בקשה לפתרון בעיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בקשה לפתרון בעיה
    אורלי
    13/09/2007

אני נשואה שנה וחודשיים. אנו גרים אצל הוריי ואני בחודש השלישי להריון.
    לבעלי יש בעייה עם המשפחה שלי שהם המוניים ולעומת זאת הוא בחור שקט וסגור שמחפש רק את השקט. בשולחן ראש השנה הוא ישב עם "פרצוץ חמוץ" כאילו הוא סובל, לא מדבר, לא צוחק ולאחר מכן שסיימנו לאכול הוא נכנס לחדר לשחק במחשב בזמן שכולם יושבים בסלון אחרי ארוחת החג. הערתי את תשומת ליבו לכך ואמרתי לו שזה מפריעה לי וזה לא מכובד אך הוא בשלו אמר שכואב לו הראש ביקשתי ממנו שיכבד את המשפחה שלי כמו שאני מכבדת את שלו תגובתו היתה נכנס לחדר, סגר את הדלת והלך לישון. התלעמות מוחלטת. בבוקר הוא שולח לי הודעת SMS מזל טוב ליום הנישואים אוהב אותך וכו' מבלי להזכיר מילה על מה שאירע אמש.
    מה עליי לעשות הדבר מאוד מאוד מפריעה לי ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לפתרון בעיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחפש בבני משפחתך את ה"זהב"

דורית כהן
    13/09/2007

אורלי היקרה, שנה טוב ויום נישואין שמח!
    נראה לי שבעלך הוא אדם ביקורתי, ותכונה זו מרחיקה אותו מאנשים, בעיקר כאלה ששונים ממנו. הוא יתרכך וישתנה כאשר יתחיל להבין שבכל אדם יש גם דברים טובים ועליו פשוט להצליח למצוא את אותם דברים טובים. קוראים לכך - לחפש את הזהב - להאמין שהטוב והמעניין ישנו שם ורק צריך לחשוף אותו, להוציא אותו לאור...

יתכן שבני משפחתך הינם המוניים בהשוואה אליו, אבל אני משערת - מבלי להכירם - שיש בהם הרבה דברים טובים - כמו איכפתיות וחום והתלהבות, שמחת חיים והומור. אז אולי אלו לא תכונות שהוא למד להעריך אצל אחרים, אבל אני מקווה שעם השנים הוא יצליח לראות זאת, בייחוד אם את תצליחי להעריך אותם ובעצמך לחפש אצלם את הדברים הטובים שאת אוהבת בהם, ולא להתבייש בהם.

נסי לקיים איתו שיחה שמטרתה אך ורק להבין מה הוא מרגיש, מה מפריע לו - בלי לדרוש ממנו שום דבר. זה מאוד חשוב. הוא יוכל להיות פתוח וכנה איתך רק אם ירגיש שאינך דורשת ממנו "להתנהג יפה להבא". עליך לאפשר לו להחליט איך הוא מתנהג, אפילו אם זה לא נעים לך. זה לא יהיה בריא לאורך זמן אם הוא יעשה לך טובה. כי אז הוא יירגיש שזה קורבן מצידו, וירצה גם ממך דברים בתמורה, ולדעתי עדיף שהשינוי יגיע בגלל שהוא יתחיל לגלות עניין בבני משפחתך. אבל עלייך להיות סבלנית. זה לא יקרה מייד. חפשי וספרי לו מה את אוהבת אצלם, ספרי לו פרטים מעניינים על בני משפחתך, כך שתהיה לו גישה אליהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו