מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאה מזיקהבמבית09/09/2009
היי אני בת 27 נשואה חודש (!) אחרי שנה שאנחנו יוצאים....
ודווקא בגלל זה אני כאן -
אני מודעת לזה שיש לי בעית קנאה, יש לי צורך רב שבן זוגי יראה לי אהבה, יחבק אותי ויתן לי מחמאות ואני משערת שאני כמעט כמו כל בן אדם, הבעיה מתחילה בזה שבן זוגי הוא לא איש שמראה רגשות בציבור, ותמיד ליד החברים שלו הוא כמעט לא מחבק או מנשק אבל צוחק איתי וכן נותן לי תשומת לב.
בזמן האחרון אני שמה לב יותר ויותר שהוא מסתכל על בחורות אחרות, ולא סתם אם אנחנו נמצאים במקום מסוים זמן ממושך, כמו אירוע למשל, והוא ראה שם מישהי שנראית טוב בעיניו, הוא פשוט לא יפסיק להסתכל בכל מיני הזדמנויות שיהיהו לי והוא לא מנסה אפילו להסתיר את זה ממני...
אני רוצה לציין שאני נראית טוב מאוד והרבה בחורים מסובבים אחרי את הראש, גם נשים, אבל דווקא זה שאני רוצה שיסתכל עלי ככה לא עושה את זה ומוצא עניין במקומות אחרים.
ניסיתי להתעלם, ניסיתי להחזיר לו בלהסתכל על גברים אחרים ושום דבר לא עוזר, ועוד בפעם האחרונה שרבנו על זה הוא אמר שהוא לא שם לב לזה ושלפחות הוא רק מסתכל ולא עושה שום דבר אחר...
זה ממש משגע אותי, אני מרגישה שזה יכול להוביל אותי לעשות מעשים שאני אתחרט עליהם, ואנחנו רק נשואים חודש !!! מה יהיה אחר כך?
זה מרגיש כאילו מאז שהתחתנו הוא לוקח אותי כמובן מאליו, וגם כשאני בוכה זה כבר לא מזיז לו....
מה לעשות ?!!?!?! אמרתי לו כבר מיליון פעמים שזה מפריע לי וזה לא משתנה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעבור למפלגת הנהנים מיופי באשר הוא
דורית כהן13/09/2009במבית היקרה, אני מבינה מה שאת עוברת, יחד עם זה, חשבי בהגיון: כאשר את מצוייה לצידו בחייכם המשותפים - ההנאה שהוא יכול לשאוב ממראך עד כמה שתהיי פצצה - תלך ותרד עם הזמן. למה? כי יש התרגלות. גם כאשר את קונה בגד יפה או ציור לסלון - בתחילה את נהנית מאוד ועם הזמן את יכולה לחלוף ליד הציור והוא לא יזיז לך.
ככה זה, יש התרגלות ליופי, ויש רעב אנושי טבעי ליופי חדש, ככה אנחנו בנויים. הרבה אנשים פשוט נהנים מאסתטיקה ויופי, והיופי הנשי חוגג על כך ומנסה לחדש את עצמו כל הזמן.
אני לא הייתי נבהלת במקומך כאשר בן הזוג מסתכל על אישה יפה אחרת - סימן שיש בו את היכולת ואת הצורך - ליהנות מיופי נשי. האם לך זה לא יכול לקרות שאת לוטשת מבט במישהי מאוד יפה? או בגבר שנראה טוב?
אני רוצה להציע לך לבטל את הקישור שאת עושה: אם הוא מסתכל על מישהי אחרת - הוא רוצה להיות איתה או הוא כבר לא אוהב אותי. מציעה לך לראות בכך רק את העובדה הפשוטה - הוא מסתכל על משהו יפה ונהנה מן היופי.
הסכנה קיימת בזוגיות שלכם דווקא בגלל שאת מגבילה אותו ומעוררת אצלו רגשות אשמה על המעשה הזה. יש בני זוג שכל כך מבינים ומקבלים את הצורך ליהנות מיופי, שהם אפילו מפנים את תשומת לב בן הזוג - "היי, חמודי, תראה איזו בחורה יפה עברה עכשו ברחוב"...
אני מציעה לך לעבור ל"מפלגה" החכמה הזאת, ובמקום להילחם בתכונה ההאנושית הזאת - הצטרפי אליה וקבלי אותה בידידות, בזרועות פתוחות, כי הנסיון לשנותו פשוט לא יצליח. אני כבר יכולה לדמיין שבגלל שאת כה מגבילה אותו בנושא זה - הוא ירשה לעצמו להתשחרר דווקא כאשר את לא נוכחת בסביבה, כדי לא לחטוף ממך. חישבי על כך - האם זה מה שאת רוצה? לא עדיף לך לשחרר לו את החבל ולתת לו הרגשה טובה וחופשיות בתחום הזה? ככל שתכבלי אותו יותר ותתלונני - הוא ירצה יותר להשתחרר ולעשות מעשים מאחורי הגב שלך.
האם תוכלי לעשות שינוי בעצמך? האם תרצי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)