מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך אספר לאהובי שיש לי טרשת נפוצה?futureles01/09/2007
תעייצו לי בבקשה, אני עובדת אצות:
התאהבתי בגבר לפני כחודש. לאט לאט נרקמת לה מערכת היחסים שלנו .
לא יודעת אם זה פרט משנה או לא: אבל עדיין לא שכבנו .
אני בת 29. הוא בן 40 +
ומרתיאה אותי עובדה אחת:
במוקדם או במאוחר אצתרך לגלות לו שאני חולת טורשת נפוצה.
או שבקרה היותר גרוע הוא ימצא לבד את הטרופה והמזרקים או יגלה את זה בדרך אחרת כלשהי.
יש לציין שהיות ואני נמצאת בשלב מוקדם שם המחלה - אי אפשר להבחין בשום דבר בלי שאני אספר
אני פעילה ספורטיבית וחברתית, עובדת, אוהבת לקחת מהחיים את מקסימום ההנאה.
אני מאוד פוחדת מהענין הזה שאם הוא יגלה על מחלתי - הוא לא ירצה להמשיך איתי - כי העתיד שלי הוא די מאורפל.
מצד שני - זה מאוד לא פר כלפיו מצידי להסתיר זאת ממנו.
מה לעשות??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה כמעט בלתי אפשרית...
דורית כהן02/09/2007צר לי מאוד, יקירה, על המחלה שלך. נקווה שיהיו לך עוד הרבה שנים לחיות טוב ושתימצא תרופה במהרה למחלתך.
את מציגה בפנינו דילמה מאוד קשה.
לא לספר לו ולהסתכן שהוא יגלה בעצמו - זה פגיעה קשה מאוד באמון. יהיה לו ברור שאת רצית להסתיר זאת מפניו וסביר להניח שזה יגרום לסיום היחסים.
לספר לו - מאוד יתכן שזה יגרום לו לקחת את הרגליים ולברוח לפני שהיחסים ייעשו רציניים יותר - כדי לא להסתבך עם מישהי חולה במחלה קשה.
אבל, תחשבי איך את תרגישי אם תיכנסי למערכת יחסים רצינית איתו כאשר את יודעת מה את מסתירה לאורך כך הזמן. זה פשוט יציק לך ועלול לגרום לך עצמך נזק נפשי. את לא תהיי שלמה עם עצמך ותשנאי את עצמך. שימי עצמך במקום הגבר ההוא - איך היית מרגישה אם הוא היה מסתיר ממך עובדה מסוג זה.
לאחר כל ההתלבטות הזאת, נראה לי יותר נכון לקחת את הסיכון ולספר לו על כך, ויחד עם זה להיות מוכנה לספק לו את כל המידע הכרוך בכך, כי אני יודעת שיש שני סוגי של טרשת נפוצה, והאחד מהם קל יותר.
המשיכי לשתף אותנו, אם את מסכימה. שיהיה בהצלחה - מה שתבחרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , דורית... אבל
futureles02/09/2007זה כל העניין, אני די במלכוד במצב הזה.
כשאני מנסה להכנס לראש שלו אני רואה שני טסריטים:
נגיד ואני הייתי בן אדם בריא שמתחיל מערכת יחסים והייתי מגלה שלבן זוגי יש טורשת.
אם הייתי מגלה זאת בשלב המוקדם של מערכת יחסים לפני שהיייתי נקשרת אליו - לא הייתי מכניסה ראש בריא למיטה חולה.
ואם הייתי מגלה כדרך אגב (דרך זה שאני פותחת מקרר ומוצאת מזרקים, או רדך זה שפטאום יש לו התקף), אז הייתי בורחת כל עוד נפשי בי כי הוא גם שקרן וגם חולה.
מצד שני אולי אם הייתי נקשרת אליו ואז המחלה מתגלה - אולי בגלל האהבה, כן הייתי נשערת איתו,
אבל דבר אחד ברור לי : אם אפילו בתור חולת טרשת היתי פוגשת מישהו שגם הוא חולה טרשת וידוע לי על זה מראש, הייתי פוסלת את הגבר הזה רק בגלל הטרשת (גם אם מכל יתר הבחינות הוא תותח - רק בשביל לא לסכן מערכת יחסים שלנו לתווח ארוך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה כמעט בלתי אפשרית
יהודית ברגמן03/09/2007אכן יקירה, אני מסכימה עם דורית. הדילמה כמעט בלתי אפשרית.
הבסיס לכל מערכת יחסים לטווח ארוך ולא לסטוצים, בלי יוצא מהכלל, זה חברות ואמון. כי אהבה ויחסים לאורך זמן אינם מובנים מאליהם, גם לאנשים בריאים. לשימור והמשך בריא, צריך משהו יותר מאהבה וזה חברות ואמון.
אגב, גם אם היית בריאה, לא בוודאות היו נרקמים יחסים לטווח ארוך. אבל במקרה שתבחרי לא לספר לו - ברור שלא יהיו: לא חברות ולא אמון וגם לך יהיה קשה עם המתח של הסתרה תמידית. כך שבמצב של הסתרה אין סיכוי ליחסים לאורך זמן. לדעתי, אם את חושבת על יחסים לטווח ארוך, זו בכלל לא אפשרות להסתיר ובטח לא למשוך לאורך זמן, על מנת שהגילוי לא יהיה כואב. זו נקודת המבחן בצומת הדרכים לגבי ההמשך. גם את יכולה להפגע בהמשך אם תתאהבי ותינָטשי. לעומת זאת, יכול להיות, גם אם נראה לך שיש סיכוי קטן שהוא כן יקבל ויאהב אותך למרות הגילוי, אז הרי לך סימן שיש אהבה וחברות אמיתית והבונוס שלכם לחיים יהיה עצום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך
futureles03/09/2007זה ברור לי שבמוקדם או במאוחר אצתרך לספר.
השאלה זה לא "האם לספר", אלא "איך לספר"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת איך לספר לאהוב על מחלה קשה
יהודית ברגמן04/09/2007יקירה, לצערי אין דרך פשוטה להגיד דברים כאלה . ולכן, בלי להסס יותר מידי, בלי לחכות יותר מידי ובלי להתלבט יותר מידי, קבעי איתו פגישה במקום נוח ושקט שאפשר לדבר בו וספרי לו בצורה הכי פשוטה וישירה שאת יכולה - על המחלה ועל המצב שלך ופשוט תזרמי עם זה. הבעיה תהיה רק עם המשפט הראשון. אחריו הכל יצוץ. איחולי לך להרבה שנים של אושר והצלחה עם אהובך. (נשמח אם תמשיכי לספר קורותיך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)