מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשואה לבן זוג נפלא אך לא מרוצהלולה13/10/2009
שלום רב.
אני בת 31 נשואה מזה כשנתיים וחצי (בזוגיות כבר 6 שנים). במהלך הזוגיות שלנו נוכחתי לדעת כי יש לנו בעיה מינית. אני צרה ויש לי וסטיבוליטיס והוא גדול ורחב בעל דחף מיני גדול. מעטים הפעמים בהם היה לנו סקס רגיל. במהלך כל התקופה תמיד הסתדרנו מבחינת הנאות אם כי הוא סופק הרבה יותר ממני עקב הבעיה שיש לי וגם מתוך רצון שלי לספק אותו וחוסר רצון שלי בלעשות סקס. כל המשברים שהיו לנו, היו סביב סקס ואיכשהו תמיד נפתרו. אני חייבת לציין שפעם אחת (לפני כמה שנים, חוויתי סקס לא כואב, סטוץ, אומנם לא הגעתי לאורגזמה אך הסקס לא כאב). מערכת היחסים שלנו מורכבת מחברות מאוד טובה וקרובה.
לפני כמה שבועות התחיל איתי בחור בגילי (בן זוגי קטן ממני ב4 שנים). זה התחיל במחמאות ורק כשהבנתי שהוא מתחיל איתי הוא גילה שאני נשואה. המשיכה ביניינו הייתה הדדית אך לא היה מגע. התחלנו לתקשר דרך האינטרנט ובאחת השיחות הגענו לסייבר סקס. במהלך ארבעה ימים אחר כך הרגשתי בשיאי, הרגשתי שהנשיות שבי פורצת והרגשתי משהו שמעולם לא חוויתי. רציתי סקס. ורק סקס שמתאים לי. שאר השיחות ביניינו תמצתו את העובדה שהוא רוצה אותי (לא דובר על רגשות) ואני לא יכולה.
במהלך אותם ימים שהפכו כבר לשבועיים נוצר נתק ביני ובין בן זוגי. בשיחות נועזות הגענו למסקנה שאנחנו לא מתאמים מינית ולכן עלינו להפרד. יחד עם זאת אחרי כל שיחה כזאת היינו מבינים שמה שיש ביניינו - כלומר החברות הנפשית זה משהו נדיר ושעל הסקס אנחנו צריכים לעבוד.
לפעמים התחושה שלי היא שאין כוח להתחיל לעבוד על סקס שוב, כי במהלך כל השנים אני זאת עם הבעיה ואילו רק בימים האחרונים הוא הודה שגם אצלו איבר המין יצר בעיה (זה לא משהו שהוא שיתף אותי לפני כן) בנוסף באחת השיחות התוודתי על הקשר הוירטואלי שלי - מה שהוביל אותו להתוודות על קשר זהה שהיה לו כשנה לפני שהתחתנו.
בשיחה האחרונה שלי עם בן זוגי, ממש כבר הוחלט על פרידה. מכיוון שאני זאת שצריכה לעזוב את הדירה ולהסתגל למצב כלכלי אחר לגמרי נכנסתי קצת להלם. הראש עבד בקדחתנות אין סופית והרגשתי שאני חייבת לנקות את הראש. נפגשתי עם אותו בחור. שתינו קפה אך לא היה מגע. הוא רצה.. אני לא.
שוב אני ובן זוגי שוחחנו והוחלט לנסות וללכת לסקסולוג.
לפעמים יש בי כוח ולפעמים לא. אני עדיין נודדת במחשבות לאותו אחד שהתחיל איתי אך מחזיקה את עצמי לא ליצור איתו קשר. בן זוגי עם המון אופטימיות ומוטיבציה ואילו אני ממש פחות ממנו. אני לא יודעת למה אני לא יכולה גם להיות טוטלית כמוהו. אני יודעת שאני מאוד רוצה. זה היה הופך דברים להרבה יותר פשוטים. אני פשוט מרגישה את עניין הגיל ואת הנושא הכלכלי מרחפים מעל ראשי. אני לא רוצה למצוא את עצמי עוד שנה תוהה אם הייתי צריכה לעזוב אז... בדיוק כמו שאני תוהה עכשיו אם לא היינו צריכים להפרד במשברים קודמים...
אני זקוקה לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל נפלא?
sk16/10/2009שלום לולה,
אני במקומך לא הייתי חושבת פעמיים כי עובדה שסקס כן חשוב לך וכן עושה לך את זה....אם היית אומרת שיש לך בעיה ולא בא לך אפילו לחשוב על סקס, המצב היה שונה. ולגבי החברות, אם היא באמת כל כך טובה ואמיתית, למה לא לשמור אליה גם אחר כך? גם אם תהיי נשואה למישהו אחר וגם אם לא? במיוחד אם אין שם סקס, אין שום בעיה כלפי גבד אחר בעתיד......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בעצם...
לולה16/10/2009הי
תודה על תגובתך.
אז העצה שלך היא פשוט לחפש פרטנר אחר שיהיה מתאים מבחינה מינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתייעץ עם סקסולוג/ גיניקולוג
דורית כהן19/10/2009לולה יקרה, לדעתי לא נכון להחליט החלטות לפני שאתם מתייעמים עם סקסולוג, לדעתי רצוי שיהיה גם רופא גניקולוג כדי שיכול לבדוק רתכם ולהעריך עד כמה הבעייה הפיזית היא משמעותית. כי יש דרכים להתגבר על וסטיבוליטיס, יש נוזלי סיכה, יש תנוחות פחות מכאיבות, ולאורך השנים ככל שמקיימים יחסים יותר פעמים - עם הזמן יש התרחבות והגמשה של הנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות תשובתך..
לולה21/10/2009היי דורית,
תודה על תגובתך.
אני מכירה בעל פה את כל הטיפולים... אני כבר 10 שנים עם ווסטיבוליטיס... אני עוד מהבנות שניסו
דיאטה דלת אוקסלטים.. וכסא אלקטרו מגנטי. . .ביו פידבק (בנימה מצחיקה - אני כבר יכולה להיות נערת פטפונג מרוב שליטה בשרירים שם..) בקיצור עברתי את כל הטיפולים האפשריים חוץ מניתוח ולידה... העניין הוא שפעם לפני כמה שנים כן חווית סקס ללא כאבים עם בחור שגודל איבר מינו כנראה התאים לגודל שלי.
מכיוון שנעלמה לי התשוקה לבן זוגי דברים החלו להיות מסורבלים ומאוד קשים. משם הירידה כבר היתה תלולה מאוד...
לאחר שיחה - הבנו שבאמת יהיה חבל לוותר על זוגיות שלנו, אנחנו החברים ממש טובים.
פגישה עם סקסולוג/ית היא בהחלט הצעד הבא שאנחנו חייבת לעשות.
יש לי 2 שאלות :
1. אמרת שניתן לבדוק התאמה מינית - איך הדבר מתבצע?
2. האם באפשרותך להמליץ על סקסולוג/ית?
תודה מקרב לב,
לולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנייה
דורית כהן28/10/2009היי לולה, צר לי שזה נמשך כל כך הרבה שנים. לא מפתיע אותי שאין לך משיכה מינית כלפיו אם מתלווים לכך כל הזמן כאבים וחשש מכאבים. זה יכול "להרוג" את התשוקה מהר מאוד...
אינני יודעת באופן ספציפי איך בודקים התאמה מינית, אבל זה שייך לתחום הסקסולוגיה. איננו נוהגים להמליץ על אנשי מקצוע.
אם תרצי להרים לי טלפון אוכל להפנות אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)