בעלי לא מוכן להשתנות/להסתגל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעלי לא מוכן להשתנות/להסתגל
    מישהי
    04/08/2009

שלום רב,

אני נשואה מזה 9 שנים ויש לנו ילד מקסים בן כשנה וחצי.

בעלי מאוד מרוכז בעצמו בכל תחומי החיים ובכל הרמות (לקח לי חודשים ללמד אותו לומר "אנחנו" במקום "אני", אנחנו מחזיקים שתי מכוניות כי הוא לא מוכן לגמישות שנדרשת לשם נסיעה משותפת, ועוד...)
    עד כה הצלחתי לאחר מאמצים כאלה או אחרים "לכופף" אותו בעניינים שהיו קריטיים בעיני. אולם לאחרונה, זה הולך והופך קשה יותר ויותר. הבן שלנו מתחיל לדבר, ןמכיוון שהעברית של בעלי לא ממש תקנית (הוא לא עולה חדש - סתם לא מדבר עברית נכונה) אני מתקנת אותו מכיון שאני חוששת שהבן שלנו ידבר עם שגיאות. בעלי ביקש ממני : "אל תתקני אותי בבקשה. אני יודע שאני מדבר עם שגיאות אבל זה מה יש". אמרתי לו שזה לא כדי להציק אלא כדי ללמד את בננו שפה נכונה. הוא אמר "אני יודע, אבל עדיין אל תתקני אותי".
    זה ממש ממש חורה לי, כי הוא עושה נזק לילד שלנו ביודעין! איך אוכל לשכנע אותו?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתלטנות

יהודית ברגמן
    05/08/2009

מישהי יקרה,
    אתם שתי יישויות שונות מעט בתוך המערכת הזוגית. וזה בסדר. לכל אחד מכם יש תכונות שונות ועליך לכבד את שלו כפי שהוא. נסיונותיך לשלוט בו, לתקן אותו, לשנות אותו, "לכופף" אותו לפי הצרכים שלך יעשו רק נזק. אל תדאגי בקשר לשגיאות של בעלך בשפה. בנך ילמד בחייו להבחין בין הנכון לשגוי, יכיר עוד הרבה אנשים שונים וילמד שיש מגוון ומכל אחד ילמד לקחת את הטוב. חשוב יותר שילמד שבמשפחתו יש תקשורת טובה, סבלנות, סובלנות, קבלה, הערכה, אהבה וכבוד הדדיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו