מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיהshoosha24/10/2009
שלום רב
אני ובעלי נשואים 10 שנים.
בעלי אינו מדבר הרבה ואינו בעל מוטיבציה (ואני מאוד בעלת מוטיבציה) אלא אם מפנים את תשומת ליבו.
אגב, דבר זה היה מאז ומתמיד , מן הסתם, אך כנראה בהתחלה האהבה גברה על...
והיום שהאהבה פחות....
ועל זה יש לנו ויכוחים לא מעטים.
פעם סיפר לי שאם היה מתווכח עם חברתו לשעבר הוא היה מפסיק לדבר עימה תקופה וכנראה על בסיס זה נפרדו, טוען שלא עושה זאת היום כי הבין שזאת לא הדרך.
אבל. בחצי שנה האחרונה........לאחר ויכוח אנו ממשיכים לדבר כרגיל , אולם בעלי לא נוגע בי בשום מובן.....עונש !!!
בפעם הראשונה שזה קרה, יזמתי אני לאחר שבועיים קשר מחדש וגם בפעם השנייה.
כעת אנני מוכנה.
מה דעתך? אנני מוכנה לעונשים, אך אנני רוצה מגע אם לא מעוניין.
לעיתים אני מיואשת מחוסר תקשורת (מתחת לפני השטח) שנראה שמפריע לי ופחות לו (ענין של אופי ולא רע לב או דבר אחר)ואני יודעת שהילדים יגדלו יהיה לי קשה להיות עימו בגלל הבדלי האופי והרצון לעשייה.
דוגמא קטנה, אימו חלתה במחלה קשה - בעלי קיבל את דבר הרופאיםובזה תם סיפור המעשה ואילו אני לא הסכמתי וביצעתי חיפושים נרחבים באינטרנט, פגישות עם רופאים נוספים כדי לעזור.
אגב, גם בעבודה שלו הסיפור זהה - שום חשיבה ורצון להתקדמות...
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא יכולה לשנות אותו
דורית כהן28/10/2009חן היקרה, בעלך כנראה גדל בסביבה שמאוד דיכאה את היוזמה האישית, את יציאת הדופן, לחימה על הדעות שלך. לכן הוא כיום נמנע מעימותים בכל סביבה שהיא, כולל בעבודתו. לא אוהב "לעשות גלים". שיניחו לו להישאר בריבוע שלו.
אני מאמינה שאת לא יכולה לשנות אותו ע"י ניעור או תלונה כל פעם שאת רואה זאת. אני יודעת שמאוד קשה לקבל זאת, במיוחד שאת מאוד שונה, ואת רואה בהתנהגות כזאת משהו לא ראוי, לא מוערך, ראוי לגנאי אפילו. יחד עם זאת, יש מצב אולי שהדבר הזה מסנוור אותך, ואת עכשו רואה רק את זה, רק את מה שמפריע לך כל כך. יתכן שהבעל הזה "בא" עם תכונות חיוביות בתחומים אחרים? אף אחד אינו מושלם - סליחה על הבנאליות - ואת לא תוכלי לשנות אותו. אם תוכלי לראות בו בעיקר את הדברים החיוביים, ולקבל אותו כמו שהוא דווקא בנקודות שמפריעות לך (נדרשת כאן עבודה עצמית רצינית!) - דווקא, בהפוך על הפוך - יש אז סיכוי שהוא ישתנה לאט לאט, מבפנים, ולא בגלל הלחץ שלך אלא מכיוון שירכוש יותר בטחון עצמי, יותר נסיון בחיים, ואפילו יראה אותך עם האסרטיביות שלך בתור מודל חיובי. אבל זה יכול לקרות רק בטווח הרחוק, הלא מיידי, ורק אם את תפסיקי לבקר אותו ותחפשי בו את הדברים החיוביים!!!
מה דעתך? זה לא פשוט, אני יודעת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה עימך .
shoosha29/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)