מרגישה חוסר בטחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מרגישה חוסר בטחון
    אוהבת ופגועה
    16/11/2009

בעלי אמר לי שלעיתים הוא נמשך מינית לנשים אחרות, ידידות או מכרות, או סתם כאלו שיוצא לו לפגוש.
    הוא לא עושה עם זה שום דבר, אך עדיין נמשך מינית. מוזר לו שנאי לא נמשכת מינית לגברים אחרים. האם זה באמת מוזר? האם זה כל כך ברור שגברים ימשכו מינית לנשים אחרות?
    לפני שנ חווינו בגידה. אני אומרת חוינו למרות שהוא זה שבגד בי לאחר סך הכל שנתיים ביחד. הוא היה בחו"ל הרגיש שהוא רוצה "לחגוג" ושזה מה שנכון לו באותו הרגע וכך גם פעל.
    השבוע, בעקבות איזה מפגש עם מישהו, עלתה בי שוב התחושה הזו של חוסר בטחון.
    מאז הבגידה, טיפלנו בעצמנו. לא הלכנו לטיפול זוגי כי הוא לא ראה בכך צורך ממשי. אני הלכתי פעמיים למטפלת, לעשות עבודה עם עצמי ולשחרר.
    השבוע עלה בי שוב המקום הזה והתחלתי על כך שיחה והוא ממש התפוצץ. לא נעים לו לשמוע שלא טוב לי עם זה, שאני מבקשת שיקח אחריות על המקום המגעיל הזה שאני חשה בתוכי. הוא אמר לי שאם הייתי מפוצצת אז את הקשר אז זה היה נגמר - כלומר הוא אפילו לא היה נלחם עלי. במערכות קודמות הוא כבר בגד וגם נבגד ואני מאוד רוצה לסגור את המעגל הזה של הבגידות בחיי. אני לא רוצה להיות חסרת בטחון שהוא שוב יטוס ויתחשק לו לחגוג, או שפתאום משהו ירגיש לו מתאים....
    למרות שהוא אומר שהוא אוהב אותי ורוצה רק אותי, הוא גם אומר שאם הוא יבטיח לי שהוא לא ירצה לחגוג פעם זה יהיה לשקר לי ושגם אני לא יכולה להבטיח לו שאני לעולם לא ילך עם מישהו אחר כי הוא כבר ראה הכל.
    אני ממש אובדת עצות. אני אוהבת אותו מאוד ורוצה לחיות את חיי איתו. לפני כמה זמן עלה עניין חתונה והוא ביקש הסכם ממון ונישואים ואני מסיכמה לכך כי זה יתן לו בטחון שהוא זקוק לו. אני זקוקה להתחייבות שאומרת- אני איתך ולא אלך לחגוג גם אם יבוא לי. כי אני מתחייב לך. על זה אי אפשר לחתום אצל עו"ד... מה אני עושה? איך לגשת אליו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה חוסר בטחון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להימשך לאחרים

דורית כהן
    21/11/2009

שלום לך, הרשיתי לעצמי לאחד את שתי הפניות שלך כי הן עוסקות במשהו דומה.
    התשוקה המינית היא כמעט אף פעם לא בלעדית כלפי בת הזוג לבדה.... אנחנו בנויים פיזיולוגית בצורה כזאת שיש כל מיני דברים שמשפיעים על ההימשכות שלנו לבני המין השני: יופי חיצוני, ריח, שפת גוף, קול. והרבה מאוד אנשים מן המין השני יכוטלים לעורר בנו תגובה של התעוררות מינית.
    יש בינינו כאלה שיותר מרשים לעצמם להבחין בעובדת ההימשכות הזאת ויש כאלה שחוסמים את הגירויים האלו ולא מאפשרים להם לחדור ולהשפיע.
    גברים ונשים מקבלים חינוך די שונה מן הבחינה הזאת.
    בחברה הגברית יש עידוד וחוסר שיפוטיות כאשר גבר נשוי מתעורר מינית למראה אישה שאינה בת זוגו - חבריו הגברים רואים בכך משהו גברי, חיובי, חזק, מלא חיות. אין שיפוטים ערכיים שליליים על התנהגות מפלרטטת אצל גברים. זה מתקבל יחסית בסדר (רק בת הזוג שלהם מתקוממת...)
    ואילו אצל נשים המערכת הערכית פועלת אחרת. אישה נשואה שמגיבה בהתעוררות מינית למראה חתיך חדש - מייד תרגיש בעצמה שזה לא בסדר, היא לא תמהר להראות זאת ואולי תסתיר את הימשכותה אפילו מפני עצמה...
    רק כאשר הגבר מפנים שזה פוגע בבת זוגו - מתחיל להיווצר אצלו איזה מצפון פנימי העוצר אותו מן הפלירטוט. אבל אם זה כרוך באיסורים והגבלות שאת מטילה עליו - זה לדעתי עלול לפגוע בהתפתחות המצפון. אסביר לך למה: כי הוא מתקומם כאשר את אוסרת עליו מטעמך ומטילה עליו הגבלות. ואז הוא יהיה עסוק בהדיפת ההגבלות ובהתנגדות להן, במקום בלפתח את הערכים ואת הגבולות של עצמו. האם את רוצה שהשינוי יבוא ממקום פנימי שלו או בגלל שאת אוסרת עליו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה

אוהבת ופגועה
    22/11/2009

ברור לי שאני רוצה שהשינוי יבוא ממנו. אבל זה לא משהו שנראה כרגע לעין.
    הוא כל כך עקשן ועקבי בדבריו ומעשיו שזה יכול לשגע.אני לא רוצה לשנות אותו, אני רוצה שיראה אותי ואת הכאב שבי. שיבין שאני לא כזו והוא כן...אז איך מגשרים על זה בזוגיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו