מבולבלת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבולבלת
    מורן
    19/10/2009

שלום,

אני בת 24 והאקס שלי בן 27 יצאנו במשך 8 וחצי שנים ללא הפסקות באמצע כיום פרודים חצי שנה.
    עברנו יחד את גיל הבגרות בית ספר,צבא,לימודים.
    המערכת יחסים הייתה טובה והתבססהעל אמון כבוד והערכה אחד כלפי השני.
    אציין שאנחנו מאוד שונים ולכן ברוב המקרים זה השלים אחד את השני ואת הפערים שהיו הצלחנו לצמצם ע"י וויתור אחד למען השני.
    במהלך השנים האחרונות התחלתי לדבר על מיסוד הקשר הרגשתי שאנחנו נמצאים כל כך הרבה זמן ואנחנו אוהבים ומסתדרים והקשר שלנו צריך לקבל כיוון נוסף. בכל הזדמנות שדיברתי על מיסוד הקשר מעבר דירה וכו הוא היה נלחץ ותמיד השיחה הסתיימה במריבה.
    כמעט 3 שנים שאני מעלה כל פעם את הנושא ומקבלת תירוצים, בשלב מסוים הרגשתי שאני אונסת אותו להתחתן והחלטתי שאם הוא לא מקבל החלטה לגבי המשך היחסים בינינו אני אצטרך להמשיך הלאה (למרות האהבה המטורפת והקשר המוצלח שלנו).
    הפחד הגדול שלי היה בגלל שאצלו במשפחה נהוג לצאת עם בחורה שנים ולא להתמסד,אחיו יצאה עם מישהי במשך 11 שנים עד שהיא קמה והלכה כי הוא לא היה החלטי פחדתי שהוא מנסה לחקות את התנהגות אחיו הבכור (מדובר במשפחה עתיקה שהבכור קובע איך הדברים מתנהלים בבית).
    בצער רב עזבתי עברתי תקופה קשה מאוד מבחינה נפשית ירדתי המון במשקל , שכרתי דירה בדיוק כמו שתיכננתי רק בלי הגבר שלי.
    אחרי ניסיונות שלו ושל משפחתו לחזור ולאחר סירובים ממושכים הוא הבין הפעם אני רצינית ואני הולכת על כל הקופה.
    במשך כל התקופה קיבלתי אינספור שיחות ובקשות לחזור ושהוא מרגיש שהוא עשה החלטות שגויות של ילד מבולבל שפחד ממחויבות כלכלית ולא זוגית.
    היום לאחר שעברתי חצי שנה מלאה בשינוים אני חושבת שלהתחתן זה לא הדבר בכי חשוב אבל הרצון לקדם את המערכת יחסים ולעלות אותה שלב בוער בי.
    יצאה לנו לדבר אחרי תקופה שלא דיברנו וחשבנו על אופציה לחזור, הבעיה היא ממש רוצה לעושת את הצעד הזה אבל מפחדת מאוד שא זה לא יצליח ואני יחזור לתקופה של העצב הבכי וההתמודדות מחדש מפרידה נוספת. אני יודעת שאני צריכה לחשוב חיובי אבל השאלה הזאת מעסיקה אותי כל כך.

האם אני צריכה ללכת אם הלב ולתת עוד הזדמנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני בעד לחזור

דורית כהן
    22/10/2009

מורן היקרה, תודה על הפירוט הרב. אני חושבת שיהיה נכון מאוד מצידך לחזור לבחון את מערכת היחסים שנית, ולתת לה צ'אנס מחודש. ראשית - כי את בעצמך אומרת שחל בך שינוי וכבר אינך לחוצה להתחתן מייד. בעיני זה חשוב שזה קורה לך (בסך הכל את עדיין מאד צעירה, קחי את הזמן שלך! המון נשים מעירות מתחתנות בעיקר כי הן רוצות להיות כלות - מלכה ליום אחד, והרצון הזה מסנוור אותן), וזה יאפשר לכם להתחיל את היחסים מחדש בצורה יותר מאוזנת, כאשר אצלך העניין פחות בוער, ואילו אצלו הוא הבין כבר שאת מאוד רצינית וסביר שזה עשה אצלו איזה סוויץ' לכיוון התמסדות מסויימת.
    אני חושבת שאם לא תחזרו להיות זוג, בגלל שאת חוששת שזה לא יצליח ויגרום לך שוב שברון לב (אני מזכירה לך - "אהבה זה כואב...") - את עלולה למצוא את עצמך בעוד כמה שנים נניח נשואה עם מישהו אחר ותוהה איך זה יכול היה להיות עם אהובך המיתולוגי. כדי שזה לא יחזור לנהל את מחשבותייך ואת החלומות שלך - ומכיוון שאינך מפסיקה לחשוב על כך - לכי על זה, ואני מאחלת לכם שזה יצליח הפעם. אנא הביני את החשש הלגיטימי שלו מלקחת אחריות על כלכלה, על להיות הורים לילדים - קחו את הזמן שלכם, תנו לעצמכם להתבגר ולפני כן ליהנות מן החיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מבולבלת

מורן
    26/04/2010

היי דורית,

שוב זקוקה לעצתך.

בהמשך למייל הקודם שכתבתי לפני כ- חצי שנה בערך.
    חזרנו ולצערי הדברים לא נפתרו ויש לי תחושה שרק התדרדרו.
    אנחנו מתווכחים הרבה, אין לנו נושא שיחה משותף, הסקס פשוט זועתי (מקיימם אחת לשבועיים ולפעמים יותר) וגם אז הסקס מאוד מהיר טכני ולא מהנה , מאז הפרידה הוא בקושי נכנס אליי הביתה בגלל שהוא כועס על המשפחה שלי (בגלל הפרידה)
    אני לעומת זאת הנחתי את כל הכעסים על המשפחה שלו בצד ואני ממש משתדלת איתם.
    הוא כל הזמן מאשים אותי ומדבר על תקופת הפרידה ומה שעברנו במשך 8 חודשים וגרמתי לו להשתנות לרעה
    כל הדברים שהוא "הבטיח להשנות והשתפר נשארו כמו שהם ואף יותר גרוע.

אציין שלפעמים יש תקופות מצוינות שמזכירות לי למה התאהבתי בו , אבל לצערי התקופות הפחות טובות עולות על הטובות.
    אני ממש מרגישה לבד בתוך המערכת יחסים הזאת.
    אני מאוד מבולבלת,וקשה לי לי לעשות שוב את הצעד הכואב של פרידה אחרי 9 שנים במיוחד שאני אוהבת אותו ורואה המשך איתו.

האם יש משהו שאני יכולה למען הקשר ?

אודה לעצתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היחסים כשלו

דורית כהן
    27/04/2010

מורן היקרה, ראשית, אני שמחה על עצם העובדה שחזרת וסיפרת לנו מה קורה ואיך הדברים התפתחו. תמיד יש כזאת סקרנות וצורך במעקב ורוב המשתתפים אינם חוזרים לספר...
    מכיוון שעכשו אם הבנתי נכון הנושא המלחיץ של הנישואין אינו עומד על הפרק, ניתן לבחון אתמהות היחסים, את האיכות שלהם.
    וכאן - היחסים נכשלים בכמה היבטים חשובים: הסקס לעיתים רחוקות ומאוד טכני, אין שיחות משותפות, היחסים עם המשפחות ברקע התקלקלו, הוא מטיל עליך את האחריות לכל מה שהתקלקל...
    מאחר וכבר ניסית לחזור ואת נמצאת עכשו בעיצומה של הבדיקה, חשוב שתדעי שמה שקורה עכשו, יש סיכוי סביר שזה לא יהיה יותר טוב בעתיד, אלא אם תלכו יחד לייעוץ זוגי והמון מטענים שנצברו במשך כל כך הרבה שנים - יתפרקו שם.
    כי להמשיך את מה שקורה עכשו - לא הייתי מציעה לך. אני רואה שאת פוחדת לעשות שוב את הצעד הזה של התנתקות, לאחר שנגרמה לשניכם כזאת טראומה מן הפרידה הקודמת עליה התייעצת לפני חצי שנה.
    פחד מן הצעד הזה אינו סיבה להישאר בקשר שאינו טוב לך.
    אז אני חושבת שעלייך לקחת אחריות לאיכות החיים והזוגיות שלך ולעשות אחד משני דברים - או שתשדרגי את היחסים בעזרת ייעוץ זוגי, או שתאזרי אומץ ותיפרדי ותלכי הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו