מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאהעדי הודיה31/10/2009
שלום,
אני עדי.נשואה(שנה-לפני כן היינו חברים שנתיים)ואמא לתינוקת.
בעלי הוא מיוחד במינו.מקסים.תומך,עוזר ואוהב אותי אהבה אמיתית!
לכאורה הייתי צריכה להיות מאושרת ורגועה.
אני מאוד אוהבת אותו ושמחה בחלקי ובגורלי הטוב אך מצד שני אני חושבת שיש לי בעייה רצינית של קנאה.
אני יודעת שהוא נאמן לי במליון אחוז אבל עדיין מקנאה מאוד מדברים לא הגיוניים.
אני לא מראה לו את זה.הוא יודע שאני קנאית אך לא יודע עד כמה.
אם אנחנו רואים טלויזיה ביחד ויש מישהי שנראית ממש טוב אני מרגישה צביטה בלב שהוא מסתכל עליה. אני מדמיינת בראש את מה שהולך בראשו,שבטח הוא היה רוצה לשכב איתה וכו.אני ממש מסוגלת ללכת לשירותים ולבכות מרב תסכול שזה מפריע לי. אני גם לא יכולה שהוא יגיד על מישהי שהיא נראית ממש טוב.זה פוגע בי.
אני אובדת עצות.מאוד הייתי רוצה להפסיק להרגיש ככה.אני סובלת מזה ויודעת שזה לא נורמלי.
בבקשה תייעצו לי מה לעשות!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים עם קנאה לבן הזוג?
דורית כהן02/11/2009עדי יקרה, תודה על גילוי הלב, ועל המוכנות להתמודד עם כך! זה נדיר שאדם מתלונן על עצמו ולא על בן זוגו! כלומר את לוקחת את האחריות למה שקורה על עצמך. זאת נקודה נהדרת להתחיל לעבוד על עצמך.
אני מציעה שני כיוונים:
האחד - לבחון את האפשרות שרמת הבטחון העצמי שלך היא נמוכה ומשום כך יש לך חששות שמא הוא יעזוב אותך כאשר ימצא מישהי "שווה" יותר. אשה עם בטחון עצמי גבוה מסתובבת עם התחושה שבן זוגה "ממש זכה בפייס". היא יכולה לעמוד מול נשים אחרות שנראות טוב או מרשימות בכל מיני היבטים ולא להיבהל מכך היות והיא יודעת מה היא שווה. אם תשובה זו מדברת אלייך - את יכולה לפנות או לייעוץ פרטני שבו תיעזרי על מנת לצאת מן הדימוי העצמי הירוד הזה, או לעשות קצת עבודה עצמית - לבחון את חייך בהיבטים שונים שחשובים לך כמו - קריירה, הורות, כלכלה, בריאות, יופי וטיפוח עצמי - ולהתחיל לקדם את עצמך בכל תחום בו את מרגישה שיש פער בין הרצוי שלך והמצוי שלך. כאשר הדגש הוא על "שלך", בעיני עצמך.
השני - להבין שאם בעלך מסתכל על נשים אחרות ונהנה מהופעתן - זה לא אומר בהכרח שהוא רוצה או שוקל או מתכנן כמו שאת אומרת לעצמך - לשכב איתן. אם תצליחו לנהל שיחה פתוחה בנושא - תוכלי לבחון את הרעיון הזה שלך: מכיוון שעיניים לנו, וחושים אסתטיים - כמעט כולנו מתענגים על מראה של אישה יפה ומיוחדת, ובואי נודה על כך - גם גבר שנראה טוב יכול לתפוס את עינינו. אני עצמי יכולה למצוא עצמי נהנית ממראה של אישה יפה ואני אף נוהגת להסב את תשומת ליבו של בן זוגי כדי שגם הוא ייהנה. אני מאמינה שאם תעיזי "להסתכל לדבר הזה בעיניים", לשוחח עליו ולהסתקרן מה הוא מרגיש כאשר הוא מסתכל על נשים יפות - את תמצאי שהשד אינו נורא כל כך. ואפילו אם בא לו לשכב איתן - זוהי תגובה גברית אנושית מצוייה ויש מרחק מאוד גדול בין "בא לו" לבין ההתכוונות שלו לעשות משהו בקשר לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה עם הודיה לחלוטין!
מאיה04/11/2009בעיני זה אולי "רגיל" שגבר מסתכל על אישה אחרת אבל הוא צריך להתגבר על עצמו והבעיה לא אצלך. וכן, הוא באמת רוצה לשכב איתן. (וזה לא אני אומרת זה אלא גברים שדיברתי איתם אמרו). הם פשוט חושבים אחרת, ואנחנו הנשים פשוט לא מבינות איך הראש שלהם עובד. וכן, יש אולי הבדל בין לרצות משהו לבין לעשות אותו, אבל ברגע שהגבולות מיטשטשים מי יכול לומר מה נכון ומה לא? היום הוא מסתכל עליה, מחר הוא נוגע בה. קל יותר לעבור למצב של נגיעה אם אתה יודע שמותר לך להסתכל. אז קודם כל אין לך בעיה של ביטחון עצמי, זה נורמלי לחלוטין. ולגבי פיתרון- בעולם של היום צריך להשלים עם זה שאם הגבר שלך מאמין שמותר לו להסתכל הוא יסתכל, ואת תצטרכי פשוט לחיות עם זה, כמה שזה קשה. אבל שלא יהיו לך רגשי אשם על איך שאת מרגישה. זו פשוט עוד התפשרות שעושים בעולם של היום בשביל הזוגיות...
הבעיה היא בעולם, ואולי כדאי לשנות את הגישה ולהפסיק לראות סרטים שיוצרים בעיות בזוגיות אח"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)