זוגיות במשבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות במשבר
    ש
    12/08/2009

שלום. אני ובעלי ביחד 8 שנים ,נשואים 4 שנים ולפני כמה חודשים נולדה ביתנו הבכורה. אוהבים מאוד ורוצים מאוד שהכל יסתדר אך לא יודעים איך .
    תמיד היו ביננו מריבות וויכוחים . בשנה האחרונה הכל רק מחמיר: תקשורת זוגית לקויה
    מאבקי כוח ושליטה, ציפיות לא ריאליות ובעיות עם משפחת המוצא.
    אנחנו שנינו עם פתיל קצר,כאשר נכנסים למלחמה יורים כדי לפגוע,נפגעים בקלות.. הוא עובד קשה,לומד ומתנדב בשביל מלגת לימודים. אני עם הילדה בבית ועם בעיות בריאותיות אשר מחלישות אותי נפשית ופיזית ,חוסר בויטמינים ובפגם הורמונלי תורשתי שמושפע בממצבים נפשים,תזונה לקויה וחוסר שינה שכרגע הכל לקוי אצלי.הוא מרגיש שאני מלחיצה אותו,שאני לא עושה מספיק בבית ושאני נגד המשפחה שלו. אני מרגישה שהוא כל כך אדיש,לא ער לבעיות שלי- יודע שאני לא במצב בריאותי תקין אך לא מבין את המשמעות של זה.. מפריע לי שהוא חוזר הביתה וחושב שלא עשיתי כלום אחרי שעברתי יום עם הילדה ,כביסות, הנקה,הכנת אוכל לעצמי,זמן למקלחת...אני לפעמים ימים שלמים לבד עושה הכל... מקלחות לילדה, קניות וכו...
    לדעתי שנינו צודקים,לשנינו קשה ואנחנו לחוצים,רגישים וכבר פגועים מספיק ואין לנו את הכלים להתמודד עם זה.
    אנחנו חושבים על טיפול זוגי אך אין לנו אמצעים.. לא כסף בשביל הטיפול ואנחנו גם גרים בכפר בצפון שמרוחק ממרכז עירוני בו יש מטפלים ואין לנו אוטו ומי שישמור על הילדה.
    מבקשים עזרה.

אנחנו יודעים שאי אפשר לעשות הרבה בפורום.. אבל זקוקים לכל עזרה שהיא.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות במשבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוכנים לנסות לעזור לכם

מושון
    21/08/2009

מוכנים לנסות לעזור לכם ללא תמורה.
    כתבו ל [email protected]
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתם במוד של הישרדות...

דורית כהן
    26/08/2009

שימי היקרה, ראשית סליחה על העיכוב בתשובתי.
    את מתארת בעיית תקשורת קלאסית סביב שינוי בסטטוס המשפחתי - עברתם מזוג ל"שלישייה", ובבת אחת גברו הלחצים, המשימות, הקשיים הפיזיים, העייפות, הדאגה...במצב כזה כל אחד מנסה קודם כל רק לשרוד ולספק את הצרכים הבסיסיים שלו, וזה מספיק קשה, על כן יש קושי לחשוב על הצרכים של בן הזוג, ולהבין אותם, ולפעמים אתה לא מרשה לעצמך אפילו לראות את כל מה שהשני עושה למען הבית שמא זה יגמד את המאמצים שאתה מרגיש שאתה עושה... ושוב - אני חושבת שכל אחד מכם מרגיש שהוא עושה מעל ומעבר למה שעשה קודם!
    אז הכיוון הנכון הוא ראשית להבין את מה שעובר עליכם, ולעושת את המאמץ הנוסף הזה - להכיר בתרומה של כל אחד, במאמץ של כל אחד, להשתמש בסגנון חיובי - מילות הערכה, מילות אהבה, לבקש במקום לדרוש. נסי לקחת יום אחד ובו תעשי מאמץ לדבר אליו בצורה נעימה, חיובית, שמחה, לבקש במקום לדרוש, ותראי עד כמה זה משפיע על האווירה ביניכם. ואם זה יעבוד יום אחד - תדעי שזאת הדרך...ואז עליך לרתום אותו שגם הוא יעשה מאמץ לשנות את המנגינ, את הסגנון. שיקרא את התשובה הזאת ויחשוב על כך. מה שאתם עוברים אינו יוא דופן. כל זוג עובר זאת בצורה חמורה יותר או קלה יותר וזה אחד המבחנים הראשונים לחוזקה של הזוגיות שלכם.
    מאחלת לכם המון הצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו