מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מביעה רגשותמימי09/09/2009
שלום,
לפני כחודשיים פגשתי אישה והתאהבנו אחת בשניה מיד,
אי רוצה לציין שלמרות שמדובר בקשר חד מיני, אין כאן שום בעיה עם הזהות המינית,
אני בתחילת גיל ה30 והיא נושקת ל40.
אני חשה שיש לנו בעית תקשורת בסיסית,לעיתים קרובות אין אנו מבינות אחת את השניה,
כאילו מדברות בשפה זרה, בת זוגתי מתקשה להביע את רגשותיה אלי ומקמצת במילים, הזמן היחיד בו היא באמת מדברת הוא כאשר היא שותה אלכוהול, אז כל האהבה נשפכת ממנה והיא נפתחת עד לאין ערוך.
יש לציין כי אנחנו נמצאות יחד בכל יום בתום יום עבודה, וכי לא נפרדנו מהיום שנפגשנו.
בהתחלת הקשר ההתלהבות העצימה מעט את הבעת הרגשות מצידה אך ככל שעובר הזמן היא הביעה פחות, מה שגרם לריחוק מצידי,וקושי רב להביע רגשות ומגע במידה וזה לא מגיע גם מהצד השני, מה שמוביל לריחוק שהולך ומתעצם בין שתינו, תסכול גדול והרגשה שמשהו פה נתקע ואינו זורם הלאה.
אני רוצה לציין כי במערכות היחסים הקודמות לא היתה לי בעיה של להראות מגע או רגש וכי אני מנוסה במערכות יחסים ארוכות, היא לעומת זאת שגם מנוסה במערכות יחסים ארוכות טווח,כן התקשתה להביע רגשות בכל הקשרים בעבר, לטענתה היא לא הרגישה מספיק וזו הסיבה לכך.
בת זוגתי החדשה טוענת שאני אהבת חייה וכי לעולם לא הרגישה כך קודם לכן,אך עדיין היא אינה מביעה, אני מתנחמת בעובדה שאני יודעת שהיא מרגישה דברים גדולים ועמוקים אליי וכי אין מדובר בנכות ריגשית, היא יודעת לדבר על רגשות ולנתח מצבים במערכות יחסים עם חברותיה.
אני מרגישה שאיני מסוגלת להתפשר על העניין ושללא פיתרון מוחשי לבעית הבעה הרגש והמגע לא אוכל להמשיך להיות שם, זה מנטרל אותי ואיני מסוגלת לתת מעצמי למרות האהבה הרבה שאני חשה אליה.
אשמח אם מישהו יוכל להציע פיתרון מוחשי לבעיה ולשפוך מעט אור על התופעה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
לימור09/09/2009לנוכח מה שאת מספרת על בת זוגתך,
אני חושבת שבת זוגתך צריכה ללכת לטיפול ואני לא מבינה למה את נשארת במקום כזה.
כדי ליצור סוג של מערכת יחסים בונה, מפרה, מעצימה, שתיכן צריכות לבוא מנקודת התחלה מסוימת, ואם אין תקשורת - אז אין מקום לבניית הזוגיות.
צריכה להיות מוכנות של שני הצדדים לכך.
והבחירה בידייך אם להמתין עד אין קץ או שלקחת את הרגליים ולמצוא (לא מאמינה באהבה ממבט ראשון אלא במשיכה ממבט ראשון) בבסיס צריכה להיות תקשורת, אהבה, כבוד הדדי - ואם היא לא קיימת בהתחלה אז אין בסיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא לא איש הפח
מימי09/09/2009הי לימור,
יכול להיות שהיתי קצת נוקשה בתאור שלי, קיימת תקשורת בנינו, היא שולחת לי SMS במשך היום (מעטים אמנם) שאומרים הרבה אהבה,לפעמים אני זוכה למשפט קטן פה ושם, כך שלא מדובר באיש הפח. קיימת המון אהבה אני מרגישה את זה כשאנחנו יחד,יש כבוד הדדי ופידבקים מהסביבה, יש תקשורת-אנחנו מדברות על מליון דברים,הבעיה שלי היא כמות הפידבקים שאני מקבלת ממנה,אני מעוניינת במחמאות (כי יש על מה מזותומרת?!),בתאורים של רגש,במגע,וכשכל אלה ממעטים לבוא אני לא מסוגלת לתת מעצמי.
אני יודעת שהיא צריכה טיפול, ואני חושבת שהיא תסכים ללכת במידה והיא תרגיש שעל זה עומד הקשר שלנו,האם אין עוד פיתרון? אולי אם נפגש פחות במשך השבוע יהיה לנו קל יותר לבנות בסיס מוצק יותר,נתגעגע יותר והיצר הראשוני יתעורר לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
מימי10/09/2009הי דורית
אשמח לעצתך המקצועית בנושא,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהוב לעומת להיות נאהב
דורית כהן13/09/2009אני לא הייתי ממהרת לשלוח אותה לטיפול!
הרבה אנשים לא לומדו ולא למדו להביע רגש באופו מילולי ויחד עם זה עוצמת הרגש שלהם מאוד גבוהה כלפי בן/ בת זוגם. זאת לא נכות רגשית. זו התנהגות מצוייה ורגילה במקומותינו.
ניתן לחזק את ההתנהגות בעיקר ע"י חיזוקים חיוביים, ודאי שלא ע"י תלונות חוזרות ונשנות או איומים!
