נשוי אובד עצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נשוי אובד עצות
    אביב
    10/11/2009

שלום
    היום אחרי 10 שנות נישואין ו - 3 ילדים מקסימים (10,6, 3) אני עושה את הצעד הראשון כדי לטפל בבעיות במערכת היחסים שלי עם אשתי
    אני צריך פשוט עזרה מגורם אוביקטיבי שיציב לי מראה מול הפנים כדי לדעת אם מה שאני מרגיש משותף להרבה גברים נשואים במצבי או שישנה בעיה רצינית היחסים שלי עם אישתי

להלן הבעיות:

1. אשתי לא מגלה עניין / רצון לדבר איתי, לנהל שיחה, אפילו של 5 דקות בסוף היום כדי לשתף / לתמוך / לעודד וכו'. שיחות הנפש הם תמיד ביוזמתי וגם אז היא עושה טובה שהיא מדברת, או שהיא מתחמקת, או שפשוט אומרת לי שהיא עייפה ולא "בא לא לדבר." - עשיתי ניסוי, ולא יזמתי איתה שיחה במשך 10 ימים. היא שתקה ערבים שלמים ובהתה בטלויזיה.
    2. מקיימת איתי יחסי מין רק כשהיא רוצה, (פעם בשבוע במקרה הטוב) ובתדירות פחותה בהרבה ממה שאני היית רוצה (פעמיים שלוש בשבוע) - אין בעיה של סיפוק מיני מהצד שלה, ואילו אני מסתובב בתחושה של חוסר סיפוק תמידי
    4. ברוב הלילות אני נכנס למיטה בשעה סבירה לבד, היא מתחמקת מלבוא ולישון איתי / להתחבק / שלא לדבר על פינוק / מסג' / יחסי מין וכו', במקום זה יש תמיד עוד כביסה לקפל, הכנות ליום המחר, משהוא בטלויזיה וכו'
    5. בגלל שהיא לרוב דחתה את ניסיונות החיזור שלי והרצון לקירבה, הגעתי למצב שאני כבר לא מנסה ליזום איתה יחסי מין ופשוט ממתין שהגברת תואיל בטובה (כשבה לה) לקיים איתי יחסי מין, כמובן שאני קופץ על הזדמנויות הפז המועטות האלו ונענה ברצון.
    6. אני לא בוגד, אבל מתוסכל מינית, מבחינתי בגידה היא תחילת פירוק הנישואין ואני לא רוצה להגיע למצב הזה
    7. אני כמעט בטוח ב - 100% שאין לה מאהב.
    8. הסיבות שלה למצב הם עייפות רבה, ילדים, עומס וכו'
    9. אני גם עובד קשה, וגם עוזר בבית, עושה את המקסימום שאני יכול, - אבל התמורה שאני מקבל בינונית עד עלובה

אני פשוט אובד עצות, מתוסכל

מה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשוי אובד עצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הימנעות מאינטימיות

דורית כהן
    15/11/2009

אביב היקר, היטבת לתאר את הזוגיות שנכנסה לשיגרה שהינה מאוד מצוייה אצל הרבה זוגות.
    אני אשים כותרת אחרת מעל כל התופעות שאתה מתאר -
    "הימנעות מאינטימיות"
    זה נשמע מוזר, אבל בשלב מסויים של הנישואין הרבה אנשים מרגישים שאינטימיות רבה מדי - גופנית ורגשית - מעמיסה עליהם ודורשת מהם יותר מדי תעצומות נפש ואנרגיות. זה מצריך להיות רגיש וקשוב לצרכים של בן הזוג ולהיענות לרובם, ופעמים רבות ההיענות לא תואמת את השעון הביולוגי והאנרגטי של הצד השני. אז לפעמים מה שעושים הוא ליצור מרחק, לא להקשיב, לא להתעניין, לא להסתכל לכיוון, כדי שלא יופיע הצורך לתת מענה, לפנות זמן, להיענות להזמנה לסקס.
    תוסיף על מה שכתבתי את קיומם של הילדים שהם מאוד תובעניים, ובאמת דורשים המון אנרגיות ותשומת לב - עד שלא נשארת רזרבה, לא לעצמי ולא לבן הזוג...
    לכן כל מה שאתה מתאר הוא מאוד מצוי וניתן להבנה. יחד עם זה אין ספק שזה מאוד מאכזב ומתסכל.
    לפעמים אפשר - ע"י ייעוץ קצר מועד - להבין את התהליך שתיארתי לפניך ולמצוא דרכים להחזיר את תחושת הזוגיות האינטימית מבחינה רגשית וגופנית.
    הרבה פעמים היוזמה לייעוץ במצב הדברים הזה באה מצד הגבר, כי התסכול המיני כל כך חזק שזה מניע אותו לפעולה. רוב הנשים מסוגלות להיות ללא סקס זמן רב לפני שזה מתסכל אותן בצורה מודעת, מה גם שאתה כותב שאשתך יוזמת כאשר בא לה כך שאצלה אין תסכול מסוג זה
    אני מנחשת שאתב גם מתוסכל מזה שלה נוח להישאר במצב הזה ורק אתה בבעייה. ואכן, לפעמים נוצרת "חלוקת תפקידים" שכזאת, בה האישה נעשית אחראית על תחום הילדים והגבר בלית ברירה נעשה אחראי, או "ראש גדול" בכל הנוגע לתחום הזוגיות והמיניות.
    אני מקווה שנתתי לך פתח כלשהו. ממליצה כמו כן לקנות את סיפרה של אסתר פרל - אינטליגנציה ארוטית" העוסק בתשוקה המינית אצל זוגות נשואים. מאלף ועוזר מאוד. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו