מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשמח לתגובה בנוגע לבעייה שליטל06/10/2009
היי,
יש לי חבר מעט זמן ... התחלנו להיות חברים לאחר שנה שהוא לא רצה שנוגדר חברים מכיוון שלא היה בטוח שאנחנו מתאימים הוא בחור עמוק ורגיש ואני הרבה פחות.
הוא החליט שנהיה ביחד לאחר שחשב עם עצמו והגיע למסקנה שיש לו חרדות מכל מיני דברים בחיים בינהם להיכנס לקשר... ולכן החליט שזה לא אמור להפריע ושניכנס למערכת יחסים ובד בבד התחיל ללכת לפסיכולוגית...
הפסיכולוגית אמרה לו שיש לו נטייה לחשיבה כפייתית...
אתמול כאשר דיברנו הוא אמר לי שזה הפריע לו שהוא ראה מישהי שהוא יותר נמשך אליה ממני, וכמו כן שהוא לא בטוח שטוב לו איתי מכיוון שהוא עדיין לא בטוח אם אנחנו צריכים להיות ביחד בשל ההבדלים באישיות שלנו.
אבל הוא לא רוצה שניפרד והוא רוצה שנמשיך לנסות... ויחד עם זאת הוא ממשיך את הטיפול אצל הפסיכולוגית...
השאלה שלי היא כזאת... האם זה נורמלי? האם אני צריכה להיפרד ממנו ? או להמשיך לנסות ?
אני יכולה להבין שהוא לא בטוח שאנחנו מתאימים כי גם אני לא בטוחה ואנחנו קצת זמן ביחד כדי להחליט... אבל האם חשיבה כפייתית זה נחשב לבעייה פסיכולוגית קשה? והאם יש לה פתרון?
ובכלל... מה אתם מציעים לי לעשות?
אני רוצה לציין שבכללי טוב לנו ביחד והוא בחור מדהים... חוץ מהנושא הזה
לתשובה בנידון אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה השייכת לתחום הנוירוזות
דורית כהן08/10/2009טל יקרה, ראשית, אם הוא מאוד מוצא חן בעינייך - המשיכי לתת לו צ'אנס. חשיבה כפייתית אינה בהכרח תופעה חמורה. זהו מצב בו אדם מתקשה לזרום כרגיל עם מחשבותיו, והוא נתקע עם מחשבות מסויימות, קבועות, שחוזרות ומציפות אותו מבלי שהוא יצליח להימנע מכך, ובדרך כלל מבזבז הרבה אנרגיה בנסיון לעצור את המחשבות, לברוח מהן. לפעמים החשיבה הכפייתית מלווה בהתנהגויות קבועות המיועדות להקטין את החרדה המציפה אותו כאשר הוא מנסה להימנע מן המחשבות. בסך הכל זו תופעה שניתן לטפל בה בשיטות שונות, חלקן דרך שיחות וחלקן בתרופות משככות חרדה, שחלק לא מבוטל של האוכלוסייה משתמש בהן.
בפסיכולוגיה מבחינים בגדול בין פסיכוזה לנוירוזה:
פסיכוזה היא מצב נפשי- שכלי -רגשי בו החולה מנותק במידה רבה מן המציאות ומתקשה לתפקד במצבים רבים, עד כדי צורך לאשפז אותו כדי שלא יגרום נזק לעצמו או לסביבה. כמובן יש דרגות חומרה שונות וגם אותו אדם יכול להיות בדרגות שונות של נתק מן המציאות בזמנים שונים.
נוירוזה היא מצב קל יותר ושכיח יותר, שבו תחום מסויים בהתנהגות הוא בעייתי, והאדם מפתח התנהגויות שמפחיתות את החרדה המציפה אותו מידי פעם, וההתנהגויות האלו נראות לפעמים קצת מוזרות או לא במקום, או לא בשליטה. אבל הנוירוטים מחוברים היטב למציאות, הם בדרך כלל רגישים מאוד, אינטליגנטים, ומתפקדים היטב ברוב התחומים. נדמה לי על פי תיאורך שחברך הוא כנראה קצת נוירוטי, וזה לא מצב חמור ובהחלט ניתן לטיפול ולהפחתה בסימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)