מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר בחיי נישואיםנשואה17/11/2009
שלום רב,
אני ובעלי בני 28,התחתנו לפני שנתיים ואנחנו ביחד 10 שנים,רק לאחר שהתחתנו עברנו לגור ביחד ומאז התחילו בעיות.אלו בעיות שבעיקר נוגעות לדברים הקטנים כמו ניקיון/שטיפת כלים וכד'.אבל הדבר הכי משמעותי והכי מאכזב קרה אתמול,בעלי הוא בן אדם שעד שהוא עושה דברים לוקח לו המון זמן ואני כל הזמן צריכה להזכיר לו וללחוץ אליו שלא ישכח לעשות.לפני שנה היינו מעורבים בתאונת דרכים קטנה,ואז הגיע הדרישה לתשלום עבור אמבולנס וכדי שלא נשלם הוא היה צריך להביא אישור ממשטרה לאחר תקופה מסוימת התחילו כבר להגיע מכתבים מעו"ד,אני מאוד הייתי לחוצה וכל הזמן ביקשתי שישלם,לפני חודש הוא אמר לי שהוא דאג לזה שהמשטרה פיקססה לעו"ד את הדוח.אך פתאום אתמול חזרתי הביתה וגילתי קבלה מתאם עו"ד שהוא שילם להם סכום מסוים אני מאוד התעצבנתי וישר אמרתי לו מה זה צריך להיות עם הוא אמר שהוא טיפל בזה...הוא אמר שזה עבור טיפול אבל לא נשמע לי הגיוני וגם עם זה נכון אני עדיין לא מבינה למה היה צריך להסתיר ממני כזה דבר,לא פעם ראשונה שהוא עושה עסקה ולא אומר לי ולא עדכן אותי.
אני מרגישה שאני לא יכולה כל כך לסמוך עליו,אני גם מרגישה שאני כל הזמן זאת שצריכה לגרום לדברים לקרות ......
מה לעשות ? אך לפעול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפוס לא בריא
דורית כהן26/11/2009נשואה יקרה, סליחה על העיכוב בתשובה אליך.
כמעט כל זוג נתקל בבעייה שאת מתארת. זה קורה כי אחד מבני הזוג הוא יחסית פחות אחראי ופחות ביצועיסט, ונוטה לדחות את עשייתם של דברים שהוא לא אוהב, ואילו השני הוא פחות כזה...אז תמיד זה שיותר אחראי מוצא עצמו נוזף וביקורתי כלפי זה שדוחה. די מהר נוצר דפוס תקשורת שבו בנוסף לדחייה, הדחיין כבר חושש מן הביקורת ואז מתחיל להסתיר את הפאשלות שלו, רק כדי לא לחטוף נזיפה.
אם לא מטפלים בכך בצורה בוגרת - זה עלול להתפתח לדפוס קבוע ומאוד מזיק בזוגיות. כי את כבר לא תסמכי עליו, תבדקי אותו פעמים רבות, תעשי דברים במקומו והוא כבר יתחיל לראות בעצמו דחיין סדרתי ולקבל את הדימוי העצמי הזה בחוסר ברירה. וכך זה ילך ויתחזק.
על כן אני מציעה לערוך על כך שיחה עקרונית, לא כאשר אירוע כזה קורה והוא מרגיש אשמה ואת מרגישה כעס ואכזבה, אלא ברגע טוב שלכם, או פשוט לבקש לקבוע איתו שיחה מראש אליה תבואו שניכם עם ראש פתוח. נסו לחקור את התופעה הזאת אצלו - למי זה דומה אצלו בבית, מתי זה התחיל, מה קורה אצלו בראש כאשר הוא נזכר שצריך לעשות משהו - מה קופץ לו בראש שגורם לדחייה הזאת. כאשר תבינו זאת לעומק, תשאלי אותו האם הוא היה רוצה לשנות זאת. אם כן - תשאלי אותו האם הוא היה רוצה עזרה ממך. וכל השיחה הזאת צריכה להיות ללא כעס, אלא מתוך נסיון אמיתי להבין מה קורה אצלו ואיזה רעיונות עולים לשניכם על מנת לשנות זאת.
מקווה שקצת עזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)