לנו אפילו הזדמנות , הוא לא אמר לי שיש דברים שמציקים לו , הוא בקושי דיבר כי הוא מופנם.
    ביום ההולדת שלי לפני שבוע הוא לא טרח לשלוח לי סמס.
    כתבתי לו מכתב ושמתי לו בתיבה לפני שבועיים גם על זה לא קיבתי פידבק.
    כולם אומרים לי שאני אמצא יותר טוב. אבל הוא אהבת חיי ואני לא יודעת מה עליי לעשות.
    לא קיבלתי סיבות לא קיבלתי הזדמנות.
    יש אצלו שרשרת שלי וצקים של הדירה חשבתי להתקשר אליו ולקבוע ולהגיד לו מה שאני חושבת אבל אני לא רוצה לצאת מושפלת.
    אני משתדלת להעסיק את עצמי, לצאת לבלות אבל יש בי חלל כל כך גדול.
    אשמח אם תוכלו לייעץ לי ולעזור לי כי אני מרגישה קצת אבודה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עברתי פרידה וצריכה עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה שלא טופלה בתקשורת שלכם

דורית כהן
    04/08/2009

שיר יקרה, צר לי מאוד על כאבך.
    הנקודה המרכזית שאת מדגישה היא עוצמת ההפתעה של הצעד שלו, והניתוק הברור והפתאומי מצידו.
    מה שמעורר אותי לחשוב שאו שהוא צבר בבטן המון דברים לגבי הקשר ולא היה מסוגל להגיד לך כי משהו בתקשורת שלכם לא איפשר לו לבוא אלייך עם בעיות או טענות מצידו, או שמעורבת כאן מישהי אחרת והוא לא היה מסוגל להגיד לך.
    אני מציעה לך לבחון את שתי האפשרויות (ואולי יש עוד הסבר שלא הצלחתי לחשוב עליו), וללמוד מכך משהו על ע צ מ ך בעיקר, לא על גברים בכלל.
    למה אני כותבת זאת? כי יש לבני אדם נטייה - אחרי שנפגעו ממישהו יקר - להתחיל להתגונן מראש בקשר הבא מפני פגיעה דומה, בחושבם שככה הם הגברים (או הנשים). וההתגוננות מראש הזאת יוצרת בעיות בקשר מן ההתחלה.
    יש להניח שהיה משהו בתקשורת שלכם שלא איפשר לו להיות פתוח איתך. בידקי מהו. האם בזמן של אי הסכמות או ריב את כעסנית? נפגעת מהר? נוטה לבכות? מתנתקת?
    יתכן שאחת התגובות שלך לחצה אצלו על כפתור מאוד רגיש והוא לא יכול היה לעמוד מול תגובותיך, ובחר לא לשתף אותך. אני נוטה לחשוב שזה בעיקר פגיעות מצידך. יש גברים וגם נשים שלא מסוגלים לגרום לפגיעה. לא יודעים מה לעשות עם זה ומרגישים אשמים. בדרך כלל זה משהו שספגו מן הבית בו גדלו. אם הוא נמנע מלהגיד לך דברים שקורים אצלו כי חשש לפגוע בך, ראה אותך נחלשת ואומללה אם יגיד לך משהו בעייתי - אז מן הסתם הצטברו אצלו דברים שלא הרגיש שהוא מסוגל להגיד לך, פן תיפגעי והוא ירגיש אשם על שהוא הביא אותך לכך.
    בסיכום, הפגיעות שלך, תחושת האשמה שלו - שניכם כנראה תרמתם להיווצרות תחומים שלא יכולים לשוחח עליהם. ואני מציעה שתבחני במקרה זה בעיקר את עצמך, ותראי מה את יכולה לשפר לקראת מערכת יחסים חדשה. זאת כמובן רק השערה, שיר יקרה. כתבי לי מה דעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית

שיר
    04/08/2009

דורית,
    תודה רבה על תגובתך.
    עברה על שנינו תקופה יחסית קשה. אני באמצע תקופת מבחנים והוא עסוק בפרוייקט בעבודתו ככה שהתקשרות ביננו לא הייתה משהו באותם הימים.
    כן נכון אני פגיעה ורגישה והוא פגע בי כמה וכמה פעמים במהלך הקשר וזה הביא אותי לידי דמעות אך מעולם לא היה בינינו פיצוץ ומעולם לא הלכנו לישון כשאיננו מדברים זה עם זו.
    זה הפתיע אותי מאוד שכן רק שבועיים קודם הוא אמר שהוא רוצה לשפר את הפתיחות שלו איתי. אני שיתפתי אותו בהכל והוא לא שיתף אותי בהכל- הוא אדם מופנם וסגור, הוא אינו יודע להביע רגשות כל כך, ואינו בעל כישורים חברתיים מזהירים, אפילו בני משפחתו אמרו לי שכל הכבוד שאני איתו כי הוא אדם יחסית קשה.
    אני אמורה לפגוש אותו בסוף השבוע כדי לקחת כמה דברים שנמצאים אצלו עדיין.
    האם עליי לבקש הסברים על המעשה שהוא עשה? אני למרות הכל אשמח לחזור אליו ולנסות לשפר את הדברים.
    איך עליי לומר לו זאת?שלא ישתמע שאני מוכנה לקבל אותו בכל מצב.
    בינתיים החלטתי לעשות סוויץ בראש ולהנות מהמצב כפי שהוא ולשמוח.
    אשמח אם תוכלי לעזור לי ולייעץ לי שוב
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכתב

דורית כהן
    04/08/2009

היי שיר, ראשית אני שמחה שנרגעת והחלטת ליהנות מן המצב.
    אני מציעה לך אולי לשבת ו ל כ ת ו ב לו איך את מרגישה לגביו, עד כמה היחסים איתו חשובים לך, מה לדעתך קרה בתקשורת שלכם, ולשאול אותו אם הוא היה רוצה, כמו שאת רוצה, לתת צ'אנס נוסף ליחסים, בתנאי כמובן שהוא עדיין אוהב כמו שאת אוהבת. כי אם לא - אז חשוב שתדעי זאת ותוכלי להרפות. משהו כזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית

שיר
    04/08/2009

היי דורית,
    שוב תודה על תגובתך.
    כתבתי לו כבר מכתב מפורט לפני כשבועיים, הנחתי אותו בתיבת הדואר שלו ולא קיבלתי תגובה על כך.
    כמו שאמרתי לך ביום שישי אני אמרוה להיפגש עימו. איך עליי לנהוג לדעתך??
    מה אני אמורה להגיד?? כי אני עדיין מוכנה לקבל אותו למרות הכל , אני אשמח לפתור את הבעיות שלנו ולנסות שוב מהתחלה.אבל איך אני אגיד לו את זה???
    אשמח אם תוכלי לעזור לי גם בזה
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין הרבה מה לעשות

דורית כהן
    05/08/2009

שיר יקרה, אכן כתבת בהודעה הראשונה שלך שכתבת לו מכתב ולא קיבלת התייחסות.
    אולי תשבי שוב עם עצמך, וכתבי לו עוד מכתב - רק בתנאי שיש לך משהו חדש שלא הבחנת בו לפני שבועיים כאשר כתבת לו את המכתב הראשון.
    מעבר לכך, שיר, אין לי רעיונות אחרים. אם העברת לו מסר ברור שאת עדיין אוהבת אותו ורוצה לנסות שוב, והוא לא מגיב להזמנה שלך, עלייך לשחרר ולעבור הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו