בעיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה
    טלי
    22/09/2009

שלום,
    נמצאת בזוגיות כ-7 שנים. כבר תקופה ארוכה שמציקה לי העובדה שבן זוגי שונה ממני מהותית בכל הקשרו לראייה הכלכלית שלו. הוא אינו מייחס את אותה החשיבות לחסכון, לקיצוץ בהוצאות ובכלל מביט קדימה הרבה פחות ממני. הוא מתרכז בעיקר בלהנות מרגע, חוסך מעט אבל בעיקר "בשבילי". הדבר גורם לנו לחיכוכים רבים, שנפתחים ביוזמתי...בהתאם לראייה הזו הוא גם בחר שלא לצאת ללימודים גבוהים, והוא אינו שאפתן- אם כי עובד בעבודות קשות פיזית.
    אני אוהבת אותו מאוד אך קשה לי עם הנושא הזה מאוד כבר תקופה ארוכה ואינני יודעת מה לעשות.
    אני לא יודעת אם טיפול יכול לעזור הרי מדובר באופי שונה...אני פשוט מתלבטת אם להשקיע אנרגיה בלחיות עם זה או פשוט לפרק זוגיות ומגורים משותפים ופשוט לחפש מישהו יותר באופי שלי..יותר שאפתן, אבל שכמובן יתן לי את המרחב והעצמאות שלי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנהל את המחלוקות ולשמור על האהבה

דורית כהן
    23/09/2009

טלי היקרה,אינני יכולה להגיד לך מה נכון לעשות.
    בעיני זה לא רע שאתם כל כך שונים, בתנאי שתלמדו דרכים לנהל את המחלוקות הללו בלי שזה יביא לפיצוצים ביניכם ולעוגמת נפש. בסך הכל כאשר אנחנו עם מישהו שונה מאיתנו - יש הרבה מה ללמוד ממנו (מי יודע מי יותר צודק בטווח הרחוק?...)
    האתגר הזה - לחיות עם מישהו כה שונה ממני - זה יכול להפוך לך לנכס רגשי, כי אם תלמדו לעבור בשלום את החיכוכים - שניכם תרכשו כלי חשוב מאוד לחיים בכל התחומים - היכוטלת לקבל שאת לא יכולה לשנות כל דבר בחיים שלך ולהתאים אותו לנורמות ולצרכים שלך. יש בחוץ עולם שלם שאינו זהה למי שאת, ויש בו מקום לכולם.
    את עלולה לעזוב אותו ולמצוא מישהו מאוש מתאים לך אבל הרגש איתו יהיה חלש יותר, או המשיכה המינית תהיה קטנה, וזה יעשה אותך אומללה. לדעתי יותר קל ללמוד לחיות עם השוני מאשר לחיות עם חוסר אהבה ומשיכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דורית, תודה על התשובה !

טלי
    24/09/2009

תודה רבה על התשובה המהירה !
    האמת ששימחה אותי התשובה כי אני מאוד רוצה להישאר איתו, אבל העניין הוא שהתפיסות הכלכליות שלי הן ה"רציונליות" או ה"נכונות חברתית", ואילו אלו שלא הן אלו שגוררות תמיד תגובות שליליות מכולם- דבר שמשפיע גם עליי... הרבה לא מבינים למה הוא לא חושב לטווח רחוק, למה לא שם לנגד עיניו מטרות בחיים, למה הוא לא לומד, למה הוא לא שואף להתקדם...
    נוצרה אצלי התחושה, גם בעקבות החברה וגם בגלל המצוקה הכלכלית מבית הוריי, שהגישה שלי "נכונוה" ושלו מוטעית ואני צריכה לשנות אותה - אחרת עתידנו יהיה בסכנה. סך הכל הוא לא חסך עד היום כמעט כלל, בניגוד אליי שאני רואה בכך עניין מאוד מהותי. הוא פחות מוכן לעשות ויתורים בהווה בשביל "יום סגריר" ממני...הרבה חברות אומרות לי שזה דבר קריטי, ועוד בלימודים למדתי בפסיכולוגיה שנשים דבר ראשון מחפשות בגבר שלהם בטחון כלכלי...
    מה גם שהדבר החל להציק לי בשנה שנתיים האחרונות. אני מאוד רוצה לגשר על זה אבל אם לא הצלחנו עד עכשיו, למה שמשהו ישתנה? למרות הרצון, אולי אלו פערים גדולים מידיי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו