חוסר אמון בבן זוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר אמון בבן זוג
    דנה
    01/10/2009

שלום,

אני בת 28 ש', בקשר עם בחור גרוש זה חצי שנה.

במהלך השלושה חודשים הראשונים, הוא כבר החל להראות שהוא מעוניין בקשר רציני, אחרי פחות מחודש הצהיר על רגשות ועוד.

אני מההתחלה לא הרגשתי בטחון. הרגשתי אי שקט תמידי, הוא הסתכל על בחורות אחרות ברחוב, פלירטט גם מולי, וכל הזמן שיכנעו אותי ואני את עצמי שזה אופי, וזה לא אומר עליו כלום.

עד שאיזה יום מצאתי עדות לזה שהוא באמת חצה את הגבול ומפלרטט עם מישהי בטלפון.

אני מייד זרקתי אותו.

הוא התחנן במשך שבועיים, והחל ללכת לטיפול פסיכולוגי פעמיים בשבוע.

הסביר לי שהגירושים וחוויות ילדות שהשפיעו עליו קשה, גורמות לו להתנהלות הזו. הוא מפחד מאד מזוגיות, מפחד להיפגע, מפחד ללכת על כל הקופה בקשר אחד.

שהוא לא בגד בי, שהוא אוהב אותי.

חזרנו, אבל מאד אני עדיין לא שקטה. הוא עשה שינוי של 180 מעלות, ויש בו הרבה דברים טובים.

אני כבר לא בת 16 ולא חיה בפנטזיה שהכל מושלם בזוגיות.

הוא עושה תהליך מאד משמעותי בטיפול, התגייס לטיפול לחלוטין, וגם הבין בעצמו שהדברים הלא פתורים בחייו יתקעו אותו בלי קשר אלי.

אני עדיין מרגישה מועקה גדולה, מפחדת שזה יחזור על עצמו, מאחר ומדובר באדם מאד חסר בטחון, ולא מן הנמנע שהתנהגות כזו תחזור על עצמה ואולי תחמיר.
    חשוב לי לציין שגם אני בטיפול פסיכותרפי ומשתדלת להתמודד עם כל החרדות האלה.
    אני תוהה גם תקופה באם אני צריכה טיפול יותר התנהגותי שיתן לי קצת תחושת שליטה על המחשבות.

ולגביו, האם יש טעם להמשיך קשר ככה?

תודה מראש על מענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אמון בבן זוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה את (!) מרגישה כלפיו?

דורית כהן
    02/10/2009

דנה היקרה, אני מאוד מאמינה בהתגברות על בעיות ובשינויים שאנשים עוברים. העובדה שהוא מתמסר לטיפול ולומד ומשנה את התהנהגותו - היא אינדיקציה טובה ליכולת ולרצון שלו להשתנות.

ההסברים שלו למה שקרה הינם הגיוניים.

חסר לי במכתבך - מה את רואה בו, עד כמה הוא עצמו, כבן אדם, כגבר - מושך אותך, מרתק אותך, האם את מעריכה אותו? נמשכת אליו, נהנית להיות בחברתו וכמהה להיות איתו? מאוהבת? כי מן המכתב שלך התרשמתי שאת מאוד שקולה ומחושבת, שזה בסדר גמור, אלא שלא יכולתי לעמוד על רגשותייך כלפיו, רק על מחשבותייך.
    לגבי שינוי הגישה הטיפולית - אני בעד שינויים גם בנושא זה, על מנת להרוויח נקודת מבט שונה, כלים חדשים - תמיד יש מה ללמוד עוד, ואני ממליצה על הגישה ההתנהגותית - קוגניטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו