מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בגידה או לא?גבר לב שבור27/10/2009
שלום לכולם,
אז ככה: אני אתחיל מההתחלה, לפני כמה חודשים אני וה"חברה" שלי רבנו המון בסוף נפרדנו ואחרי כשבוע חזרתי אליה למה שנקרא "בלי מחויבות" שהסכמנו בנינו וזה אומר שאנחנו ביחד אבל לא כמו זוג רגיל..כבר תבינו..
בזמן הזה (ה"בלי מחויבות") בנוסף על כל הריבים שכבתי עם מישהי אחרת וממש יום אחרי כבר נפרדתי ממנה (היא לא ידעה על הסיפור אבל שנינו כבר הבנו שזה כנראה יהיה הסוף בנינו).
מפה לשם תקופה קצרה אחרי זה הגעגועים הרגו אותנו וחזרנו (האמת שעכשיו אני יודע שהיא האחת בשבילי) ואחרי שהיא גילתה ששכבתי עם אחרת היא הבינה שזה משהו שהיא הסכימה לו באיזה מובן כי זה "בלי מחויבות"..עברו בערך חודשיים ואז הזמן אכל לה את הראש והיא החליטה לקחת פסק זמן שאחריו החליטה להיפרדבגלל הסיבה הזאת ופתאום היא מגדירה את זה כבגידה..(היא אומרת שהסכמנו שאין אחרים בסיפור, אני זוכר שלא אמרתי דבר כזה) למרות שיש פה צד שהיא צודקת באיזה שהוא מובן אבל חשבתי שעברנו את זה.
בכלל היא טיפוס נורא אוהב והיא אהבה אותי כמו שאף אחת לא אהבה וכנראה שיש פה פספוס רציני בשבילינו..
אני לא יודע אם זה האגו והגאווה העצמית שלה מדברים או שירד לה ממני אחרי שזה התפוצץ..
חשוב לציין שלא התראינו שבועיים לפני הפרידה כי הייתי בצבא ובפרק זמן הזה קרה אצלה משהו.
עכשיו המצב בנינו הוא שאנחנו כמו ידידים, אחרי אלף ניג'וסים ממני היא כבר לא רוצה לדבר על הנושא הזה בכלל ומבחינתה המילה האחרונה נאמרה..
היא עוררה בי צד שלא הכרתי בכלל הייתי טיפוס קר שלא אכפת לו כ"כ ועכשיו בכיתי כמו ילדה קטנה.
אני יודע שאני אמור לוותר אבל אני יודע שהיא האחת!!!.
כמה שאלות:מה אתם אומרים: בגידה או לא? במקומה הייתן חוזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדמיין אותך עם מישהי אחרת
דורית כהן01/11/2009"גבר לב שבור" יקר, צר לי על מה שאתה עובר. אתם שניכם נשמעים לי מאוד צעירים, אני צודקת? מה שאתה מתאר אלו ההתלבטויות סביב מהי חברות, מהי מחוייבות, כאשר לומדים בדרך הקשה מה צעדים מסויימים גורמים לשני להרגיש, מבלי שנדע מראש מה יהיה ומה צפוי. אתה למדת בדרך הקשה מה עלול לקרות כאשר אתה עדיין קשור רגשית לחברה - עם כל הריבים שהיו לכם - ומקיים יחסים עם מישהי אחרת.
לא הייתי קוראת לכך בגידה ממש, משום שהסכמתם על חברות ללא מחוייבות - אמנם בלי להתייחס מפורשות לקיום יחסים עם פרטנר אחר. בדיעבד - חשוב לברר את הנושא הזה במיוחד, כי יש בו פוטנציאל לפגיעה מאוד קשה. לפעמים עצם המחשבה על כך שאתה קיימת יחסי מין עם מישהי אחרת - ממש מקלקלת את היכולת להיות איתך. יכול להיות שזה מה שקרה אצלה, שזה לא יוצא לה מן הראש, לדמיין אותך עם מישהי אחרת ולהרגיש רע עם זה. זו תופעה מאוד נפוצה שקורית תמיד כאשר יש בגידה או קיום יחסי מים עם פרטנר אחר גם בהסכמה מראש.
אז אולי זו לא בגידה ממש, אבל נזק זה כן עשה, בעיקר רגשי, אצלה.
תביא בחשבון שאלו דברים שעד שלא מתנסים בהם - לא יודעים איך זה ישפיע על כל אחד, ותחשוב מה היה קורה אילו זה היה מצב הפוך ואתה היית יודע שהיא קיימה יחסי מין עם גבר?
אני מאמינה שצריך לתת לכך זמן. אם יש כאן אהבה אמיתית - היא תחזור ותופיע בשלב מסויים. יכול להיות שהיא רוצה עכשו להרגיש חופשייה לעשות אותו דבר ולהתנסות אף היא.
אולי צריך לאפשר לה.
אני מציעה לא להציף אותה בחיזור ובתחנונים, אלא לנסות פעם ב..
ואם אתה בטוח שאתה רוצה אותה - אל תצא בינתיים עם אחרות, אלא אחרי שהרמת ידיים לגביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית
גבר לב שבור05/11/2009תודה רבה על תגובתך, אכן למדתי על בשרי את כל העניין.
וכן אנחנו קטנטנים (אני 22 היא 20), בכל מקרה לא הייתי חכם להניח לה. אולי בכך עשיתי עוד יותר נזק.
היא רק רוצה זמן ואני מתקשה להניח לה לנפשה.
הקשר שלנו היה הכי מושלם בזכות האינטימיות האין סופית שלו. אין דבר שהיא לא ידעה עליי וכמובן באינטימיות פיזית היא תמיד תהיה מס' 1 בשבילי, הגענו לרמות שאולי רק זוג נשוי הרבה זמן מגיע, אם בכלל.
אני מקווה שנחזור כי מאוד קשה לי בלעדיה במיוחד לחשוב שאצטרך לצאת עם אחרות שכבר לא תהיה ברירה, אין מנוס מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דורית..שאלה אם אפשר.
גבר לב שבור16/11/2009אני והאקסית מדברים פה ושם..על רגש עמוק..היא באמת יודעת כמה שאני רציני ומטורף כלפיה..
1.האם אני צריך להניח לה לנפשה לגמרי ואפילו להיעלם עד שהיא תבחר ליצור איתי קשר?
2.היא בסך הכל מבולבלת, וטוענת שהיא אוהבת..וצריכה זמן, השאלה: כמה זמן אני צריך לתת לה מבלי סתם להשלות את עצמי שהיא תענה בחיוב? מה בערך הפרק זמן שאני צריך לתת לה כדי שהיא תגיע למסקנה מוחלטת ?? כי כרגע היא טוענת שהיא רוצה אבל מפחדת להתחרט על צעד לא נכון!..
תודה ושבוע טוב.
גל"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג של טראומה
דורית כהן21/11/2009אני מבינה שהיא עברה טראומה רגשית מן האירוע שתארת קודם, ועליה להתאושש מכך, ולבחון מחדש האם היא מסוגלת לקחת את הסיכון שזה יקרה עוד פעם. בגלל שזה קרה פעם אחת - היא עכשו צריכה להיערך נפשית ורגשית לאפשרות שזה יקרה עוד פעם. זה לא שאני חושבת שאתה תעשה זאת שוב, אבל כאשר מישהו נפגע קשות - כך הוא מתחיל להתייחס לעולם שהוא מכיר - בתור עולם מסוכן, בגלל שעובדה שהיא נפגעה. ככה זה עובד עם טראומה.
אינני יכולה לתת לך חיווי של פרק זמן מתאים. זה אישי.
אם אתה רואה שיש ביניכם דיבור - אז אולי העצה הקוסמת שנתתי לך לא מתאימה עכשו. היא התאימה, אני חושבת, למצב בו אין דיבור ביניכם.
עליך להראות לה שאתה מבין מה עבר עליה. אפילו אם אינך חושב שפשעת אז, הכר בכך שגרמת אצלה לפגיעה באמון. אם היא תראה שאתה בדיוק מבין מה עבר עליה - יש מצב שהיא תקלוט שההבנה הזאת למה גרמת אצלה - שינתה אותך, והיא תוכל לבנות על כך בעתיד, ולהיות פחות בחשש שמא זה יקרה שנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)