צריכה פסיכולוג?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה פסיכולוג?
    מאיה27
    16/10/2009

שלום לכולם,
    יש לי בעיה שאני מודעת אליה כבר שנים, אבל רק לאחרונה הבנתי עד כמה היא באמת מפריעה לי.
    אני בחורה בת 27, מעולם לא הייתי בקשר שארך יותר מחצי שנה.
    מתחילים איתי לא מעט, ככה שעד כה היו לי המון הזדמנויות לקשר.
    יצאתי עם יחסית הרבה גברים, אבל רק עם מעט באמת פיתחתי מערכות יחסים.
    הבעיה שלי מתחילה לרוב אחרי כמה חודשים.
    זה פרק הזמן שלוקח לי ל"התפכח" ופתאום לא להבין מה מצאתי עד כה בבן אדם שמולי.
    בהתחלה אני מתלהבת ומאוהבת לגמרי, ובאמת שמרגישה בעננים, אבל אז זה פשוט נפסק.
    עד עכשיו שייכתי את זה לתחושה של שעמום, שכבר אין לי את הריגוש של תחילת הקשר ואז אני לא מסוגל לסבול את ההמשך ופשוט חותכת.
    אבל אני כבר לא בטוחה שזה קשור לשעמום... לאחרונה אני מרגישה שזה מין פחד שאני מפסידה משהו יותר טוב בחוץ.. לא משנה כמה מדהים הבן אדם שאני איתו בקשר, אני תמיד מרגישה אחרי חודש חודשיים שאולי יש מישהו בחוץ שאיתו אני ארגיש יותר ויותר טוב... וזו הרגשה מתסכלת!
    כאילו שום דבר לא מספיק לי...
    אני חייבת ציין שאני סובלת מחוסר בטחון ככה שזה לא נובע מהתנשאות או משהו בסגנון.
    אני לא יודעת אם זו באמת בעיה פסיכולוגית שלי או שעד כה זה פשוט לא היה הגבר הנכון...
    מה אתם אומרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה פסיכולוג?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתכן שעדיין לא נתקלת בגבר הנכון לך

יהודית ברגמן
    17/10/2009

מאיה יקרה,
    קרוב לוודאי שפשוט לא נתקלת בָאחד. קחי בחשבון שתמיד יהיו בחוץ יותר חכמים, יותר יפים, יותר מפרגנים.. אבל כשתתקלי בגבר הנכון לך - פשוט תדעי שזה הוא/זהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיוני לטפל בחוסר הבטחון שלך

דורית כהן
    19/10/2009

מה שיהודית כתבה הוא צד אחד של המטבע. יתכן שזה נכון שעדיין לא פגשת מישהו מתאים ומדהים עד כדי כך.
    אפשרות נוספת שעלייך להביא בחשבון מסתמכת על הדברים שכתבת בסוף מכתבך - שאת חסרת בטחון.
    בהקשר לכך אכתוב לך עכשו משהו "פסיכולוגיסטי": כאשר אתה חסר בטחון, אתה לא מצפה שמישהו יאהב אותך בצורה רצינית ועמוקה, אתה חושב לעצמך שברגע שהוא יכיר אותך טוב - הוא יגלה כמה אתה לא באמת שווה ואז הוא ירצה לעזוב אותך.
    אז מה שאת עושה הוא - להקפיד לעזוב אותם לפני שהם עוזבים אותך מחשש שאם יקרה ההיפך - זה יפגע בך קשות. אז את לא מרשה לעצמך להתקשר עמוק למישהו פן באמת תירצי אותו מאוד והוא - יימאס לו ממך כי את לא באמת שווה...
    או בהמשך לאותו רעיון - את חושבת לעצמך - אם הגבר הזה מאוהב בי - יש בו משהו דפוק, כי איך אפשר באמת לאהוב אותי. אז אם יש בו משוה דפוק - עדיף לעזוב אותו לחפש מישהו יותר מושלם.
    בקיצור - חוסר בטחון הינה מלכודת בלתי אפשרית...מה שעליך לעשות הוא להתחיל לטפל בחור הבטחון שלך. יש כל מיני דרכים לעשות זאת - טיפול פסיכולוגי, סדנאות צמיחה אישית, וכמו כן - הזמן עושה את שלו ועם ההצלחות בחיים נירכש גם בטחון, אלא שזו דרך איטית מאוד, ועדיף לקצר אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודעת מה עדיף..

מאיה27
    06/11/2009

לחשוב שבאמת עוד לא פגשתי את האחד (ואז מי יודע מתי זה יקרה ואם זה יקרה..) או שזו בעיה פסיכולוגית שלי שצריך לעבוד עליה...
    בכל אופן, אני חוששת שלחוסר בטחון שלי אכן יש כאן השפעה.
    לא ציינתי שאולי בדומה לרוב האנשים/נשים, אני מאוד מאוד מאוד רוצה את אלו הקשים להשגה, המניאקים, אלו שלא רוצים אותי... לא יודעת אם זה מזוכיזם או סתם רצון באתגרים, אבל עם כל הרע שזה עושה לי- אני מכורה לריגוש שביחסים כאלו.
    אני נהנית "להשיג" וברגע שהשגתי (זה בדרך כלל בשלב שבו מתפתחים רגשות בצד השני או שמערכת היחסים מתבססת)- אני מאבדת עניין.
    ואוף כמה שזה מתסכל אבל אני לא יודעת איך לצאת מזה.

בכל אופן, אני מעדכנת שאכן התחלתי השבוע טיפול פסיכולוגי שאני מאוד מאוד מקווה שיעזור לי להתגבר על זה, כי באמת שאני רוצה זוגיות ואני רוצה לאהוב ...

תודה על ההתייחסות,
    מאיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני מרגישה כמוך

צ
    07/11/2009

קראתי את מה שרשמת וממש הבנתי אותך כי גם אני כזו שמחפשת ריגושים וחושבת תמיד שיש מישהו יותר טוב שאולי אני מפסידה וגם אני אוהבת את הטיפוסים המניאקים יותר למרות שבתת מודע שלי אני יודעת שאלה לא הטיפוסים שמתאימים לי אבל זה מה שמושך אותי. ובקשר לחוסר בטחון שאמרת אני לא חושבת שזו הסיבה העיקרית למה שקורה לך, גם לי אין הכי "בטחון שבשמיים" אבל אני כן יודעת שמגיע לי משהו באמת טוב איכותי ומה שהפסיכולוגית כאן רשמה לך שאולי זה קשור לזה שאת לא מעריכה את עצמך לא בטוחה שזה נכון.
    בכל מקרה מקווה שתמצאי את אהבת חייך וגם אני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו