עצה לזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצה לזוגיות
    מיכל
    07/11/2009

שלום
    אני מיכל בת 22,
    אני ובן זוגי בשנה האחרונה הכרנו בטיול בחו"ל, כחצי שנה טיילנו יחד וחזרנו יחד לארץ.
    בחודשים הראשונים הכל היה בסדר ועכשיו היחסים מתחילים קצת להדרדר...
    אני מודעת למספר דברים שאינני אוהבת בו, אך גם מודעת לכך כי אני אוהבת אותו מספיק בשביל להתמודד עם הדברים האלו. אך לצערי לאחרונה נראה כי התכונות הרעות שלו מחריפות.
    הוא בחור בן 23 אינטליגנטי ביותר עם אהבה רבה מידי לכסף. חשבתי שהכל בסדר כל עוד הוא אוהב אותו פחות ממני, אבל בזמן האחרון זה לא מרגיש ככה. הוא סטודנט ובנוסף עובד בלילות בהיקף של משרה מלאה - מה שיוצר זמן מועט ביותר יחד. כשהזכרתי את העיניין שאני כמעט ולא רואה אותו ומתגעגעת, הוא הסביר לי כמה חשוב לו כסף כרגע ואיך הוא מתכוון לקחת משמרות נוספות כדי להגיע למשכורות מפוארות יותר... ששאלתי אותו על מה זה יבוא הוא פשוט הסביר שהוא לא רוצה לאבד אותי אבל זה מה שהוא צריך כרגע...
    כאשר אנחנו מדברים על העתיד הוא מצייר לי תמונות של בית וילדים ומרעיף עלי אהבה, אבל שחיים יחד ביום יום הוא מראה לי תמונה אחרת לגמרי, תמונה מנוכרת יותר שבה כסף חשוב יותר ממני ו"תמיכה אחד בשני היא לא ערך עליון" (במילים שלו).
    חשוב לי מאוד אהבה ותמיכה, ומנגד אני לא בן אדם שאוהב כסף.
    אני מקבלת את העובדה שהוא לא הגבר כי מפנק בעולם אבל אני לא יודעת אם אני צריכה לקבל את העובדה שאולי אני מספר שתיים במערכת יחסים הזאת.
    אני אוהבת אותו באמת, יצאתי עם גברים בעבר ומעולם לא הרגשתי ככה לאדם, מרגע שידעתי שאני אוהבת אותו גם ידעתי שהוא הבן אדם שאני רוצה לחיות איתו ולגדל איתו ילדים...
    לצערי התמונה המושלמת שציירתי לעצמי קצת מתפוררת לי כרגע מול העיניים ואני פשוט לא יודעת מה לעשות... להעמיד אותו במקום? למען האמת שאני קצת פוחדת שאם אני ישאל אותו מה אתה מעדיף כסף או אני, הוא יבחר בכסף...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה לזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אתם בשלבים שונים

דורית כהן
    15/11/2009

מיכל היקרה, ראשית, סליחה על העיכוב בתשובה. אני חושבת שמה שיצא לאחרונה לאור ביחסים שלכם הוא משמעותי ואי אפשר להתעלם ממנו.
    כרגע, (ויש להניח שגם בשנים הקרובות) - נושא צבירת הכסף והצלחה חומרית מאוד חשוב לבן זוגך והוא משקיע את כל מירצו וזמנו הפנוי בכך. לא תוכלי לשנות זאת, ואם תתלונני על כך מולו - (בין אם באמירה מפורשת ובין אם בתלונה מרומזת של טון דיבור, הערה פה ושם או סתם פרצוף מאוכזב) - אני מאמינה שזה יגרום ליותר מתח ביניכם, ואף להתעקשות שלו על זכותו להשקיע במה שחשוב לו.

שניכם עדיין מאוד צעירים. אל תתעלמי מכך. לדעתי הוא עדיין איננו בשלב שהוא שוקל להתמסד, וזה בסדר גמור. הוא רק בן 23!!! ואני קולטת שאת כבר כן חושבת על בן זוג איתו תוכלי להקים משפחה ולהביא ילדים. הביאי בחשבון שזה לא מתאים לו בשלב בו הוא נמצא בחיים.
    אם אינך יכולה לפרגן לו את מה שחשוב לו - אל תישארי איתו כי את זקוקה למישהו שנמצא בשלב אחר של חייו, מישהו יותר בשל להקמת משפחה. בדקי עם עצמך אם את באמת מוכנה לחכות, בלי ללחוץ עליו, ולאפשר לו למצות את השלב הזה בחיים, וכל זאת בלי לדעת האם בסוף תישארו יחד או לא? את יכולה לעמוד בכך? לתת לו את הספייס הזה ואת הרשות להיות "הוא עצמו", וללכת בכיוון שונה מן הכיוון שלך? כי בעיני זו א ה ב ה ב ו ג ר ת - לא להיצמד למישהו אלא לפרגן לו שילך ויממש את עצמו בכיוון שנראה לו. מה שאת צריכה לראות זה האם הצרכים שלך באהבה ובתשומת לב יתממשו איתו בהנחה שתתני לו ללכת בדרך שלו. כי אם לא - זה לא יעבוד ביניכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו