מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתלבטת האם להמשיך ולנסותחושבת30/09/2009
היי דורית,
שאלה חשובה לי אלייך.. אשמח אם תוכלי לשתף אותי בדעתך..
אני בת 30 ובן זוגי מזה 4 שנים, בן 28. אני מרגישה כי לאורך כל הקשר, לא היתה תקשורת זורמת בינינו, וכן אני חשה זאת יותר מהכיוון שלו. בכל פעם שיש בעיה בקשר, או שקשה לי בנושא מסוים ואני מפנה זאת אליו, הוא לא מתמודד, אלא הופך את זה לצחוק, או כועס ובורח. אני לא מצליחה להגיע איתו לשיחה אינטימית וטובה. ניסיתי כל כך הרבה פעמים לדבר ברוגע, לא להאשים אלא להסביר מה אני מרגישה.. ובכל פעם מחדש נתקלתי בקיר. נכנס מאוזן אחת ויוצא מהאוזן השנייה. אין לדבר שאני אומרת תוקף. בנוסף, תפסתי אותו במספר שקרים במהלך הקשר. למשל, לאחר תקופה של פרידה, בה המשכנו לשמור על קשר, אבל לא באופן מחייב מלא, שאלתי אותו, האם יצא לו להיפגש עם בנות אחרות, או להירשם לאתר היכרויות, והוא אמר שלא ושזה לא עניין אותו. חשוב לציין ששאלתי מספר פעמים והוא התעקש, אולם תפסתי אותו על שקר, כאשר הסתבר שהיה רשום לאתר היכררויות עם מייל אחר לגמריי מזה המוכר לי. לא הבנתי למה היה צריך לשקר לי. אני לא בטוחה כבר שיש לי אמון בו. כמו כן, בנוגע לחוסר תמיכה, אם אח שלו יאמר משהו לא במקום עליי ולפניי , הוא לא יאמר דבר , גם לאחר שאעיר לו על כך, ולהיפך, הוא עוד יכעס עליי כי אני "מתלוננת". בקצב כזה, יוצא שכל ה"בעיות" בקשר נופלות עליי ואין כלל התמודדות מצידו. חשוב לציין, שאני לומדת לתואר שמתמשך מהרגיל, ובשל כך, המעטתי יחסית לעבוד, ובכל בעיה הוא מפנה לי את השאלה- מתי את יוצאת לעבוד?. אין ספק שעבודה חשובה בעיניי ושאעשה זאת בהקדם, מאחר וכעת יש עליי פחות לחץ.
שאלתי היא.. האם כדאי לי ללכת איתו לייעוץ? הוא מסכים, אך אני כבר עייפה, והכל מגיע ממני. מבחינתו הכל מסתכם ב-"שולם מאמי.". ממש כמו ילד קטן, ואני לא רואה כך את הדברים. למען זוגיות לדעתי צריך להשקיע. כמו כן, לפני שנתיים הלכנו לייעוץ של שלוש פגישות אשר הסתיימו ביוזמתו מאחר וטען שהוא לא מאמין בזה ושאף פעם לא נפסיק לריב. כשרציתי להיפרד, הוא חיבק אותי ושכנע אותי להישאר כי הוא אוהב אותי.
סליחה על המגילה.. אשמח לדעתך..,
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יגמר טוב
יוסי01/10/2009חמודה, זה לעולם לא יגמר למרות החתונה.
תחשבי טוב טוב אם את רוצה להתחתן עם מישהו כזה.
מה שהיו ילדים כל הבעיות יפלו עליך. זה מה שאת רוצה?????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יוסי תודה ואשמח גם לעצה מקצועית
חושבת02/10/2009יוסי, אני יודעת שבקצב הזה, העניינים לא ייגמרו טוב. אומנם לא הזכרתי חתונה, אבל הבנתי את כוונתך. אני פשוט מעט מתלבטת, האם לחתוך לחלוטין את הקשר או ללכת לייעוץ, למרות העייפות הנפשית שיש בי כבר. כי דיי נמאס לי ליזום כל הזמן תקשורת בינינו, או לפחות להיות היחידה שמנסה ברצינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
א.ל.04/10/2009תזרקי אותו לכל הרוחות.
שיתרפס על מישהי אחרת
איש חכם אמר פעם: "עץ עקום לא מתיישר" יש דברים שלא ניתן לשנות אתצל אנשים וצריך להחליט אם רןצים לחיות עם ה או לא.
אני לא חושבת ששווה לסבול כל החיים עם אחד כזה
תחשבי על זה טוב טוב אחרת תהיה מתוסכלת כל חייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפער גדול מדי.
דורית כהן08/10/2009ענת יקרה, סליחה על העיכוב. על פניו נראה שיש ביניכם פער בתחום התקשורת והאינטליגנציה הרגשית, ואם לא מנסים לעבוד על כך - זה לא משהו שייעלם מעצמו. אני חושבת שהוא גם מרגיש נחות לעומתך בתחום התקשורת ועל כן מתחמק משיחות רציניות ואף מתחמק מייעוץ כי אינו מרגיש במקומות הללו במיטבו. חשבי האם את מוכנה להיות במערכת יחסים כזאת בטווח הרחוק? הא יש בו דברים אחרים שאת מעריכה ואוהבת או שנוח לך עם הקשר ואת חוששת להתחיל לחפש מישהו אחר. אבל את בשלב בחיים שאת עלולה לקבל החלטות מאוד גורליות לכל המשך החיים שלך, ולהביא איתו אחר כך ילדים ולכבול עצמך אליו לכל החיים. אני לא חושבת שזה נכון, לאור הפער ביניכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית..
חושבת09/10/2009ראשית, תודה רבה על תגובתך..
אכן יש לי אהבה אליו עדיין ויש בו תכונות שאני מעריכה,
אך אין ספק שמאוד קשה לי לחיות עם אדם שאינו יודע מה קשר דורש .., שאלתי היא- האם אפשרי "לתקן" דברים כאלה בייעוץ זוגי?, האם יוכלו ללמד אותו כיצד להיות קשוב, לתת מעצמו נפשית יותר ולהבין שקשר זוגי משמעותו גם השקעה והתמודדות עם המכשולים הניצבים בדרך?(בהנחה שנפנה לייעוץ.. ). אני פשוט רוצה לדעת אם אני הולכת להוציא את האנרגיות שלי לחינם......
אני מודה לך מאוד על העזרה.. אכן יש לי מה לקחת בחשבון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשווה לראות מה יקרה בייעוץ
דורית כהן09/10/2009בוקר טוב ענת, אני רואה שאת מדירה שינה מעינייך לפי השעה בה כתבת את ההודעה שלך...
אם את בהתלבטות לגבי ייעוץ - לכי על זה וזה יאפשר לך לראות מה קורה ביניכם דרך עין מקצועית אובייקטיבית, וכמובן לראות האם הוא יכול ומוכן ליישם כלים בתקשורת ובבניית היחסים, האם יש בו פוטנציאל לשינוי. אולי את מגזימה בחומרה בה את רואה אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהריים טובים דורית
ענת09/10/2009:) נכון, אני חושבת על זה הרבה.. פשוט קשה לחיות בלי לדעת מה קורה, לכאן או לכאן..
אני אחשוב עוד קצת על נושא הייעוץ, כי כרגע אני במקום בו אני מנסה להכניס יותר אנרגיות בעצמי,
אבל אין לי ספק שלא אתחתן איתו ללא ייעוץ, ורצוי מבחינתי לבחון את הנושא כמה שיותר מהר.. כל מה שאני יודעת, הוא שאני לא אכבול עצמי למישהו לכל או רוב חיי, ללא אינטימיות בריאה בזוגיות.
אגב, מעולם לא חשבתי על כך שיתכן כי הוא מרגיש נחות ממני בתחום התקשורת.., במידה וזה המצב, הוא בטח לא הכי נעים עבורו, וגם אני לא רוצה שכך הוא ירגיש.
בנוגע להשערה כי יתכן ואני מגזימה, הכל אפשרי אבל אני בכל אופן כן מרגישה בעיה מצידו, ואני הכי חושבת שהבעיה היא ביצירת אינטימיות, בלדעת להתקרב יותר נפשית, רגשית. וחבל לי, כי גם אני וגם הוא מפספסים האחד את השנייה..
בכל אופן, אני מקווה שהדברים יסתדרו בייעוץ אם אמצא בתוכי את הכוח,
ואני מודה לך מאוד על עצותייך:),
שבת שלום:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)