מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא נמשכת אלייחיים25/09/2009
ברגע של עומק רגשי חשפה חברתי פן בזוגיותנו: היא מעולם לא נמשכה אליי מינית.
אוקיי. הרגעתי את עצמי. שאפתי ונשמתי את האוויר הקריר שבחדרנו.
לא קל. ומדוע בכל זאת החליטה לצאת איתי (חיים ביחד ומכירים כשנתיים)? בגלל שנמשכה אליי מהבחינה האינטלקטואלית בלבד.
סקס? לא אצלנו (מזה מספר חודשים אין בכלל סקס). ועכשיו אני יודע את הסיבה. מתסכל אותי? בוודאי. אותה? ובכן, אתמול היא אמרה שהיא חוששת שבעתיד היא תשתוקק לסקס במידה רבה ומה יקרה אז?
אני אובד עצות.
כמוכ, היא אומרת שאין לנו תחומי עניין משותפים. אז אמרתי לה שניתן ליצור כאלה. לא קל אך ניתן. לדבריה אנחנו מתראים רק בערב כשחוזרים מהעבודה. קצת טלויזיה ולמיטה (בלי סקס).
נשמע נורא, אני יודע.
מה אפשר לעשות?
אני נשמע כאן "כרגיל שכזה" אך כולי מלא בחרדות עכשיו. בגילי (35) לחפש זוגיות. ואני כבר חלמתי על ילדים...וגם עניין הפרידה...תחושות לא קלות.
דרך אגב, כיום, שנינו איננו תאווי מין, באופיינו (באופי שלנו).
אודה על חוו"דכם. המלצותיכם. שיתוף במקרים דומים
גמחט. חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון להישאר יחד במצב זה
דורית כהן28/09/2009חיים היקר, הדברים הינם ברורים לגמרי: אין מצב להמשיך בזוגיות הזאת, יש לה פוטנציאל לסבך לשניכם את החיים אם תישארו יחד, ובעצם מדבריה הבנתי שהיא כבר לא רואה אתכם יחד, אלא שטרם עשתה את הצעד האקטיבי של עזיבה, ואולי מעדיפה שאתה הוא זה שיעשה את הצעד הגורלי.
רצית שנספר על מקרים דומים.
היה אצלי זוג שדווקא היתה אצלם אהבה חזקה כל השנים, ותחומי עניין דומים. הם התחתנו והביאו שני ילדים. לאחר עשר שנים היא לא יכלה יותר לשאת את מגעו בה והתוודתה בפניו שמעולם לא נמשכה כלפיו, אלא שאהבה אותו ורצתה לחיות איתו, וחשבה שעם הסקס היא כבר תסתדר, כמו שהרבה נשים נוהגות לבלוע את הצפרדע ולקיים יחסים ללא תשוקה. (גברים לא יכולים לעשות זאת כי פשוט אצלם לא תהיה זיקפה...).
היא לא היתה מסוגלת לשאת את מגעו בה והודיעה לו שמעכשו לא יהיה ביניהם סקס.
הוא עמד בפני שוקת שבורה: כבר הקים משפחה, לא יכול להתקרב לאישה שהוא אוהב, לא רוצה להתגרש אבל לא מסוגל לחיות ללא סקס, לא רוצה לבגוד - בקיצור - מצב בלתי אפשרי. לא פלא שנכנס לדכאון נפשי וגם עבודתו נפגעה קשות. לצערי לא ניתן היה לעזור להם לשקם את הזוגיות.
אני מציעה שתגיד תודה לחברתך על גילוי הלב. אותו גבר כעס ובצדק על אישתו. אילו היית אומרת לי לפני שהתחתנו שאינך נמשכת אלי - לא הייתי מתחתן איתך הוא אמר עכשו.
עליך ללכת הלאה, עם כל הכאב והפגיעה. לא נכון להישאר יחד.
עניין המשיכה הפיזית אינו פשוט. מאוד קשה לשנות כאן את הנתונים הפיזיולוגיים הבסיסיים, הנקבעים ע"י מראה חיצוני, ריח, אנרגיה, צורת מגע. עליך לחפש היטב, ולהביא גם את הגורם הזה בחשבון כחלק מבחירת בת הזוג המתאימה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)