מתלבטת מה לעשות..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתלבטת מה לעשות..
    שירן
    26/08/2009

אני בת 22, מתחילה כעת קשר חדש וכנראה שזה הולך בכיוון רציני.
    אני מאוד שמחה על הקשר החדש הזה אך גם מאוד פוחדת. יש משהו, עיקרון מסוים שאני מאמינה בו ומאוד פוחדת לספר לצד השני.

אני לא מעוניינת להביא ילדים לעולם. לא מרגישה את הצורך האימהי הזה, אני רואה בהבאת ילדים כמעמסה נפשית, פיזית, כלכלית או מה שתרצו להוסיף. מה גם שעברתי הרבה טראומות בחיי שגרמו לי להבין בעצם שהדבר האחרון שארצה הוא לא להביא ילד לעולם בעתיד, ילד שיכול לעורר את כל "השדים" שלי בחזרה ולא עלינו- לגרום לקריסה נוספת שלי בכל תחומי החיים <כאילו שלא היו לי מספיק קריסות בחיי.>

הנושא הזה עלה בינינו לפני כמה זמן בטלפון. ממש במקריות. אמרתי לו שאיני מרגישה צורך בהבאת ילדים מתישהו ושאני לא מעוניינת בכך מהסיבות שכבר אמרתי. הוא הופתע מאוד לשמוע את זה. באישזהו מקום זה שבר אותי ואני עדיין מרגישה רע עם זה.
    למרות שאני יודעת שאם לבחור בין לבין אז אני מעדיפה לגמרי להישאר לבד מאשר להביא ילדים לעולם.

אולי זה נשמע לכם הזוי אבל באמת שעברתי מספיק בחיי כדי להבין שזה משהו שלא אוכל נפשית להכיל אותו. לא לכולם יש מסוגלות הורית ועדיף להודות בכך מוקדם מאשר מאוחר או לעולם לא.

שאלתי היא האם להעלות את הנושא הזה שוב בפני אותו בחור עימו אני הולכת לכיוון של קשר רציני ? או להשאיר זאת כך לעת עתה?
    אני מרגישה שאני בסוג של אשליה בכך שלא אספר לו את האמת כולה או אפילו מעבר לזה שאני סוג של מרמה אותו אם לא אספר לו לעומק את עמדתי ואבהיר לא אותה.

מצד שני אני לא רוצה להרוס את הקשר הזה ואני ממש בדילמה.
    מה הייתם ממליצים לי לעשות???

נ.ב: אני יודעת שייתכן ותאמרו לי שאני עדיין צעירה כדי לגבש דיעה כזו אך אני באמת איתנה בדעתי ולא מדובר בקפריזה חולפת או בגחמה חסרת משמעות.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת מה לעשות..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עמדה מאוד נחרצת

דורית כהן
    26/08/2009

שירן יקרה, זה נכון מצידך להגיד את האמת ואת אמונתך לגבי הבאת ילדים לעולם. אלא שאני חושבת שאת נחרצת מדי. להגיד שלעולם זה לא יקרה זה קיצוני ולא ריאלי.
    אני חושבת שאת יכולה להגיד שכיום זוהי דעתך ושאת לא רואה שזה ישתנה בעתיד, מן המקום והגיל בו את נמצאת היום. אם חברך מספיק נכון - הוא יביא בחשבון שאולי דעתך תשתנה בעתיד ואולי לא, ויעשה את הבחירה שלו, האם להעמיק איתך את הקשר או לא.
    מה שאת כותבת זו החלטה שבאה ממקום חווייתי ורגשי מאוד טעון, כתוצאה מדברים שעברת בילדותך, כפי שהסברת- ויצרה את ההחלטה לא להביא ילדים לעולם. נכון שאת מאוד צעירה ועלייך להביא בחשבון את האפשרות שתרגישי ותחשבי אחרת עם השנים ולכן אני מציעה לך לפחות להוסיף לדברייך את המינימום הזה של ספק קל - כי אנשים הרי מאוד משתנים עם השנים, חישבי על עצמך - האם לא השתנית כבר במהלך השנים שאת זוכרת את עצמך? תארי לך כמה כל אחד מאיתנו משתנה נניח בחמש השנים הבאות, או בעשר השנים הבאות, ויותר מזה. ולכן, כאשר את מדברת עם בן זוגך על הנושא - אין צורך להיות כה דרמטית והחלטית. נכון שזה נושא שחשוב לתקשר אותו כדי לא לרמות או להשלות את האחר.
    אבל, יקירתי, בדקי עם עצמך - אולי יש לך "רווח" נוסף מכך שאת מציגה עמדה כה נחרצת? אולי זה נותן לך לגיטימציה לעוד דברים יוצאי דופן - בגלל שעברת ילדות כה בעייתית? נניח, סתם אני מנחשת ויתכן שאפספס - שאת אולי לא מרעיפה אהבה כמו אחרים?
    תסכימי איתי שדעה כה מגובשת בגיל כה צעיר - היא יותר כמו הצהרה, ואולי קצת פרובוקטיבית. אולי זה גם בא על מנת לעשות לבחור מבחן כמעט בלתי אפשרי - נראה עד כמה הוא אוהב אותי - אם הוא מוכן להישאר איתי למרות הדעה הזאת שלי.
    לכן אנא ממך, נסי להתמתן קצת, להשאיר מקום לספק, סייגי זאת ואימרי שכיום אינך רואה עצמך מביאה ילדים ושאינך מסוגלת לחשוב כיום שאי פעם זה ישתנה. תוספת קטנה ולא בלתי נכונה.
    הצעה נוספת - לאור הדברים החמורים שעברו עלייך - האם הלכת לטיפול פסיכולוגי? כי זה מומלץ, אם לא ניסית זאת עדיין.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית

שירן
    26/08/2009

אני מודה לך על תגובתך המעמיקה והמקיפה.

אני חושבת שאת אכן צודקת שאנשים כן משתנים.. ויכול מאוד להיות שגם אני אשתנה עם הזמן.
    את צודקת בכך שעלי לומר שכרגע איני רואה את עצמי מביאה ילדים ואיני חושבת שזה ישתנה אך אין לדעת לעולם מה יהיה.
    אני לא חושבת שעמדתי הנחרצת נובעת ממקום של גיל או בשלות דווקא. אני באמת לא חושבת שיש לי את המסוגלות הזאת להיהפך להיות אמא ביום מן הימים. מה גם שאני לא מרגישה שום צורך אימהי או חשק נקרא לזה כך להיות אם לתינוק אי פעם.
    ייתכן וזה ישתנה כמו שכבר אמרת אך אני לוקחת בחשבון גם את האפשרות שהעבר וההווה הקשים שלי יעיקו מדי על הכל ואבחר בכל זאת באופציה של לא להיות אמא לילדים.

חברתי הציעה לי שלא לדבר על כך עם הבחור עדיין משום שאנחנו עדיין בשלב מאוד ראשוני של הקשר ואין טעם להקדים סתם דברים.
    האם את חושבת שזה נכון להשאיר זאת כך לעת עתה עד אשר הקשר יותר יתחזק? אני מרגישה שאני סוג של מרמה אותו בכך שאני לא פורשת את "הקלפים" בפניו על ההתחלה.

מה דעתך? לחכות עם זה קצת עד למיסוד יותר מעמיק של הקשר או עדיף על ההתחלה?

ולשאלתך, את מרבית חיי אני מעבירה בטיפולים. פסיכולוגיים, פסיכיאטריים וכו'.
    הטיפול מאוד עוזר לי ללא ספק. כיום אני במקום אחר רק בזכות הטיפול הטוב שאני מקבלת אך לצערי הדרך עוד ארוכה עד להחלמתי הסופית.

אשמח לשמוע מה דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו