לא יודע מה קורה - אשמח לחוות דעת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודע מה קורה - אשמח לחוות דעת
    הראל
    13/09/2009

היי,

אני בן 30במערכת יחסים טריה (חודשיים) עם בחורה מקסימה שיש בה את כל התכונות שאני מחפש אלא שאני לא מרגיש שם - אני מרגיש מנותק רגשית מכל מה שקורה, יש בי חיבה כלפיה ואני נמשך אליה, הסקס טוב, אבל באיזושהי רמה אני מרגיש אפילו פחות ממה שהרגשתי בתחילת הקשר. מאז שהרגשתי שהיא מאוד נמשכת אלי התחלתי להלחץ ואני כל הזמן תוהה מה יהיה ומבואס מעצמי כי היא מאוד מוצאת חן בעיני אבל אני לא מרגיש כמוה, לפעמים אחרי שאנחנו כמה ימים רצוף ביחד אפילו קצת נמאס לי.

קצת רקע - הייתי מאוהב בחיי פעמיים ב-2 בחורות - את שתיהן יצא לי להכיר באוניברסיטה והיינו ידידים עד שאחרי כמה זמן הרגשתי שאני נמשך אליהן בטירוף ורוצה רק אותן אך לצערי לא התפתח כלום כי היה להן חבר. ככה שאני יודע מה זה להיות מאוהב ואני יודע שאני לא מאוהב בבחורה שאני יוצא איתה כרגע. מלבד זאת כל החברות שלי בעבר התחילו איתי והקשר תמיד נשמר על רמה מסוימת של נוחות + משיכה מינית ללא אהבה חזקה עד המצב הזה הפריע לי מאוד וחתכתי את הקשר - שום דבר לא התפתח בקשרים האלה ובמבט לאחור אני מבין שזה היה סתם. למעשה לא היה לי עד עכשיו קשר הדדי בו אני הייתי מעונין וגם הבחורה היתה מעוניינת.

ולעניין עצמו - אני נמצא בסיטואציה שאני חושש להקלע למצב אליו נקלעתי בעבר - אני מאוד רוצה שיתפתח בינינו משהו (בקשרים הקודמים לא כ"כ היה איכפת לי) ושאתאהב בה גם (אני מרגיש שהיא מאוהבת בי) ולכן גם יש לי חששות ממצב הקשר - אני כל הזמן טרוד בעניין ולא יודע אם מדובר במשהו אצלי או זה פשוט לא זה, אני לא רוצה לסיים את היחסים ולגלות יותר מאוחר שאני נקלע לאותו מצב עם בחורה אחרת ושמדובר באיזושהי בעיה אצלי שאני צריך לעבוד עליה.
    אשמח לקבל חוות דעת מאנשים, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נדמה לי - ערך עצמי נמוך

דורית כהן
    17/09/2009

הראל היקר, ראשית, תודה על המכתב המעניין והמפורט. ברור שלא ניתן ממש להציע לך הצעות, אלא רק לשער השערות.
    אתה מתאר נטייה שלך להתקפל דווקא כאשר מישהי רוצה אותך בחוזקה, אז אתה נסוג. מכיר את המשפט המפורסם: "אני לא מעוניין להיות חבר במועדון שבו מסכימים לקבל אותי"? כלומר - אם מישהו רוצה אותי זה מראה שמשהו באיכות שלו לא מספיק, כי אם הוא היה איכותי - הוא כבר היה מוצא מישהו יותר מוצלח ממני...
    ואם אני צודקת כאן, הצעד הבא הוא להסתכל על תחושת הערך העצמי שלך. אולי אינך מעריך ואוהב מספיק את עצמך. זה גם גורם לך להתקפל כאשר מישהי מוצאת חן בעיניך מאוד (ואתה מתאהב) ובעצם אתה נסוג ולא נלחם עליה, אולי כדי לא להעמיד במבחן את יכולת המשיכה שלך. אני מתרת לי שהדברים שכתבתי נשמעים פסיכולוגיסטיים מדי.
    בשורה התחתונה - אתה נעצר בשלב מסויים ונמנע להיכנס למערכת יחסים עמוקה יותר. תראה, זה לא פשוט להתאהב, ואני שמחה שזה קרה לך בעבר ושאתה יודע להבחין מתי אתה מאוהב ומתי לא. אינני ממליצה להישאר במערכת יחסים בה אתה לא מרגיש מאוהב, אבל אולי כדאי לך לגשת לייעוץ אישי - לא זוגי - ולהעלות את השאלות שכתבת כאן על סדר היום. זה לא חייב להיות תהליך ממושך. אפשרות אחרת נהדרת היא ללכת לסדנא לצמיחה אישית כדוגמת ה"פורום של לנדמרק". אני מרבה להמליץ עליה כי עשיתי אותה לפני 11 שנים ועד היום זה היה הדבר הכי משמעותי ששינה את החיים שלי, ואני מצטערת שלא עשיתי זאת מוקדם יותר בחיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דורית

הראל
    21/09/2009

תודה על תשובתך.
    אני מזדהה עם חלק מהדברים שכתבת וחשבתי על עניין הדימוי העצמי אולם קשה לי להתמודד עם כל ענין ההתאהבות - זה קרה לי רק פעמיים בחיים ובהפרש שנים די משמעותי - כמובן שהנבואה נועדה לשוטים אולם אני יכול גם לחכות עד גיל 60 בהמתנה למשהו שיפול עלי מלמעלה (התאהבות) והוא לא יגיע, זה נשמע מאוד פסיבי ותלוי לחסדי שמיים/גורל או משהו חיצוני שאין לנו שליטה עליו. מאחר ואני מחבב את הבחורה אני מתעניין כרגע באפשרות של יצירת אהבה ולא המתנה לאיזה ברק שאולי יכה בי או לא, מה גם שהמתאם בין התאהבות לחיי זוגיות טובים הוא לא בדיוק ליניארי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרצון העז להקים כבר משפחה

דורית כהן
    23/09/2009

הראל היקר, אני מעריכה את החשיבה העצמאית הזאת אצלך - להקשיב לדברים שנאמרים לך ולא לקחת זאת בתורה מסיני...
    אינני כזאת מומחית לאהבה ולהתאהבות, ובכל מקרה, זה משתנה מאדם לאדם.
    בכל זאת אני מאמינה שאם אתה רוצה להתאהב - זה יקרה עם האדם הנכון. אם תפתח עכשו את היחסים עם חברתך הנוכחית, ותקימו יחד משפחה, עלול להיווצר מצב שבו בעוד כמה שנים מאוד תחסר לך חוויית ההתאהבות ותרצה לצאת החוצה כדי לחוות זאת, וזאת תהיה פגיעה קשה בבת זוגך, והתלבטות קשה עם מצפונך. אני אומרת זאת מהתקלויות מסוג זה, עם גברים ונשים בשלבי החיים השונים...
    לפעמים כברים ונשים כל כך רוצים כבר להקים משפחה, וזה מסנוור אותם, והם מוותרים על חוויית האהבה האולטימטיבית ומתפשרים על בן זוג לא מספיק אהוב לצורך הקמת משפחה, אבל זה תוקף אותם בשלב מאוחר יותר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו