פרידה אחרי שנה וחצי זקוק לעזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה אחרי שנה וחצי זקוק לעזרה
    פרטי
    20/08/2009

שלום רב, בימים אלו אני עובר פרידה כואבת מאוד מהחברה שלי, בגלל בעיות שהתפתחו בנינו בתחום האינטימי.. הכרתי אותה כשהא הייתה בת 19, בלי נסיון, בתולה. אני בן 26, עם יותר נסיון מן הסתם.
    אנחנו אוהבים אחד את השניה מאוד, אבל היה לנו תמיד קשה לקיים יחסי מין, היא תמיד נסגה ונלחצה.. בהתחלה מכאב, וכשזה השתפר אז היא לא הייתה יכולה להנות בגלל לחץ מאוד גדול..היא כל הזמן חשבה על עצם המעשה של לקיים יחסי מין במקום להנות. זה הגיע למצב בו היא פחדה לנשק או לגעת בי בחושניות יתר מחשש שזה יוביל לרצון לשכב ביחד..ולכן התשוקה בנינו דעכה. אנחנו אוהבים מאוד ונהנינו בקשר שלנו מאוד. היה בו עומק שאין בהרבה קשרים אולי דווקא בגלל זה שסקס לא היה מרכיב עיקרי בו. הצעתי לה ללכת ליעוץ ולקבל עזרה אבל היא מפחדת , היא מרגישה שהיא רוצה "להיות כמו שהיא הייתה פעם" בלי לדאוג בקשר לדברים כאלה. היא נפרדה ממני בגלל שהיא לא יכולה יותר לסבול ולדבריה לא יכולה לראות אותי סובל. חשוב לציין שהאהבה בנינו עמוקה וחזקה.. אני לא רוצה לוותר עליה , יש דרך שנוכל לפתור את הבעייה הזו?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש צורך לטפל בטראומה שנוצרה

דורית כהן
    26/08/2009

"פרטי" היקר, ראשית, אני מתנצלת על האחור בתשובתי.
    על פי תיאורך, חברתך עברה סוג של טראומה בתחילת יחסי המין שלכם, ולא הצליחה להתגבר עליה מאז. בכל פעם שנוצרה אפשרות לסקס - כל גופה הגיב מן המקום של אותו כאב פיזי, אשר אליו הצטרפו במשך החודשים שלאחר מכן תחושות נוספות בעייתיות, של אכזבה, פחד וחששות, אשמה, כעס. תאר לך שכל פעם שנוצרה אפשרות לסקס היא נתקפת במכלול כל התחושות הללו ויתכן שאף יותר מכך. זה מסביר מדוע היא מעדיפה להימנע ממגע שעלול להתפרש כחושני, שמא יוביל לסקס.
    על כן מה שנדרש הוא לעבור - יחד או לחוד - טיפול באותה טראומה, ורצוי שגם אתה תהיה שותף לפחות בחלק מן הזמן על מנת שתלמד טכניקות ובכלל שינוי בגישה של שניכם לסקס.
    יש טכניקה מעולם הטנטרה, שבה יושבים שני בני הזוג זה מול זה, והגבר מבקש את רשותה של האישה לכל דבר שהוא מתכוון לעשות איתה, החל מחיבוק תמים, נגיעה ביד, מסג' לרגל, ליטוף הבטן וכו' וכו'. בכל פעם הוא אמור לבקש רשות והיא צריכה להגיד לו באמת אם מתאים לה או לא מתאים לה. זו טכניקה שבונה אמון מחדש, שמאפשרת לאישה להרגיש שהיא שולטת על מה שקורה עם הגוף שלה, ומדגישה את הצורך בתקשורת סביב הסקס. כרגע אני מביאה את הטכניקה הזאת רק כדוגמה, אינני ממליצה להתחיל להשתמש בה, אלא להציע שתפנו לטיפול טנטרי מקצועי, למשל אצל תיקי וזאב, עליהם אני מאוד ממליצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו