מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מזוג לשלישיה-כבר שנה וחציyb25/08/2009
שלום רב,
אנו הורים לילדה בת שנה וחצי מקסימה. לפני ההריון ובתחילתו היינו בייעוץ זוגי בשל אי הסכמות שהיו בינינו. כיום הדברים פחות או יותר על מי מנוחות. העניין הוא שלפני יומיים חשבתי על זה שאם היו לי שלושה ילדים, כסף ודירה נוספת, לא בטוחה שהייתי נשארת איתו. למרות שהכל בסדר על פני השטח, ואין לנו ריבים גדולים, עדיין מרגישה עמוסה עם הילדה, שכל הנטל נופל עלי, אלא אם אני חולה או משהו ממש משמעותי קורה לי. אין לנו ממש זמן לדבר (ודווקא הנחלתי ארוחת ערב משפחתית), כי הוא לא אוהב לדבר על עבודה ואחרי שהילדה נרדמת, אנחנו רואים ביחד טלוויזיה, עד שאני הולכת לישו. כך שחוץ משיחה קצרה בארוחת הערב, שיחות בינינו כמעט ולא מתקיימות. הסקס בינינו הוא מוצר מתכלה, וגם כשיש, אני עושה הרבה והוא כמעט ולא, למרות שפעם היה יוזם ועושה והיה לי איתו את הסקס הכי מרחיק לכת שהיה לי בחיים. הוא כאילו בעייפות מתמדת כזו, והאמת, גם אני.הוא כל הזמן מתלונן שאני לא אומרת לו מספיק שאני אוהבת אותו, ולא מקדישה לו אותו הזמן כמו קודם. אבל איך אני יכולה, אם אני חוזרת הרוגה מהעבודה ל"משמרת שנייה" עם הילדה ולא עושה כלום כמעט עם הילדה, וכשהוא איתה סוף סוף, אני מסדרת ומארגנת את הבית. אנחנו רוצים עוד ילדים. מה יהיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היערכות והתמודדות עם בואה של תינוקת
דורית כהן26/08/2009yb היקרה, את מתארת בעיית תקשורת קלאסית סביב שינוי בסטטוס המשפחתי - עברתם מזוג ל"שלישייה", ובבת אחת גברו הלחצים, המשימות, הקשיים הפיזיים, העייפות, הדאגה...במצב כזה כל אחד מנסה קודם כל רק לשרוד ולספק את הצרכים הבסיסיים שלו, וזה מספיק קשה, על כן יש קושי לחשוב על הצרכים של בן הזוג, ולהבין אותם, ולפעמים אתה לא מרשה לעצמך אפילו לראות את כל מה שהשני עושה למען הבית שמא זה יגמד את המאמצים שאתה מרגיש שאתה עושה... ושוב - אני חושבת שכל אחד מכם מרגיש שהוא עושה מעל ומעבר למה שעשה קודם!
אז הכיוון הנכון הוא ראשית להבין את מה שעובר עליכם, ולעושת את המאמץ הנוסף הזה - להכיר בתרומה של כל אחד, במאמץ של כל אחד, להשתמש בסגנון חיובי - מילות הערכה, מילות אהבה, לבקש במקום לדרוש. נסי לקחת יום אחד ובו תעשי מאמץ לדבר אליו בצורה נעימה, חיובית, שמחה, לבקש במקום לדרוש, ותראי עד כמה זה משפיע על האווירה ביניכם. ואם זה יעבוד יום אחד - תדעי שזאת הדרך...ואז עליך לרתום אותו שגם הוא יעשה מאמץ לשנות את המנגינ, את הסגנון. שיקרא את התשובה הזאת ויחשוב על כך. מה שאתם עוברים אינו יוצא דופן. כל זוג עובר זאת בצורה חמורה יותר או קלה יותר וזה אחד המבחנים הראשונים לחוזקה של הזוגיות שלכם.
נקודה נוספת קלאסית היא תחושתו של בן הזוג שהוא אינו מקבל אהבה וכי כל האהבה ותשומת הלב שלך נתונים לתינוקת החדשה. זוהי תלונה נכונה, וחשוב להבין איך הוא מרגיש ולמצוא זמן איכות לזוגיות, ל"שניים" - זמן בו מישהו אחר יהיה עם התינוקת ואתם תתנתקו לכמה שעות ותבלו עם עצמכם, כמו שהיה פעם, לפני התינוקת. עשו זאת כמה שיותר מהר, ועשו זאת להרגל של לפחות פעם בשבוע!! ותשמחי שבעלך מתלונן על כך - כי זה תפקיד חשוב במערכת החדשה - לשמור על הגחלת של הזוגיות, וזה מה שהוא עושה.
מאחלת לכם המון הצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)