מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוגיה זוגית שלא נפתרתנ.ל21/11/2009
שלום רב,
נשואים 5 שנים והורים לבת שנה ו-9 חודשים.
ימי שבת הם סוגיה עוד מהתקופה שהיינו ללא הילדה.
בעלי עובד ונוסע רבות במהלך השבוע ולכן מעדיף לישון ולהיות בבית בשבת (מתעורר ב-10-12 בערך, וגם כשהוא קם לוקח לו כשעתיים להתאושש, ובהן הוא לא מתקשר אלא רק קורא עיתון). מקסימום לצאת לאמו לאכול את הג'חנון של שבת ולסרט איתי אחר כך, במקרה הטוב.
אני, לעומת זאת, הייתי עובדת מהבית ועכשיו עובדת אמנם מחוץ לבית, אבל הרבה בבית בזכות שעות עם הילדה, ולכן מעדיפה לצאת מהבית בימי שבת.
לא כל שכן, הילדה מתעוררת בשעה 8:00-6:00 בבוקר, ובימים יפים כמו שהיה אתמול, פשוט חבל להישאר איתה בבית.
בעלי, שמרגיש שבמהלך השבוע לא רואה את הילדה, כי מגיע ב-19:00 והיא הולכת לישון ב-21:00, רוצה את השבתות להשלים זמן איתה (אני אוספת אותה מהגן קצת לפני 17:00 כל יום).
כל ניסיונותיי להסביר לו שהילדה משתגעת בבית משעה 6-8 בבוקר ועד שהוא קם ומתפקד בערך ב-12, נתקלו בחומה בצורה ומריבות קשות, שגורמות לו לתת לי תחושה כאילו אני חוטפת לו את הילדה.
היום הלכתי להוריי לטייל עם הילדה בפארק ב-10:00 והוא טען שהוא התעורר בשעה זו, אך לא קיבלתי שום טלפון או ראיתי שום סימן להתעוררות מצידו בשעות אלו ומאז אנו במריבה מאוד קשה כל השבת שמעכירה את האווירה. הוא מחייב אותי להשאר בבית בשבתות, או מקסימום ללכת לגינה הציבורית הקרובה, כדי שכשהוא יקרא לי ישר אגיע והוא יוכל להיות עם הילדה. אני מרגישה כלואה כך ולא חשה את השבת, אבל הוא טוען שאני סוציומטית והורסת לו את הקשר עם הילדה ואת השבת.
אנחנו רוצים עוד ילדים, ואני לא רואה איך המצב משתנה בקלות.
מה עושים<?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדיבות
דורית כהן26/11/2009יקרה, ראשית אומר ששניכם מאוד צודקים! כל אחד והצורך שלו. את לא להישאר תקועה בבית והוא - העובד קשה כל השבוע זקוק גם לשינה טובה וגם לשעות איכות עם הבת שלו.
אני חושבת שצריך למצוא פתרון של נדיבות.
מה הכוונה? כל אחד כרגע נאחז בצרכים שלו ולא רוצה לוותר עליהם.
אני מציעה לבוא ממקום של פרגון ותמיכה ואהבה זה כלפי זו.
מה דעתך שאת תתחילי ראשונה להפגין נדיבות וגמישות?
אני מציעה זאת ראשית כי את זו שכתבת כאן ורוצה לפתור את הבעייה, וגם כי לך יש יותר גמישות ויותר זמן איכות עם הילדה בכל מקרה לעומתו.
לכי לקראתו ותאפשרי לו את הזמן הזה עם הילדה, עם כל המגבלות שזה שם עלייך. העניקי לו את זה בלב שלם, כדי לעשות אותו יותר מאושר...אני חושבת שהג'סטה הנדיבה הזאת עשוייה לחולל מהפך ביחסים שלכם, ואז גם הוא יתחשב בך בתחומים אחרים.
כרגע את רואה בכך כניעה, ויתור. אבל כמו שאת יכולה לשים על כך את כותרת כניעה וויתור, נאי יכולה להציע לך לשים את הכותרת - התחשבות, מחווה של אהבה אליו ואל הבת שלכם שזקוקה לזמן איכות עם אביה. התחילי את להיות הגדולה והמעניקה כאן, ותראי מה זה יחולל ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)