עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה
    מיטל
    06/09/2009

שלום,
    אז ככה אני בת 26 נשואה טרייה 5 חודשים.
    יצאנו לפני 6 שנים.
    כרגע אני במצב שאני מצטערת שבכלל התחתנתי איתו, תמיד חשבתי שהוא הבן אדם הכי טוב שיש.
    מה שקרה אתמול הוא כזה:
    במשך כמה ימים רבנו מלא מלא, הוא הבטיח שיפסיק לעשן.
    אתמול מה שקרה זה שחיפשתי את הסיגריות בבית ,פתחתי את המגירה וראיתי שם 4 עטיפות של קונדומים ראיתי את זה חשכו עייני!!!!! (ואנחנו לא משתמשים בזה לעולם, אני לוקחת גלולות)
    הוא בדיוק יצא מהמקלחת וראה שהמגירה בה ראיתי את מה שראיתי פתוחה. הלכתי לחדר שינה עמדתי דפק לי הלב, זה הרגע בו הבנתי זהו הוא בוגד בי ,זה ברור שכן!!!
    הוא עמד מולי במשך5 דק' ולא דיבר מילה.... פשוט לא אמר כלום.וזה הרי עוד יותר מסגיר.
    לקחתי את המפתחות של האוטו נסעתי צרחתי לאלוהים, רציתי למות.
    אמרתי לעצמי אני חייבת לחזור הביתה לדעת מה היה.
    חזרתי לא השתלטתי על עצמי הרבצתי לו (הבנתי לרגע מה המושג "אי שפיות זמנית"), הוא פתח את זה והראה לי שזה בכלל חומר סיכה. (ובדקתי את כל ה 4 ,גם את הסגורים וזה באמת לא היה מה שחשבתי).
    באותו רגע לא ידעתי מה לעשות , יצאתי מהבית הייתי ברחוב אולי שעה וחצי. הבנתי שלבן אדם לא אכפת ממני (וזה דבר שמורגש כל ה 6 שנים- לא אכפת לו מהבריאות שלי, אכפת לו מעצמו).
    הוא פשוט עמד שם ולא ניסה להגיד לי "תראי מה זה, זה לא מה שאת חושבת". הוא לא ניסה לעצור אותי מללכת.
    חזרתי אחרי שעה וחצי הביתה הוא דיבר על הריב הקודם לא ביקש סליחה על מה שהיה יותר מזה הוא פשוט לא הבין.
    הלכתי לישון ביקשתי ממנו שלא יישן לידי שאני לא רוצה לראות אותו. אני מרגישה שלא אכפת לו היה אם אני ימות.... ואם לא הייתי חוזרת הביתה לשאול מה זה ייתכן שבאמת הייתי עושה תאונה אם הסערת רגשות שהרגשתי והקטע הוא שהוא ידע זאת.
    בבקשה תעזרי לי מה לעשות מפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיבות התקשורת לאחר מריבה

דורית כהן
    08/09/2009

מיטל יקרה, צר לי על הטלטלה הרגשית שאת עוברת. אני מבינה עד כמה נפגעת, אבל בזוגיות קורים ועוד יקרו בעתיד דברים שפוגעים, והשאלה היא איך מתגברים, פותרים ומתקדמים הלאה בצורה מוצלחת יותר. לשם כך הכרחי לקיים תקשורת טובה.
    עכשו שקצת התקררת, אני מקווה, עלייך להבין שכאשר את מגיבה בכזאת סערת רגשות - התקשורת ביניכם לא מתקיימת: את נסערת, בוכייה, מגיבה אפילו באלימות ובהשתוללות (אי שפיות זמנית, כמו שכתבת), ולנוכח תגובותייך - הוא לא מוצא מילים ונכנס לחוסר אונים, לשיתוק.
    כלומר, אם את רוצה שתהיה תקשורת, שמאפשרת קודם כל להבין מה באמת קרה, מה פשר הדברים שמצאת - צריך להתקרר ולנהל שיחה. אם את רוצה באמת להבין מה קרה - עליך להשתלט על הכעס, ולשאול אותו שאלות שיש בסופן סימני שאלה, סקרנות, ולא תלונה ותוכחה. האם את יכולה? כל עוד אינך יכולה לשאול, ומקולך הוא יבין שאת עדיין כועסת - אין סיכוי שהוא יתן לך תשובות אמיתיות, שחושפות מה הוא באמת מרגיש ומה באמת קרה כאן מנקודת המבט שלו. הכעס שלך מפחיד ומשתק אותו ואני חושבת שמחשש לעוד כעס מצידך הוא עלול "למרוח" אותך, לעגל פינות, לנמעיט במה שעשה, להסתיר חלקים - רק כי אינו רוצה עוד סצינות של השתוללות כמו זו שהיתה.
    הביאי בחשבון שכל פעם שתגיבי בצורה כזאת - זה עלול לחזק את הנטייה שלו להסתיר מפנייך את האמת.
    אינטימיות אמיתית משמעותה היכולת לחשוף בפני בן הזוג גם את החלקים הפחות יפים ופחות מוצלחים שלנו, לחשוף גם ת הטעויות מבלי שיענישו אותנו. חשבי על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

גלית
    09/09/2009

יש המון בדברייך אקח המון לצומת ליבי
    "התקררתי" קצת מאז , המצב בינינו הסתדר.
    למרות שהוא נראה לי עדיין קצת בהלם מהתגובה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו