מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוהב או לא אוהב?גבר לב שבור10/11/2009
שלום, אני מאוד מבולבל בחודשיים האחרונים..
הייתי בקשר עם האקסית בערך שנתיים ונפרדנו, מאז אני חושב עליה הרבה ומתקשר ומנסה לחזור אליה.
העניין הוא כשאני נשאר לבד עם עצמי אני חושב אם בכלל אני אוהב אותה? או שזו רק משיכה?
אני מאוד מבולבל אני לא יודע איזה שאלות לשאול את עצמי כדי להגיע למסקנה הזו.
אני רוצה לשכוח אותה אבל אולי יש סיכוי שנחזור..ככה שבעצם אני מתנדנד עם המחשבות אם לוותר או לא. היא בחרה להיפרד ממני..היינו רבים ואחרי שנפרדנו הייתי עם מישהי אחרת..אח"כ חזרנו והיא הייתה מתוסכלת מהעניין עד שבחרה לחתוך.
הגעתי למסקנה שאני צריך להתנתק ממנה. אם היא תרצה היא כבר תיצור איתי קשר.
בבקשה אני חייב לדעת את זה..מרוב הבלבול אני כבר לא יודע מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מבולבל
shir.10/11/2009באמת נשמע שאתה לא ממש יודע מה אתה מרגיש. לפעמים חוויית הדחיה, ומעבר לזה- חוויית הבדידות והריקנות שיש לאחר שנתיים של יחד ושל זוגיות- גדולות בהרבה מההיגיון ומהשכל הבריא, שבדרך כלל צריכים אותו במצבים כאלה. כשאתה לבד עם עצמך וחושב- אני בכלל אוהב אותה?- אני מרגישה שברגעים האלה אתה מנסה להיות כן עם עצמך ובאמת לברר מאיפה אתה פועל- מאותה תחושה של בדידות ושל געגועים לביחד, לזוגיות, לאינטימיות (לאו דווקא געגועים אליה), או האם אתה פועל אכן מרגש ברור ומוצק- שאתה אוהב אותה ולא יכול בלעדיה.
לי יותר מרגישה נכונה האופציה הראשונה. אני חושבת שאם אכן היתה פה אהבה אמיתית, לא היית עסוק בשאלה בינך לבין עצמך.
עם זאת, תמיד אפשר לנסות את הביחד הזה שוב, ללמוד לקחים מהעבר ולנסות להיכנס לקשר עם תובנות חדשות ואולי התחלה חדשה שתוביל לזוגיות בריאה יותר. אין פה מה להפסיד, במקרה הפחות טוב- שוב תגיעו למסקנה שזה לא זה.
מה שחשוב שתבדוק מול עצמך- מאיפה אתה מוּנע, מרגש ברור אליה, או מהגעגועים לביחד ולזוגיות, לאו דווקא איתה. במילים אחרות- תנסה לפרק לגורמים למה בדיוק אתה מתגעגע בה, באותה חברה לשעבר, תנסה לדייק ולצמצם את האינפורמציה והבלבול לשורה תחתונה אחת.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה חשובה
shir.10/11/2009כתבת שאתם חודשיים לאחר הפרידה- זה זמן מאוד קצר (למרות שזה מרגיש הרבה), על מנת לפעול מתוך שיקול דעת "קר" יותר, ולא מתוך רגשות שעלו ושעולים במהלך העיכול הזה של הפרידה.
אני חושבת שלזמן יש פה משקל גדול. כדאי לחכות עוד, להמשיך את החיים, ולבדוק מול עצמך את מה שהצעתי בהודעתי הקודמת. רק חשוב להדגיש שחודשיים זה זמן נורמלי וטבעי עדיין לתהות על קנקנה של הפרידה הזאת, אבל אני לא בטוחה שזה זמן מספיק לפעול ולהחליט מתוך רציונל מאוזן עם רגש. כרגע אני חשה מהודעתך שאותו בלבול הוא כתוצאה מרגשות שעלו ומתוך תחשושות הבדידות, ופחות מתוך החלטה מושכלת שהיא האחת שלך.
שוב בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא חושבת שאנחנו זקוקים לייעוץ
דנה 2511/11/2009אנחנו מאוהבים בטירוף ובעלי מעריץ אותי ברמה שכל החברות שלי מקנאות בי,
הבנתי את הטעויות שלי שפגעתי בו סתם והוצאתי עליו את כל הלחצים שלי...
ברוך ה הכל הסתדר(טפו טפו טפו) ודיברנו הבנו את הטעויות והסקנו מסקנו ותודה לאל עלינו על דרך המלך..!!!!
תודה רבה על העזרה כשראיתי את הדברים כתובים הבנתי בגיוק כמה טעיתי וכמה פגעתי סתם בבעל היקר שלי!!!
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שיר
גבר לב שבור16/11/2009לנסות את ה"ביחד" הזה כמו שכתבת לא תלוי בי..היא מרגישה נבגדת ואני לא מאשים אותה..האמת שאני יודע מה אני רוצה..אותה..אני פשוט לא מסוגל לקפל את הזנב בין הרגליים ולשכוח..היא כל עולמי..לרגע אחד לא הייתי איתה סתם..אני מאמין שאולי השוק הזה שנגרם עקב הפרידה לא נותן לי מחשבה צלולה..תודה על ההודעה שכתבת מאוד אהבתי איך שהשקעת..
נ.ב: כמה זמן אני צריך לתת לה לחשוב עם עצמה? מה בערך הפרק זמן הנחוץ כדי שהיא תבין בעצמה אם היא רוצה אותי או לא??..ותבין סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)