ההורים של הבן זוג שלי.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ההורים של הבן זוג שלי.
    שירי
    14/08/2009

דורית שלום,

כבר הרבה זמן אני "סוחבת" את הבעיה הזאת איתי , למעשה מאז שאני הכרתי את הבן זוג שלי,

הקשר שלי עם ההורים של בן זוגי די קרים, למעשה אני בחורה מאוד נעימה ואהובה בדרך כלל,
    אני מהפעם הראשונה כיבדתי ושידרתי חום כלפיהם, אך הם לא מתייסחסים יפה,
    כאשר אני נכנסת לביתם,הם אינם אומרים לי שלום או מה שלומי , למרות שאני אומרת להם ומחייכת , זה לא הדדי.

כאשר דיברתי עם הבן זוג שלי, אז הוא יזם שיחה עם הוריו אבל הם תירצו זאת בסיבה שהם כאלה ואין מה לעשות, ושבגלל כל מיני בעיות שלהם אז הם לא שמים לב מי נכנס הביתה בכלל .
    למרות זאת, כשחברות של אחותו נכנסות יש הרבה התייחסות אליהן, מזמינים אותן לשתות , שואלים לשלומן, ומרגישים בהבדל.

כל הזמן אם הם רואים טלוויזיה, או הולכים לאירוע, או קידוש שישי או אפילו סתם אוכלים משהו ביחד אז הם קוראים לבן זוג שלי, ולא משתפים אותי בכלום.

בן הזוג שלי אומר בעצמו שהוא לא אוהב את היחס הזה, ושאני מתאמצת ואפילו מתייחסת מאוד יפה,
    אני לא יודעת מה לעשות כבר, אבל אצלי קשר עם ההורים הוא מאוד משמעותי,
    וכבן אדם נכנס אליך הביתה אז צריך לפחות לומר "שלום"- כבוד מינימלי לדעתי.

דורית,
    אני מאוד מוטרדת וזה הפך אצלי למטען מאוד כבד בקשר,
    האם אני צריכה להשלים עם המצב? או שזה יכול לסכן את העתיד שלי כאשר נתחתן ?
    האם קשר לא טוב עם ההורים זה באמת סיבה לחשוש? או שמדובר פשוט בגישה שלי?

תעזרי לי בבקשה, תודה מראש,

שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ההורים של הבן זוג שלי.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומנויות תקשורת

דורית כהן
    19/08/2009

שירי היקרה, ברור שלא נעים לקבל מהם יחס מתעלם כזה, עד כדי כך שהם לא אומרים לך שלום ומה שלומך עם כניסתך הביתה.
    שתי אפשרויות, או שבאמת הם כאלה, ולוקח להם זמן ליצור קשר עם בני הזוג של ילדיהם, ועם הזמן זה ישתפר ככל שהם יראו שהקשר ביניכם הוא יציב ומתמשך, או שמשום מה אינך מוצאת חן בעיניהם כבת זוג לבנם (לפעמים הורים חושבים שבן זוג מסויים "אינו ראוי מספיק" לילד ה"מוצלח" שלהם) והם לא טורחים להסתיר זאת.
    בטווח הרחוק, דברים כאלו מסתדרים בתנאי שלא נעלבים אישית מן היחס הזה.
    הביאי בחשבון שיש שונות גדולה בסגנון התקשורת בין משפחה למשפחה ואינך יכולה לצפות שמה שהתרגלת אליו בביתה ורייך יהיה גם בכל המשפחות האחרות.
    אני מציעה לך לא לעשות מזה עניין. הקשר שלך הוא עם בן זוגך, לא איתם. המשיכי להתנהג כמו שאת, טבעית, חמה, מתעניינת. נסי את ליזום שיחה איתם על תחומי העניין שלהם. יתכן ואלו אנשים מאוד מרוכזים בעצמם, ולא קל להם לעשות את המאמץ להתעניין במישהו חדש. זאת מיומנות חברתית שלא לכל אחד יש, ואם את טובה בכך - קחי את את היוזמה לבנות איתם שיחה. את יכולה לטפוח לעצמך (אבל בשקט, רק בינינו) על השכם אם את כן טובה במיומנות הזאת, ותראי האם זה עוזר. אל תיבהלי אם בהתחלה זה ירגיש לך מלאכותי ומוזר, כי את מצפה שזה יהיה ההיפך, שזה יבוא מן הכיוון שלהם כי הם המבוגרים המנוסים. לא לכל אחד יש את זה...
    אני חושבת שהעתיד מאוד תלוי במה את תביאי לקשר הזה: אם תביאי עלבון והיפגעות - לא תצאו מזה. אם תביאי קלילות, קבלת השונה ממך, נדיבות, יוזמה - לאורך זמן - אני מאמינה שזה ישתפר.
    בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו