מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשפחה שלי מתפרקתא26/11/2009
שלום רב,
קודם כל, תודה רבה על עבודתכם, אני מאוד מעריכה את זה.
אני כלכך מיואשת שאני כבר לא יודעת מה לעשות והחלטתי לנסות לקבל עזרה פה.
ההורים שלי כל הזמן רבים וזה כלכך כואב לי לראות את זה.
אבי מתעצבן מכל שטות ומוציא את כל העצבים והתסכולים שלו על כולם.
היום, האח הקטן שלי שפך מיץ על הריצפה ואבא שלי התחיל לצעוק עליו ואח שלי התחיל לבכות.
ואז אמא שלי ואני אמרנו לו שזה לא בסדר ועוד פעם הויכוחים של אמא ואבא שלי חזרו.
רוב התכנים בוויכוחים שלהם הם שאמא שלי אומרת לאבא שלי שהוא חושב שהוא מושלם והכי טוב ושילך ל"חברות" שלו ואז אבא שלי אומר לה שהיא מרוכזת בעצמה וכולם שונאים אותו ושעדיף שיעזוב והוא לא רוצה שיבוא לקבר שלו וכמה רע לו וכמה טוב לו בעבודה כשהוא רחוק מכולם ולפעמים הוא גם אומר לי שאני ילדה חצופה ואיך יצאה לו בת כזאת ושאמא שלי יודעת רק לבזבז כסף ועוד...
למרות שאני שומעת את זה הרבה ואני כבר בת 17 אני עדיין בוכה כל פעם מחדש, ועכשיו זה הגיע לשיא.
אני רוצה שאבא שלי יהיה מאושר, כי אחד הגורמים העיקריים הם שאבא שלי כניראה סובל ממשהו ואין לי מושג ממה שמשפיע על הכל.
הוא פעם לא היה כזה ולפני שנה הוא היה הרבה פחות עצבני, אבל פיתאום מתחילת השנה בערך אני לא מפסיקה לראות אותו ככה (חוץ מפעמים חריגים).
שבוע שעבר אמא שלי תידלקה את המכונית והבחור שתידלק שבר משהו באוטו ואבא שלי כלכך התעצבן שהתחיל לקלל אותה וזה בכלל לא אשמתה שהבחור שבר את זה.
ההורים שלי בחיים לא יילכו ליעוץ זוגי, ואני עובדת עצות ואין לי מושג מה לעשות! אני יעשה הכל כדי שישארו ביחד!
אז בבקשה, אם מישהו רואה את ההודעה, אשמח שתביעו את דעתכם, אני מפחדת שבקרוב הדיבורים שלהם יהפכו לאמת! וזה הדבר שהכי מפחיד אותי בחיים, אני לא רוצה שזה ייקרה!.
תודה מראש!!
נ.ב:
שכחתי לציין שמצבנו הכלכלי הדרדר לאחרונה ואולי גם זאת אחת הסיבה לסף התפרקות מערכת היחסים.
אשמח אם תוכל לתת לי עצה שאוכל לדעת איך אפשר לשמר את היחסים ביניהם ואיך אפשר לגרום לאבא שלי להיות שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כואב לשמוע
חושבת27/11/2009כואב לשמוע שאת סובלת מבעיות של הורייך.. אך חשוב שתזכרי, שאלה לא הבעיות שלך. כלומר, תנסי ליצור הפרדה 0עד כמה שניתן), בין החיים שלך, בין מי שאת, ובין איך שהורייך נוהגים.
נכון שפרידה איננה מה שאת רוצה עבור הורייך, אך לעיתים עדיף להיפרד מאשר לחיות באומללות וכעסים.
תנסי לחשוב קצת על עצמך לשם שינוי, במקום על הורייך...
לצערי, הורייך לא מספיק חושבים על טובתך ועל טובת אחיך , בזמן שהם רבים, אחרת היו הולכים לייעוץ זוגי.. ולכן אני אומרת לך, לשמור על נפשך. מה שרואים משם, לא רואים מכאן. הורייך רבים כבני זוג, ולהם יש את הטקטיקות שלהם, להמשיך לאחר הריב בחייהם. אולם את, לוקחת את הריבים הללו לליבך, ובצדק, וסוחבת אותם במשך כל היום.
מתוך המצב הנתון, ובהנחה שהורייך לא יפנו לייעוץ.. אני מציעה לך לשים את עצמך במרכז הפעם.
ואולי, אם תרצי, תוכלי לכתוב להם במכתב, כיצד את מרגישה לגבי הריבים שלהם וכיצד הם משפיעים עלייך. אולי זה יעזור..
אני לא יודעת אם עזרתי..,
תרגישי טוב יקירה..
בהצלחה לך ולהורייך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
חושבת27/11/2009עוד דבר ששכחתי לציין,
לדעתי, אם במכתב שתכתבי להורייך או בשיחה פנים מול פנים.., תפני אליהם את הצורך שלך בשיחות עם מטפל, עקב המצוקה שנוצרת אצלך בשל הויכוחים שלהם.
בעיניי זה הכי חשוב. שאת תוכלי לפרוק את תחושותייך ואת המועקות שנוצרות לך בעקבות הזוגיות שלהם. וזאת כדי שלא תשארי בודדה בהרגשה שלך..וכדי שתקבלי כלים להתמודדות עם המצב המשפחתי הנתון, או לחילופין- עם שינויים בחיי המשפחה. זה מאוד מאוד חשוב לדעתי.
שוב בהצלחה,
מכל הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
א03/12/2009שלום,
תודה על התגובה.
בקשר למכתב אני חושבת שהם לא יבינו אותי ויצעקו עליי ואני לא חושבת שאני מוכנה לזה.
עד להיום הריבים טיפה שכחו.. אבל עדיין הם ממשיכים והיום גם.
אני יודעת שהם כן אוהבים אחד את השני, כי הם לרוב משלימים אחרי זה.
אבל אני רוצה לעצור את הריבים האלו, אני לא מצליחה שלא לחשוב על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי א
חושבת03/12/2009אהלן,
אני מבינה שאת חוששת שהם ייצעקו עלייך אם תכתבי להם מכתב.. מדוע? האם ניסית בעבר את הדרך הזאת כאמצעי תקשורת עימם ונתקלת בתגובה כזאת? .. אני בכוונה שואלת, משום שהרבה פעמים, אני נוטים לפחד מתגובות של אנשים, לא רק הורים, מבלי לדעת באמת איך הם יגיבו.. ולעיתים אנו מופתעים לטובה. במכתב את יכולה להיות פתוחה איתם עד הסוף, להביע רגשות(גם קשים וכואבים), לספר להם איך את מרגישה או כל דבר שעולה לך לראש, ומצד שני- קל להם יותר להיות קשובים לך בדרך כזאת. משום שזו דרך לא מאיימת. הם יכולים לשבת עם עצמם, בנחת, להתרכז בכל מה שכתבת ובעצם-בך, ובאמת באמת להקשיב, ללא הפרעות מסביב. ויכול להיות מאוד שזה "ייגע" בהם בפנים. כי כרגע הם לא רואים מה עובר עלייך.
אני חושבת שכדאי לך בכל זאת לנסות את הדרך הזאת.. מה יש לך להפסיד? לצעוק את אומרת שהם צועקים גם ככה. אולי הפעם את תראי צד יותר רך ומבין בהם...
מומלץ.
מקווה שתנסי..
מחזיקה לך אצבעות ואשמח אם תעדכני אותי כאן..
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)