מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבראלה25/11/2009
שלום
אני נשואה 3.5 שנים + שני ילדים קטנים
הבעיה שלי היא שבעלי הוא טיפוס שלא דוגל ביציאות,ובילוי זמן איכות שהוא רק של שנינו.
אני לא עובדת והוא מפרנס יחיד עובד מ-8.00-20.00 כל יום למעט יום שלישי עד 14.00
אין לנו כלל זמן איכות ביחד בלי הילדים והזוגיות שלנו כמעט ולא קיימת ומאז לידת הילד הקטן שלנו.
לאחרונה אנחנו רבים על כך המון , אני טוענת שצריכים לפנות זמן איכות רק של שנינו למרות הקושי- לצאת פעם בחודש, אך בעלי מאוד כבד בנושא זה ואינו רואה צורך בכך.
הוא אינו מבין שאני כל היום בבית עם הילדים ויש לי צורך להיות איתו קצת והתאוורר בחוץ.
אם אנחנו כבר יוצאים אז יש לי הרגשה שהוא עושה לי טובה
מה לעשות? כיצד לגרום לו להבין את החשיבות של שימור הזוגיות שלנו?
דיברתי איתו אין ספור פעמים אך הוא בשלו, ממציא כל מיני תירוצים שאין לו כוח, יש ילדים קטנים שצריך למצוא סידור, בקיצור זה לא מספיק חשוב לו.
אני ממש מיואשת..
זה מאוד מעכיר את ההרגשה שלי ואין לי חשק לדבר ולפנות אליו כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לך
shir.25/11/2009בלטו לי כמה דברים מההודעה שלך.. קודם כל- אין ספק שיש שוני רב בתפיסות ביניכם, הוא אינו רואה את הצורך בלהיות יחד לבד, ולשמר דרך כך את הזוגיות ואת כן.. אבל מעבר לזה- את לבד, את לא עובדת וכל היום חווה את הלא- ביחד.. בעוד הוא בעבודה רוב שעות היום, מממש את עצמו בדרך זו או אחרת, רואה אנשים, רואה עולם, מתרחק, חוזר הביתה עם חוויות מהיומיום.. ואצלך החוויה היא שונה. ולבטח אותן חוויות יום יום.
אז זה שכמובן עדיף שהוא יבין שחשוב לשמר את הזוגיות- נכון. וכדאי וחשוב שתבדקי איתו איך הוא רוצה לשמר את הזוגיות ומהו האידיאל מבחינתו לשמור על היחסים. הסבירי לו את הצורך האמיתי שלך (בשיחה שקטה לא ליד הילדים) בזמן המשותף איתו, ווהסבירי לו ממה נובעת תחושת התסכול שלך.. בילוי אגב-זה יכול להיות גם ארוחה אינטימית בבית או סרט בבית וכד'.
ובשביל עצמך- אני מציעה שלפחות יום בשבוע שימי את הילדים אצל מישהו קרוב, או הזמיני בייביסיטר ותעשי משהו בשביל הסיפוק האישי שלך- זה יכול להיות פילאטיס, יוגה, חוג אחר, כושר, ריצה, אופניים, סתם לשבת בפארק עם ספר, לעשות מנוי לקאמרי, לא יודעת מה- אבל תעשי בשביל עצמך. שימי אותך במרכז בפעם בשבוע (אם לא יותר). כך גם את תרגישי שאת מפנה זמן לעצמך וקצת מצמצמת את תחושת הבדידות.
הוא- יש לו את האיכות הזאת, הוא עובד, והוא חוזר עייף ובא לו לראות מיטה כשהוא חוזר. מבחינתו הוא המפרנס והוא עושה את שלו (לפחות בפרנסת הבית..) , אז קודם כל כדי למגר את תחושת התסכול שלך- תנהלי את עצמך ואל תתני לדברים שלא מוצאים חן בעינייך - כמו התגובות שלו- לנהל אותך. כי יש להן המון מקום כרגע.. צמצמי את המקום הזה ותפני זמן יקר קצת לסיפוק אישי. עצרי את השיגרה המשעממת והמונוטונית ועשי משהו עבורך הפעם.
שוב אני חוזרת שחשוב לבדוק מולו למה הוא מצפה ואיך הוא רואה שמירה על הקשר (אל תנחשי, תשאלי) ועל הזוגיות. ואז הביאי את המשנה שלך, ונסו ללכת זה לקראת זו.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)