מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבקשת עצהשחר29/11/2009
שלום לכולם,
אני בת 24 והתחלתי לפני כשלושה חודשים מערכת יחסים מדהימה עם בחור מדהים. יש בינינו כמו שאומרים "אהבה מטורפת", אנחנו כבר מדברים על מגורים משותפים ואפילו מרגישים שזה הולך לחתונה. (כמובן שלא בזמן הקרוב אבל זאת ההרגשה).
הבעיה היא שהוא גר עם חבר הכי טוב שלו, ובמילים עדינות הוא בן אדם מאוד לא נחמד... אף אחד מהחברים של החבר שלי לא אוהב או מסתדר איתו, הבחור הזה ניזון מלהתנשא מעל אנשים, לרדת עליהם, לגרום להם להרגיש נחותים ורע עם עצמם (חוויתי על עצמי). הכל מושלם ביני לבין החבר שלי אבל אני מרגישה שהחבר שלו הורס לנו הכל. אני לא אוהבת ללכת אליהם הבייתה וגם כשאני שם אני מרגישה מאוד לא בנוח. מה גם שזה נראה מהצד שחבר שלי הוא סוג של "שפוט" שלו... כל דבר שקורה הוא מתייעץ איתו, "מבקש" את אישורו, עושה כל מה שהחבר שלו רוצה וזה מטריד אותי מאוד!!!
החלום של שניהם זה להקים עסק בעתיד ולהיות שותפים, אני לא רוצה שחבר שלו יהיה חלק מהחיים שלי!!! אני מפחדת שבאיזשהו שלב הוא יצליח להפריד בינינו כי כבר אני מרגישה במתח בינינו בגללו. מה אני יכולה לעשות? אני ממש רוצה שיהיה בסדר....
אשמח להתייחסות...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
שני30/11/2009תעשי מה שביכולתך להתרחק מבן אדם כזה. מה שעושה לך תברחי.
תדברי עם החבר שלך על זה, אני מאמינה שזה חשוב לו לא פחות.
למה שמישהו ירצה בחברת כזה אדם.
בקיצור, תהיי חזקה ואל תוותרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שחר30/11/2009היי שני,
תודה על התגובה.
אני ממש לא מתכוונת לוותר...
אבל העניין הוא שחבר שלי טוען שהם כמו "אחים", שאנשים מבחוץ לא רואים את החבר שלו כמו שהוא רואה אותו. אני באמת רואה שהוא מתנהג אליו באמת בתור חבר מאוד מאוד טוב. אבל אני באמת חוששת שזה יפריע למהלך הקשר בסופו של דבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-ש-ח-ר
שני30/11/2009לדעתי, מה שאני הייתי עושה, פשוט מאוד הייתי נשארת בעמדה שלי לגבי החבר הזה, את לא צריכה להיות נחמדה אליו אם את לא רוצה, או לארח אותו בביתך, אם נוח לך לדבר אליו בלי להפגע, מה טוב, אבל אם לא, שימי דיסנטנט מהר מאוד, ככה שני הצדדים יבינו וגם החבר שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חושבת30/11/2009היי לך,
לצערי, הייתי במצב מאוד דומה עם חבר שלי לשעבר. הוא גם הגדיר את החבר שלו כ-אח, החבר הכי טוב שלו וכו'.. ובנוסף היה מאוד מושפע ממנו. בהתחשב בעובדה שהחבר שלו אדם מאוד שלילי מחד, ומאידך מאוד קרוב אל החבר שלי.. משמע -יש לו גם נגיעה בחיים שלי.. כי הוא השפיע על חבר שלי,
זה מצב מאוד בעייתי בעיניי. אני לא אלאה אותך בפרטים מה קרה במקרה האישי שלי עם אותו חבר, מלבד העובדה שחבר שלו אכן היה עוקץ אותי.. "יורד" עליי , אפילו לפני חברים והכל במסווה של צחוק. כשבאתי לדבר על כך עם חבר שלי.. הוא היה בטוח שחבר שלו צוחק ולא ממש תמך בי.
ומשם.. נכנסו לקשר שלי ושל חבר שלי הרבה הרבה קשיים שנמשכו המווון זמן עם הרבה כאב.
בכל אופן ככה-
לדעתי, הכל תלוי בחבר שלך ! באופי שלו. אם יש לו או אין לו עמוד שדרה כבנאדם. אם יש לו, יהיה לך עם מי לדבר בפתיחות על כך.. כלומר איתו.. והוא יקבל את מה שאת אומרת.. וינסה להתחשב בך ואולי אפילו קצת להתרחק מהחבר הזה. גם אם לא לגמריי.. פשוט להתרחק. במידה ולא, וחבר שלך אכן מאוד מושפע, זאת כבר בעיה קשה יותר לדעתי.
בכל מקרה, אני חושבת שכדאי שתדברי עם חבר שלך מההתחלה בפתיחות לגבי הנושא. לא כדאי להדחיק דברים אף פעם. כי הם מתפוצצים בשלב כזה או אחר.
אם חבר שלך יתעקש, וימשיך להיות לך רע.. אני מציעה לך, מכל הלב, אבל באמת מכל הלב..
לא להילחם. לא בחבר שלך ולא בחבר שלו ולא בחברות ביניהם. פשוט תהיי כנה איתו, ואם זה לא יעזור ויהיה לך קשה להחזיק בקשר איתו.. תפרשי מהקשר כמה שיותר מהר.
אני יודעת, שכשאוהבים הנטייה היא להילחם.. אבל מלחמה זה לא דבר טוב.
במיוחד במצב כזה רגיש.
ואם תדברי מלכתחילה עם חבר שלך בכנות על המצב, תיידעי אותו שזה מפריע לך, מלחיץ אותך, פוגע בך וכו', והוא עדיין יהיה בשלו ולא ישנה דבר כדי שיהיה לך נוח יותר בקשר איתו-
ההצעה שלי- תפסיקי להילחם, אל תהיי עם ראש בקיר ותפרשי כל עוד כבודך איתך.
זה בעצם הסיכוי היחיד שחבר שלך ינסה באמת להבין אותך, במקום להתגונן ולנסות לשמר בכל הכוח את החברות עם החבר שלו.
בהצלחה מכל הלב,
אני יודעת כמה זה קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)