זוגיות וילדים לאחר הפלה [מלאכותית]

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות וילדים לאחר הפלה [מלאכותית]
    מ
    30/03/2007

אנחנו כמעט 5 שנים נשואים, עם עליות ומורדות הרבה פרגון הדדי אבל גם לא מעט בעיות בזוגיות. מגדלים ילד פשוט מדהים! גיליתי שאני בהריון ולי זה היה מאוד מאוד רצוי. בן הזוג לא היה מסוגל להתמודד . שבוע לפני שגילינו את ההריון סוף סוף הסכים ללכת ליעוץ. אמר שיתמוך בי בכל החלטה אבל לא בטוח שישאר אם אחליט ללדת את הילד. היה בפניקה לגדל שני ילדים במצב של אומללות. עשיתי הפלה. אני בקנטים. הולכים ליעוץ אבל לי יש חור בלב וחוסר אמון. אשמח לשמוע ממכן כיצד מתמודדים עם המצב. האם לדבר בפירוש על מתי עושים עוד ילד [למרות שזה מלחיץ אותו? אבל גם הוא הלחיץ אותי ועשיתי הפלה בניגוד לרצוני]. איך מתרוממים בכלל. איך ממשיכים בזוגיות אם בכלל ומתי עושים עוד ילד אם בכלל - אגב אני עוד מעט בת 33...
    אשמח לשמוע כל עצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת לגבי פערים

דורית כהן
    30/03/2007

אין כאן תשובה פשוטה... כי אני יכולה מאוד להבין איך את מרגישה ובאותה מידה איך הוא מרגיש, ושניכם במקום ממש לגיטימי. במישור הרגשי, די טבעי שאתם מרגישים אחרת זה מזו, בנושא של הבאת ילדים - את נלחצת מן העיכוב ומתחושת החסר והוא נלחץ מתוספת האחריות והלחץבמצב הלא וודאי של נישואיכם.
    במישור ההגיוני, דעתי היא שאם נישואיכם עכשו במצב של אי וודאות, זה לא יהיה נכון להביא יחד עוד ילד, אלא אם שניכם רוצים בכך נניח מן השיקול שלילד שלכם יהיה אח, אבל זה צריך להיות בהסכמה מלאה של האב.
    אני חושבת שדווקא רצוי שתהיי פתוחה לגבי רגשותייך, וחשוב שגם הוא יהיה לגמרי פתוח לגבי רגשותיו. נכון שאין לכם הסכמה, אבל זה פער שיכול לקרות לכל זוג, גם כאשר אין משבר בזוגיות. היכולת להיות שקופים וגלויים היא בסיס הכרחי לשיקום היחסים.
    מה שחשוב הוא להפריד בין התקשורת והשיתוף, לבין ההחלטה על פעולה. אפשר לשוחח על כל נושא, על כל פער, אם מאפשרים שיחה שלא מחייבת החלטה, שיחה שמטרתה שיתוף ברגשות, והתבוננות בוגרת בפערים מתוך כוונה להבין היטב איך כל אחד רואה את הדברים.

רק אחרי שנוצרת הבנה עמוקה בין שניכם, לפעמים קורה משהו מופלא, שכאשר אתם נוכחים לדעת שהתקשורת ביניכם מתאפשרת, נינוחה, ונוצרת הבנה גם אם לא הסכמה, עצם התחושה שאפשר לדבר על נושאים קשים בלי לפוצץ כל שיחה, נותנת תקווה שהיחסים יתייצבו וישתפרו, ולפעמים כתוצאה מכך הפערים נעלמים מעצמם!

מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך עודדה אותי-אשמח לשמוע מקרים

מ
    30/03/2007

תודה דורית. למרות שאני עוד מאוד בתוך האובדן שלי ולא מסוגלת לראות קדימה, אני חושבת שתשובתך יפה ומנוסחת גם בצורה עדינה וגם בצורה הגיונית. אני מקווה שאותו יגיע מהר ושאני לא אחיה במתח ובציפיה [וכמובן שתוך כדי נעבוד על הזוגיות].
    אשמח לשמוע מכם הגולשים על מקרים דומים ואיך התמודדתם עימם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו