נמאס לי ואסור לי להתייאש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נמאס לי ואסור לי להתייאש
    עגבניה
    30/08/2009

שלום אני בת 29 בהריון שני עם ילדה נפלאה ובעל קצת פחות.
    עיסוקי חופשי ובשנה ןחצי האחרונות נשארתי עם ביתי בבית ועבדתי מעט בערבים להשלמת הכנסה. ראינו כי טוב ונכנסנו להריון שני. אני כבר בשביעי ומתחילה להשתגע. מרגישה שהנישואין עולים על שרטון וכאילו כל הזמן הולכת על ביצים כדי שהכל יהיה בסדר. בעלי הוא טיפוס נחמד ושקט בן 32 הוא די מגניב אבל הוא טיפוס בודד שקשור מאוד לאמא שלו (אין לו אבא) ובעצם חוץ אולי מאנשים בעבודה ובאינטרנט (לא יודעת מה הוא עושה שם כל כך הרבה) הוא בעצם מתקשר איתי ועם הבת גם כן צריך להעיר אותו כל הזמן
    וזה בעצם מה שאני מרגישה שאני ערה והוא ישן והוא רוצה לישון ולישון ולישון ולא להתעורר ואני רוצה להתעורר ולחייך ואז כשהוא מתעורר הכל משתנה כאילו נכנס בי לחץ כזה להוכיח כל הזמן משהו ושאני כאן וכאילו נהוא רוצה שאניח לו כל הזמן וכשאני מניחה לו ועושה דברים שלי הוא נדבק אלי ומציק לי ונוגע בי אבל זה גם אף פעם לא ממש מגיע לאנשהוא ואף פעם לא ממש יוזם סקס רק נוגע כאילו מציץ אבל לא באמת עושה.
    ואני אוהבת לצאת ולהנות ולעבוע ולצחוק עם אנשים ואיתו כל הזמן עוצרת את עצמי גורם לי להרגיש מגושמת ואני יודעת שאנחנו מתאימים חלקית אבל כל הזמן צריך לעבוד הזה להרים את הראש מעל המים וזה כ בר מתיש רוצה זוגיות נורמלית שיש עם מי לשוחח לא רק להוציא אלא גם לקבל תגובות ויחס מהצד השני ולא רק שיניחו לי לנפשי אלא גם להיות מחוזרת ולא שיציקו לי כשאני עסוקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי ואסור לי להתייאש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרצון לשנות את בן הזוג

דורית כהן
    06/09/2009

עגבניה יקרה, ראשית סליחה על העיכוב בתשובה.
    ממה שאת מתארת, מערכת היחסים שלכם הולכת ושוקעת אל תוך אכזבה (הדדית?)רצון חזק לשנות את בן הזוג, וחוסר מוכנות לקבל את האחר כמו שהוא.
    לאחרונה הגעתי למסקנה (שכבר אחרים אמרו אותה בצורות שונות...) שדווקא במקומות בהם אנחנו הכי רוצים לשנות את בן (או בת, כמובן) הזוג שלנו - יש סיכוי גדול מאוד שדווקא מקומות או תכונות אלו יישארו (כמו להכעיס) ויתקבעו!!!
    למה, את שואלת?
    כי כאשר מישהו שאני אוהבת לא מרוצה ממני ולא מקבל אותי כמו שאני, ומעיר לי שוב ושוב, מתעוררות אצלי כמה תגובות: ההערה היא קודם כל מעצבנת! שנית, לא בא לי להיכנע, להתקפל. כל אחד רוצה להרגיש שהוא עצמאי ומקבל את ההחלטות על עצמו בעצמו, ומתמרד כאשר מישהו מנסה לכפות עליו לשנות משהו פנימי או בעצם - לא להיות מי שאני באמת...
    ובתהליך הזה, יש שני כוחות: האחד, להיות נאמן לעצמי, והשני - להתחבר, להתמזג עם בן הזוג בהרמוניה, ללא חיכוכים. בתחילת הזוגיות, בשיא ההתאהבות, הכוח השני נותן את הטון ואנחנו מסתירים ומדכאים באופן אוטומטי את החלקים בתוכנו שאנחנו מרגישים אינטואיטיבית שמפריעים לבן הזוג שלנו, אז הוא לא מצליח לזהות את התכוונת המפריעות, מה גם שהוא די מסונוור ועיוור מרוב אהבה...אבל כאשר נכנסים לשיגרת חיי הזוגיות - הכוח השני הולך וגובר, וכל אחד מנסה בתוך גבולות הזוגיות להתרווח כמה שהוא יכול ולהיות נאמן לעצמו.
    לכן, יקירתי, סליחה על כובד התיאוריה, אבל במצב בנוכחי אני ממליצה לך שתיכנסו לתהליך של ייעוץ זוגי שמטרתו להתיידד מחדש, לקבל זה את זו, ולראות את היתרונות האחד של השני. אם זה מצליח, את תראי שכל התפיסה שלנו את בן הזוג משתנה, כי עכשו כל מה שהוא עושה מעצבן אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו