מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גבר בוגדגבר בבעיה16/08/2009
דורית שלום, בגדתי באמון של אשתי. קיימתי יחסי אהבה והתאהבות עם אשה אחרת. אשתי עלתה עליי לאחר שמצאה מספר מיילים מרשיעים. כיצד משקמים את האמון? דיברנו על זה, התנצלתי מאה פעם. מה עושים? איך משקמים את מה שבעיניה נהרס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 מילים
מאיה.16/08/2009יעוץ זוגי.
אם היא מוכנה לקבל אותך ואת הקשר חזרה, רק יעוץ זוגי לדעתי. זה יבהיר לה שאתה מוכן להשקיע ולנסות לשקם.. רק תהיה סבלני ומתחשב במה שהיא עוברת, זה יכול להיות תהליך ארוך.
נסה לדבר איתה על מטפל, ואם היא תסכים, תמצא מישהו בסביבה שלכם ותיזום אתה את הרצון והאמון שזאת דרך מתאימה, יתכן והיא תלך עם הדרך הזאת ובהמשך הדברים ישתקמו. אבל סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר זוגי כהזדמנות לנער את האבק...
דורית כהן19/08/2009מעבר להתנצלויות, להכרה בכאב שגרמת לה, שאל אותה למה היא זקוקה ממך ובדוק עם עצמך אם אתה מסוגל לתת לה.
ארוע משברי כזה בזוגיות זו הזדמנות לנער את האבק מכל מיני מנהגים ונורמות וכללים והרגלים שנוצרו עם השנים, מטעמי נוחיות וחסכון באנרגיה: אסביר למה הכוונה.
כאשר זוג מתחיל את חייו המשותפים נוצרים הרבה חיכוכים קטנים וגדולים, כי מדובר בשני אנשים שונים שגדלו בבתים שונים, וכל אחד מביא את הציפיות שלו, ההרגלים שלו, סדרי העדיפויות שלו , הערכים שלו אל תוך המערכת החדשה, ולא הכל זהה, כמובן. אבל, לא כל זוג יודע לנהל מחלוקות! לפעמים יעדיף מישהו מבני הזוג לבלוע צפרדע, להעלים עין, לוותר על משהו שחשוב לו על מנת להימנע מריב או מחיכוך, ומאנרגיות שליליות המפריעות להרמוניה הזוגית, מעכבות את החיבוק ואת הסקס המיוחל...
ולכן מתקבעים דברים עם הזמן אפילו שהם לא מתאימים לאחד מכם.
משבר כזה הוא הזדמנות לנער את האבק ולבחון מחדש את כל מה שכתבתי קודם, כדי להתאים את הזוגיות של היום למי שאתם היום. ניתן לעשות זאת ללא עזרה מקצועית, אבל עם עזרה מקצועית זה יכול להיות יותר אפקטיבי ועמוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית היי,
גבר שמבין19/08/2009שוחחנו אתמול קלות...שלחת לי מייל שסייע לי רבות, אני חש בתוככי נשמתי כי אנו מסוגלים להכל לרבות להתגבר על מה שאירע, ידח עם זאת, האמון הופר. בעיקר על ידי, גם ע"י החברה שהתאהבה בי. סברתי כי בהיותי האביר על הסוס הלבן, שום דבר לא יידע בי, טעיתי. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאישה הנבגדת של הבעל הבוגד
האישה הנבגדת19/08/2009אני חייבת לשתף אותך כדי שלא יהיו ספקות אני אוהבת ומאוהבת בבעלי ברמות על. לאחר שגיליתי את הבגידה הרגשתי ריסוק, הבועה התפוצצה בפנים שלי. הרגשתי שכל מה שבנינו אחרי 25 שנה התפוגג, היה לי קשה לקום אבל החלטתי באותו יום שגיליתי להפגש עם הבחורה שהיא במקרה חברה שלנו. היתה לנו שיחה מאד קשה, כואבת עם הרבה בכי, בשיחה היא אמרה לי שבעלי אוהב אותי ברמות מטורפות ומעריץ כל דבר בי שאין דברים כאלה זה רק באגדות בעל כזה ושאני לא אוותר עליו. בסוף השיחה סלחתי לה ואף התחבקנו בקשתי ממנה שתתחיל לטפל בעצמה שהיא זקוקה ליעוץ דחוף /טיפול פסיכולוגי ואני מוכנה לעזור.חזרתי הביתה וסלחתי גם לבעלי, אומרים שאהבה וחברות חזקה מנצחים וינצחו. התייעצנו עם פסיכולוגית סיפרנו את הסיפור והיא אמרה שיכול להיות שאני ויתרתי מהר מדי על הכעס וסלחתי האם זה נכון לדעתך? האם אני מתעללת בעצמי? אני אוהבת אותו מאד ואני יודעת שגם הוא ואני יודעת שהוא ילך איתי עד סוף העולם. הוא מתחרט עד כאב על מה שקרה וכואב לו לראות אותי כואבת ובוכה,אבל כרגע קשה לי. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאשה הנבגדת ברור שקשה לך
גילי20/08/2009ולדעתי זה כואב לכל החיים זו צלקת עמוקה חרוטה היטב בבשר אבל זה עדיין לא אומר שאי אפשר להמשיך וכשאני קוראת את החדשות אני חושבת לעצמי ואומרת למרות הכל יש אומללים יותר ממני אני לפחות נשארתי איתו והוא אוהב אותי ומנסה לעשות הכל לרצות אותי למרות האי אימון שלי שהוא מרגיש בכל רמח איבריו וזה גורם לו לחשוב פעמיים לפני שמתחיל עם משהי אולי זה הסיכוי שלי שלא יקרה שוב כזאת אבל החיים זורמים לפחות כלפי חוץ ורק הוא אני ואלוקי יודעים את הכאב הפנימי אבל יש כאבים קשים יותר שאי אפשר לשרוד אותם כגון מחלות וטרגדיות רח"ל אז נודה לו על החסד שבעונש ונמשיך להתפלל "לא ע"י נסיון ולא ע"י בזיון" (חלק בתפילה)אך אל תשלי עצמך שאפשר לשכוח לחלוטין .......זה כאב שניקח איתנו לקבר וזה יהיה הכפרת עוונות שלנו בגדול
מקווה שהועלתי במשהו.....................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית הי- מה דעתך
האישה הנבגדת20/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדחקת הכעס
דורית כהן23/08/2009שלום לך "אשה נבגדת" יקרה!
יש לי בעייה זמנית במחשב ולכן אני כותבת ממחשב אחר. ראשית אני מקדמת אותך בברכה על שהצטרפת אלינו, ומקווה שהפורום יועיל לך ולשניכם.
אני חושבת שיש משהו בדבריה של הפסיכולוגית. לא הגיוני שלא הופיע לך כעס אלא רק סליחה והבנה לבעך ולאשה שהיא חברה משותפת של שניכם.
יתכן וכרגע את כל כך מפחדת לאבד את כל מה שיצרתם - אז את מנסה להרגיע את האנשים מסביבך. תבדקי עם עצמך האם זו תכונה שאופיינית לך - למהר להבין את האחר ולסלוח לו. לפעמים להיות בתוך כעס זה משהו שאנחנו מרגישים שאין לנו שליטה עליו ומנסים בכל מחיר להימנע מלהיכנס לכעס. אני חושבת שזה יכול לנבוע ממשהו בילדות, למשל אם אצלך במשפחה היה מישהו מן ההורים שלך שהיה כועס בצורה מוגזמת ואת סלדת מכך ופחדת מן הכעס שלו - אז אולי התגובה ההופכית שלך היא לא להיכנס לכעס כלל, כי זה כל כך איים עליך בילדותך. האם יש משהו בכך?
בדקי בינך לבין עצמך עד כמה הופיעו לך "פירורים" של כעס באירוע הזה, והישארי שם קצת, חיקרי את עצמך.
יחד עם המיקוד על שאלתך לגבי הכעס, אני חושבת שמה שקרה לבעלך אינו מעיד בהכרח על בעייה בזוגיות. זה משהו מאוד אנושי - לאחר הרבה שנות נישואין, קורה שחסר ריגוש ופתאום כאשר זה מופיע בעטיפה מפתה, זה מכניס המון אקשן לחיים ומזרים את הדם. אני מציעה לכם לבדוק איך אפשר להזרים ריגוש ואקשן לחייכם בצורה לגיטימית, ללא הצורך בהסתרות, למשל סדנאות מעניינות כמו הפורום של לנדמרק - סדנה לצמיחה אישית, או סדנאות טנטרה שזה יותר בכיוון המיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)