אני משערת שבת זוגך מייחסת חשיבות רבה למילים באשר הן וחשוב לה להיות אמיתית ולא מזוייפת כאשר היא משתמשת במילים של אהבה.
בדקי עם עצמך, עד כמה את נמצאת איתה לצורך קבלת אהבה ומחמאות ממנה, או כי את רואה בה תכונות שמושכות אותך, שאת מעריכה ואוהבת אצלה.
מה שאני מציעה לך זה להעביר את הפוקוס אליה ועליה, במקום על עצמך. כי אם מה שאת זקוקה לו ביחסי אהבה זה בעיקר מראת קסמים בסגנון של אמה החורגת של שלגייה - בואי תגידי לי כל הזמן כמה אני יפה ונפלאה - אחרת אני נעשית כבוייה ודהוייה - אז את זה יכולים הרבה בני זוג לספק לך. השאלה היא מה את רואה ומחפשת אצלה שהוא ייחודי וקסום, באישיות שלה, בנוכחות שלה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד קצת
מימי13/09/2009הי דורית ותודה על הדעה המעניינת,
אני שמחה שאת פותחת את הנושא לכיוונים קצת אחרים כי אני בטוחה שישנן עוד המון דרכים ללמוד לתקשר עם אדם אחר שעליהן לא חשבתי.
עם זאת, אני לא חושבת שמה שאני דורשת הוא מוגזם, זה טבעי להזדקק לתשומת לב מילולית מבן או בת הזוג,אני חושבת שלכל אחד יש את הצורך המסויים והקטן הזה בכל מערכת יחסים וזה יכול להתבטא בהרבה דברים, אני מחפשת את הדרך לשפר את התקשורת בנינו ע"י חיזוק של נקודות רופפות בקשר כמו הצורך המסוים הזה שלי.
שלא תחשבי לרגע שאנחנו לא עובדות על נקודות נוספות במקביל, על מה שמפריע מדברים ומנסים לתקן.
כל מה שאני רוצה זה להרגיש נאהבת.
אולי אנחנו צריכות טיפול זוגי? לי זה נשמע קצת מוקדם מאחר ואנחנו רק חודשים וחצי יחד,
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות ומושג החיכוך
דורית כהן14/09/2009נראה לי ממש מוקדם לפנות לייעוץ זוגי לאחר חודשיים. אולי שווה ללכת לסדנאות כמו ה"פורום של לנדמרק", או סדנאות זוגיות כדי להתעשר נפשית ורגשית, ולעבור יחד תהליכים, אבל לא בהיבט הטיפולי.
הרשי לעצמך קצת "חיכוך", שבו בודקים איך הזוגיות החדשה עומדת מול אי הסכמות, או פער בציפיות, כי ברור ששתיכן אינכן מושלמות זו עבור זו. תמיד - אצל כל זוג - יהיו חוסרים, תמיד יהיו "חריקות" ואי התאמות.
יש זוגות שהחיכוך מוציא מהם את המיטב: הם מגלים גמישות, הסתגלות, פתרוונת יצירתיים וצמיחה אישית שהיא תוצאה של ראיית החיכוך והמתח כאתגר ולא כאסון.
ויש זוגות שכל כך חוששים מן החיכוך ומן הריבים שמעדיפים לבלוע, לשתוק, ולמחוק תוך כדי הבליעה הזאת חלקים משמעותיים של עצמם בשם השלווה והזרימה המיוחלת. אבל הבליעה הזאת מעוררת הרבה כעס סמוי שמצטבר כנגד בן הזוג וכנגד עצמך כי את בעצם בוגדת בעצמך..וכך, עם הזמן נעלמת האהבה והתשוקה ולא מבינים למה זה קורה..
ויש זוגות שהחיכוכים האלו סוחטים אותם רגשית והפיצוצים מציבים אותם על הרגליים האחוריות, על עקרונות נוקשים, על "צדק" -וכך מריב אל ריב נוצרת התרחקות רגשית ומצטבר כעס, והאהבה נשחקת.
לא יודעת למה הפלגתי למחוזות הללו בתוך התשובה אלייך...
מקווה שתקחי ממנה משהו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכונים מהשטח
מימי14/09/2009הי דורית,
שוב תודה, את בהחלט מצליחה לפתח כמה נקודות מעניינות עבורי,
רציתי לעדכן, שהחל מסופהשבוע שהיה עברו עלינו ימים מדהימים יחד, היתה תקשורת היה מגע היתה שמחה ושוב התמלאתי אהבה, את שואלת את עצמך מה קרה? ובכן, אני די בטוחה שזה קשור לתאריך קבלת הוסת של בת הזוג שלי,כאילו כל השערים נפרצו והיא נפתחה אלי מחדש,היא התמלאה בחשק והרגשות פתאום נראו מעל פני השטח,וכמו תגובה כימית המצברים שלי התמלאו מחדש והחומות כולן הוסרו כלא היו.
את חושבת שיש קשר בין שני הדברים?
אם כן, איך משמרים את המציאות הזו במידה וזה קשור לתהליכים פיסים והורמונלים שהגוף עובר?
ואולי אני בכלל מדמיינת וזה לא קשור, ובעצם זו תגובת שרשרת לדבר אחד כמו יציאה לטיול מדהים בסופ"ש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)