מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות במשברש12/08/2009
שלום. אני ובעלי ביחד 8 שנים ,נשואים 4 שנים ולפני כמה חודשים נולדה ביתנו הבכורה. אוהבים מאוד ורוצים מאוד שהכל יסתדר אך לא יודעים איך .
תמיד היו ביננו מריבות וויכוחים . בשנה האחרונה הכל רק מחמיר: תקשורת זוגית לקויה
מאבקי כוח ושליטה, ציפיות לא ריאליות ובעיות עם משפחת המוצא.
אנחנו שנינו עם פתיל קצר,כאשר נכנסים למלחמה יורים כדי לפגוע,נפגעים בקלות.. הוא עובד קשה,לומד ומתנדב בשביל מלגת לימודים. אני עם הילדה בבית ועם בעיות בריאותיות אשר מחלישות אותי נפשית ופיזית ,חוסר בויטמינים ובפגם הורמונלי תורשתי שמושפע בממצבים נפשים,תזונה לקויה וחוסר שינה שכרגע הכל לקוי אצלי.הוא מרגיש שאני מלחיצה אותו,שאני לא עושה מספיק בבית ושאני נגד המשפחה שלו. אני מרגישה שהוא כל כך אדיש,לא ער לבעיות שלי- יודע שאני לא במצב בריאותי תקין אך לא מבין את המשמעות של זה.. מפריע לי שהוא חוזר הביתה וחושב שלא עשיתי כלום אחרי שעברתי יום עם הילדה ,כביסות, הנקה,הכנת אוכל לעצמי,זמן למקלחת...אני לפעמים ימים שלמים לבד עושה הכל... מקלחות לילדה, קניות וכו...
לדעתי שנינו צודקים,לשנינו קשה ואנחנו לחוצים,רגישים וכבר פגועים מספיק ואין לנו את הכלים להתמודד עם זה.
אנחנו חושבים על טיפול זוגי אך אין לנו אמצעים.. לא כסף בשביל הטיפול ואנחנו גם גרים בכפר בצפון שמרוחק ממרכז עירוני בו יש מטפלים ואין לנו אוטו ומי שישמור על הילדה.
מבקשים עזרה.
אנחנו יודעים שאי אפשר לעשות הרבה בפורום.. אבל זקוקים לכל עזרה שהיא.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכנים לנסות לעזור לכם
מושון21/08/2009מוכנים לנסות לעזור לכם ללא תמורה.
כתבו ל [email protected]
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם במוד של הישרדות...
דורית כהן26/08/2009שימי היקרה, ראשית סליחה על העיכוב בתשובתי.
את מתארת בעיית תקשורת קלאסית סביב שינוי בסטטוס המשפחתי - עברתם מזוג ל"שלישייה", ובבת אחת גברו הלחצים, המשימות, הקשיים הפיזיים, העייפות, הדאגה...במצב כזה כל אחד מנסה קודם כל רק לשרוד ולספק את הצרכים הבסיסיים שלו, וזה מספיק קשה, על כן יש קושי לחשוב על הצרכים של בן הזוג, ולהבין אותם, ולפעמים אתה לא מרשה לעצמך אפילו לראות את כל מה שהשני עושה למען הבית שמא זה יגמד את המאמצים שאתה מרגיש שאתה עושה... ושוב - אני חושבת שכל אחד מכם מרגיש שהוא עושה מעל ומעבר למה שעשה קודם!
אז הכיוון הנכון הוא ראשית להבין את מה שעובר עליכם, ולעושת את המאמץ הנוסף הזה - להכיר בתרומה של כל אחד, במאמץ של כל אחד, להשתמש בסגנון חיובי - מילות הערכה, מילות אהבה, לבקש במקום לדרוש. נסי לקחת יום אחד ובו תעשי מאמץ לדבר אליו בצורה נעימה, חיובית, שמחה, לבקש במקום לדרוש, ותראי עד כמה זה משפיע על האווירה ביניכם. ואם זה יעבוד יום אחד - תדעי שזאת הדרך...ואז עליך לרתום אותו שגם הוא יעשה מאמץ לשנות את המנגינ, את הסגנון. שיקרא את התשובה הזאת ויחשוב על כך. מה שאתם עוברים אינו יוא דופן. כל זוג עובר זאת בצורה חמורה יותר או קלה יותר וזה אחד המבחנים הראשונים לחוזקה של הזוגיות שלכם.
מאחלת לכם המון הצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)