מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פער בצרכיםדרור02/10/2009
בני חמישים נשואים 28 שנים באושר. אני טיפוס ספורטיבי ופעיל והיא יותר שקוע בעבודה וחברות - אני מאוד אוהב ונמשך אליה והיא אומרת וגם אני מרגיש שיש לה אהבה רבה אלי - יחד עם זה למין של פעם בשבוע=בסוף שבוע אין לה כל כך אנרגיה וחשק - ואני ממש צריך להתחנן. היא טוענת שהיא נמשכת והכל בסדר אבל צריך לחכות לעיתוי המתאים ולי אחרי שבוע של עבודה קצת קשה לחכות שבוע נוסף לרגע המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער בתשוקה המינית
דורית כהן08/10/2009דרור היקר, ראשית, זה נהדר שאתה יכול לכתוב אחרי 28 שנים של נישואים - "נשואים באושר"!!!
לגבי סקס - אתם במצב מאוד שכיח, של רוב הזוגות בעולם, שבהם לאחד מבני הזוג יש יותר דחף מיני מאשר לשני, והפער הזה יוצר כל מיני בעיות, לפעמים חמורות יותר ולפעמים לא כל כך חמורות. הדבר הכי טבעי הוא שאתה תתלונן באופן קבוע על החסר, על מיעוט הפעמים, על העובדה שהיא לא יוזמת ועושה לך טובה.
אבל דווקא התגובה הטבעית הזאת יוצרת בעיה נוספת: בגלל שזאת הופכת להיות תלונה קבועה בזוגיות, כל הנושא מקבל "מטען רגשי עודף" אצל שניכם: אצלך תסכול, כעס, חוסר אונים. אצלה - אשמה, תחושה שאולי משהו לקוי אצלה, וצורך לרצות אותך ולפצות אותך.
המטען העודף הזה מסבך את נושא הסקס ומעמיס עליו דברים שלא צריך שיהיו בו, כי הם מקלקלים ומוציאים את הכיף.
מה שאפשר לעשות הוא לקחת ייעוץ קצר מועד ספציפי לנושא התשוקה, ולראות מה ניתן לעשות על מנת "לנקות" את ה"רעלים" שהצטברו, ואולי לרענן כמה דברים בתקשורת המינית שלכם. פגשתי הרבה זוגות שלא ממש יודעים להגיד מה מענג אותם ומה לא נעים להם, ומה היו רוצים. בני זוג לפעמים מאוד חסומים ומקובעים מול בן זוגם, ויש נטייה אצל רוב הזוגות למצוא את "שיגרת" הסקס היעיל והמהיר ביותר שיביא אותם לגמירה ולהסתפק בכך, ולא לחדש ולא לגוון, לפעמים כי יש חשש מה תהיה תגובת הצד השני.
אם תרצה להרחיב על כך תוכל להיכנס לאתר שלי שם כתבתי כמה מאמרים בנושא הפער בתשוקה המינית. מקווה שעזרתי במקצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

