לדורית כהן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לדורית כהן
    ניבה
    14/09/2009

שלום

קראתי כאן באחת מהתגובות שלך ,
    על השינוי שאפשר לעשות לגבי "איך אנחנו רואים ותופסים את בני הזוג שלנו .
    כשאנחנו רוצים כל הזמן לשנות אותם.
    ובכן אני רוצה לשנות את איך שאני רואה את בן הזוג שלי ורוצה לקבל אותו מבלי לנסות לשנות אותו
    אז איך עושים את זה?
    כי כל דבר שהוא עושה מעצבן אותי,ואני לא רוצה לריב איתו
    וזה התחיל מהרגע שעברנו לגור יחד לפני חודשיים
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדורית כהן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היכולת לקבל את השונות

דורית כהן
    17/09/2009

ניבה יקרה, אני שמחה שקוראים ומושפעים מתשובותי לאחרים...
    חלק מן היכולת הזאת שאת רוצה לרכוש - זה עניין של בגרות ובשלות. היכולת להבין שכלית ולקבל רגשית שבן הזוג הוא אחר ממך, שונה ממך, גדל בסביבה ובבית אחר משלך והתפתחו אצלו מנהגים אחרים. ובכל מקום שאת ביקורתית כלפיו ומנסה לשנותו - יש דווקא סיכוי שהוא יתמיד ולא ישתנה ולו על מנת לשמור על תחושת העצמי שלו, הנמצאת בסכנה כאשר עוברים לגור יחד, במיוחד כאשר את משדרת לו ברמות שונות - מילולית ובשפת הגוף שלך - שאינך מרוצה ממנו.
    זו אחת הסיבות שמאוד חשוב להיות מאוהבים חזק כאשר עוברים לגור יחד. ההתאהבות היא כמו שמן בגלגלים העוזר לעבור את החיכוך הזה של שני אנשים יחסית זרים - שמתחילים לגור יחד ונמצאים זה עם זה כה הרבה. בלי התאהבות - זה עלול להיות כמו שני שותפים לדירה, שאינם מתאימים שמעצבנים זה את זה בנוכחותם...
    יש כלי שאני מלמדת את הזוגות שמגיעים אלי שמאוד עוזר לקבל את השונות, אני קוראת לכלי הזה "בקשה נקייה", אבל הוא דורש למידה. זה לא משהו שאני יכולה להסבירו בכתב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו