חוששת להיפרד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוששת להיפרד
    גילי
    31/08/2007

שלום רב,

אני בת 26 ובעלי בן 29, אנחנו נשואים מזה 3 שנים עם ילד מקסים בן שנתיים. דברים שחושב לציין כד להבין את מערכת היחסים הזו: בעלי עובד קשה מאוד וכמעט ולא נמצא בבית בערבים , ניסינו טיפול זוגי בחודש האחרון ללא הצלחה, שנינו רוצים להשאר ביחד. בתקופה האחרונה הגענו למסקנה שאנחנו לא מתאימים ושהזוגיות ביננו הולכת ודואכת. הבעיה היא שפשוט אין תקשורת ביננו, אין הבנה ואין שיתוף. יחד עם זאת, לא ניתן להביע את האהבה שיש ביננו (אולי זה כבר בגדר התלות, אני לא יודעת) אבלהתקשורת שואפת ל-0. אתמול בלילה ממש החלטנו להתגרש, אך אני לא מרגישה שלמה עם זה, אני מרגישה שנכשלתי ואני לא רגילה להרגשה הזאת. החלטתי לקחת את העיניין לידיים ממש באופן אישי כדי שארגיש שניסיתי באמת הכל, אבל זה קשה אני לא יודעת במה להתחיל.

אשמח אם תוכלי לסייע לי בטיפים לגבי כיצד לתקשר עם בן הזוג, ממה להתחיל בכלל. בכל פעם שאנחנו מעלים נושא לדיון זה איך שהו נגמר ב"פיצוץ", תמיד לא מבינים אחד את השני ותמיד יוצא שמישהו לא בסדר.

אשמח מאוד לקבל את תגובתך

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוששת להיפרד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנסות ייעוץ נוסף עד שיצליח

דורית כהן
    01/09/2007

גילי יקרה, אני לגמרי קולטת עד כמה חשוב לך להציל את הנישואין ולעשות כל דבר אפשרי, אבל במסגרת הזאת ממש אינני יכולה להועיל לכם. מה שאתם זקוקים לו הוא ייעוץ זוגי שיתאים לכם. לצערי לא כל יועץ מתאים לכל זוג, ולפעמים צריך לנסות כמה יועצים שונים עד שמוצאים את האחד שיכול לעזור לכם.
    את כותבת שיש אהבה חזקה ושניכם לא רוצים לפרק - וזה מראה שיש בסיס חשוב מאוד לזוגיות, אלא שאתם שוב ושוב נכנסים לריבים ולא מצליחים להימנע מכך. אז באמת מדובר כאן על תקשורת, אבל התקשורת בעיני היא רובד מסויים של היחסים, ולא תמיד מספיק להתאמן על כישורי תקשורת כמו הקשבה והשמעה, לפעמים צריך לעשות שינויים ברמה עמוקה יותר, בעיקר בהגברת הרגישות לצרכים של השני, בקבלה אמיתית של השוני ביניכם. מה שכתבתי לך אלה כותרות בלבד, אינני יכולה לתת בנושא זה ממש טיפים, יש צורך להכיר אתכם, להבין את הדינמיקה ביניכם ולמצוא נקודת אחיזה ממנה ניתן להתחיל לעבוד איתכם כך שזה יועיל. את מוזמנת להיכנס לאתר שלי וזה אולי יתן לך כמה כיוונים: [a href=http://www.zugiut.net id=link]זוגיות ואינטימיות[/a]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשת

גילי
    03/09/2007

תודה על תשבתך המהירה.

לצעערי, ניסיתי להציע לבן זוגי לפנות לייעוץ נוסף, אך הוא לא מסכים בטענה שהוא חושש שבעוד תקופה מסויימת נריב שוב ואז הפרידה עלולה להיות בצורה לא יפה ואף כואבת יותר.

הצבתי בפניו את טענותיי ומה שאני חושבת לעשות (לנסות שוב פעם ) והוא לא כ"כ מביע התעניינות. התחלתי לחשוב, שאולי יש לו מישהי, אך הוא תקף בכך שממש לא.

בכל אופן תודה. אני חושבת שכעת המצב ביננו נוטה יותר לפרידה לצערי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטיבציה נמוכה לשיקום היחסים

דורית כהן
    05/09/2007

נשמע על פי תגובותיו שהמוטיבציה שלו לשיקום היחסים נמוכה. השאלה היא אם הוא ישתכנע שניתן לטפל בריבים ולהקנות לכם דרכים יעילות לניהול המחלוקות שלכם - האם אז הוא יעלה התנגדות מסוג אחר. אם הוא ימשיך להעלות התנגדויות אז יתכן באמת שהוא כבר נמצא במקום רגשי של השתחררות מן הקשר שלכם, וזה יתבטא בהתנגדויות וחוסר שיתוף פעולה עם כל ייעוץ שתלכו אליו.
    אויל אין לך ברירה אלא להיות איתו ישירה ושקופה ולומר לו איך את רואה את ההתנגדויות שלו, ולראות איך הוא יגיב. אולי אין לך מה להפסיד כבר, והישירות הזאת תנער אותו - אם עוד יש מה לנער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו