מה קורה לי?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה קורה לי?
    דניאלה
    04/10/2009

שלום לכולם

יש לי בעיה מסויימת שאני לא יודע איך לפתור

אני בחור בן 28, עברתי בחיי מערכות יחסים רציניות.

בשנתיים האחרונות התמלא בי פחד רציני ממערכות יחסים.
    זה לא הפריע לי עד עכשיו... דילגתי מפה לשם. נהנתי ממה שיש מבלי להתחייב.

עכשיו פגשתי מישהי
    היא קונה אותי בכל מה שהיא עושה, היא משפיעה עלי, היא גורמת לי לחשוב, היא גורמת לי להתעניין בה, לשמוע את כל מה שיש לה להגיד.
    אני אוהב את מה שהיא אומרת, אני אוהב את נקודת המבט שלה לחיים, אני אוהבת לעשות את מה שהיא עושה, אני אוהב את מה שיש לה בפנים.

אבל אני עדיין פוחד, מאוד. בא לי לברוח מזה.

נפגשנו כמה פעמים.. כבר בפגישה הראשונה הרגשתי משהו מוזר, אבל לא יכולתי להתמודד עם זה, והמשכתי עם חיי הסטוצים.

שוב נפגשנו, ושוב.. ועכשיו אף אחת אחרת לא מעניינת אותי.
    אני חושב עליה כל הזמן.

אבל אני פוחד
    מאוד!!!

אתמול היא דיברה איתי על זה, ושאלה מה עכשיו.
    לא היה לי מה להגיד לה חוץ מ- אני לא מסוגל.

אני יודע שהיא תברח לי, ואני לא רוצה שהיא תלך.
    אבל אני גם פוחד להתחייב.

אני לא יודע מה לעשות ומה לחשוב, ואני בכלל לא מסוגל לחשוב על מה יהיה הלאה.

למה זה?
    הרי בעבר לא הייתה לי את הבעיה הזאת

מה זה הפחד הזה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה לי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי אסף

שירית
    05/10/2009

תארת כ"כ יפה את מה שעובר עליך. למרות הפחד הנוראי הזה שאתה מתאר הצלחת להתאהב...וזה מקסים בעיניי.
    אני במקומך הייתי רצה לקבל עזרה מקצועית כדי לברר מהו אותו פחד ועל מה הוא בדיוק יושב?
    חבל לפספס אהבה טובה בגלל זה... ואם לא תפתור את זה עכשיו זה יתפוס אותך שוב בפעם הבאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחד להתמסד, הפחד להיפגע

דורית כהן
    08/10/2009

אסף יקר, יש לי שני הסברים אפשריים לפחדים הללו:
    האחד הוא שהגעת לגיל ולשלב בחיים שבו יש בך משהו שהיה רוצה להתמסד, אבל חלק אחר בך מאד חושש מן המשמעות של התמסדות: וזה אכן טבעי להתמלא חששות, כי מערכת יחסים רצינית היא תחילת הדרך לנישואין, להבאת ילדים, ללקיחת אחריות על עצמך ועל נפשות נוספות, כניסה לעבודה מסודרת, התחייבויות למשכנתא וכו' וכו'...זה בעיני הכי טבעי לחשוש מכך, לעומת הסטטוס חסר האחריות בו אתה מצוי היום. פשוט בגילך יש סיכוי שמסביבך כבר יש חברים אחדים שכבר התמסדו, ואתה כבר לא יכול שלא לראות זאת ולחשוב על עצמך במקום הזה. כמו כן - מאוד יתכן שהצעירה בה התאהבת היא בשלה יותר לזוגיות ולהתמסדות מבחינת השלב בו היא נמצאת ומשהו בך מבין זאת וחושש להיכנס איתה למערכת יחסים מחייבת בשל הסיבות שמניתי קודם.

אפשרות אחרת לגמרי היא שבמערכות היחסים הקודמות שלך חווית פגיעה וייסורים, במילים אחרות איזושהי טראומה רגשית סביב הפרידה, ואתה במיגננה כנגד האפשרות שזה יקרה לך שוב. מה שגרם לנו סבל בעבר - אנחנו נשמרים מפניו כפל כפליים, ולפעמים איננו מודעים לתופעה וזה שולט בנו.

אשמח לשמוע מה אתה חושב - מה הכיוון היותר נכון לך? ואולי יש משהו אחר שלא זיהיתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו