מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלתחסויה02/12/2009
היי..אנו זוג בני 36,43 (ולא נראים בגילנו) נשואים 17 שנה +2 ילדים גדולים (12,16)הנישואין שלנו הם בעליות וירידות בתחילת דרכנו בעלי עבר כמה משברים של פיטורים מעבודה לתקופה מסוימת ושוב מצא את עצמו בעבודה חדשה לזמן מסויים אני עבדתי בבית וגם גידלתי את ילדנו כמעט ולא בילינו. די הקדשנו את הזמן לגידול שלהם ולנסיון להתקדם בדירה רכב ועוד להשתלב כמו כולם להשיג כמה שיותר והכל בזכות עצמנו ללא עזרה מההורים (כמו רובם של הזוגות הצעירים)לפני כ13 שנה עבדתי באיזה שהוא מקום היתי אז במריבות עם בעלי ואחד מחברי לעבודה היה עם אוזן קשבת וזה נגרר ליותר מזה עד שבעלי הרגיש שמשהו קורה ..התעלנו על המשבר והמשכנו הלאה כיום אני ובעלי עובדים יחד 4 שנים פתחנו עסק מאוד מצליח שבו אנו נמצאים הוא מ5 בבוקר עד 18 ואני מצטרפת ב8 אחרי שהילדים יוצאים לבתי ספר..(כולם מפרגנים על זוגיות נפלאה ועל השעות הרבות שאנו יחד)אך שוב בעלי מקדיש את כל זמנו בעבודה לא מוכן לפנות זמן לבילויים טוען שהוא עייף מאוד ואין לו כוח אני כל הזמן טוענת שצריך גם לחיות והעבודה היא לא הכל אנו אוהבים אחד את השניה אך כמה אפשר בית עבודה וחוזר חלילה??? לאחרונה ישנו בחור שהוא לקוח במקום אשר רומז לי כל הזמן די מחזר מפרגן וגם נראה טוב מושך מאוד (לצורך העניין גם נשוי מזה שנתיים וקטן ממני ב10 שנים..)הוא יושב ולא מוריד את עיניו ממני לוחש בכל הזדמנות מילים די נעימות בעלי כמובן לא מרגיש אך אני די מבולבלת רוצה ו..לא רוצה לפגוע כמו בעבר..הוא מתקשר אלי בזמן שאני לבד ורוצה להפגש אני אומרת לו שעדיין זה לא הזמן אך בעצמי איני יודעת אם כדי בכלל או אם זה שווא שוב את כל העניין ???אשמח לקבל חיזוקים לכל כיוון אפשרי ..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפיתוי המתוק מול הסכנה לאבד הכל
דורית כהן05/12/2009חסויה יקרה, את עומדת עכשו מול פיתוי מתוק, ומצטיידת בהצדקות שנשמעות הגיוניות - בעלך מקדיש את כל האנרגיות שלו לעבודה ובעצם אין לכם חיים חוץ מן העבודה.
חשוב לי שתדעי לקראת מה את הולכת.
נניח שתתפתי לבחור הצעיר, הנשוי טרי הזה. ונניח שתהיה לכם פרשייה, או רק סטוץ. מתישהו זה ייגמר או מעצמו או בעקבות גילוי וחשיפה, ואז תמצאי את עצמך או שבורת לב, או שכל מה שעמלת בשבילו והישגת בחיים עומד בסכנה - אם בעלך יגלה זאת. ובראש וראשונה - האמון בך. אחרי שקורית בגידה - אי אפשר לשקם את האמון כמו שהיה בתחילה. זה כואב ומשפיל בצורה עמוקה ביותר ויש זוגות שלא מצליחים להשתקם ממכה כזאת.
אז אני מציעה לך שתלכי בדרך המפרכת יותר, שנכון שהיא פחות מתוקה ומפתה, ותחפשי דרכים לפתות את בעלך ולרתום אותו לאצת ולהתאוורר. אני שמחה לשמוע שהעסק מצליח. במצב כזה כסף מאוד עוזר. עליו למצוא מישהו שיכול לעזור לו בעסק - עוזר שיכול לסמוך עליו, על מנת שהוא יתפנה קצת לחיות את החיים.
נכון - הוא עכשו לא קשוב לכך, ויש לך עבודה קשה לשכנע אותו ולהבהיר לו שחסר לך משהו מאוד חיוני בחיים. עליו לראות שהסיפוק הרב שהוא שואב מן ההצלחה בעסק, והמחוייבות שלו לעבודה - שאצלך זה לא אותו הדבר. את לא בנוייה כמוהו, ולך יש צרכים שונים משלו. חשוב שאת תצליחי להבהיר לו את "עובדות החיים" האלו.
ואם שום דבר לא יעזור - תשאלי אותו האם בגידה שלך תנער אותו - כדי שיבין מה הוא עלול לסכן כאן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסויה06/12/2009תודה על תשובתך...אך ההמשך הוא כזה האמת שכן דיברתי עם בעלי לא פעם על החיים מעבר לעבודה הוא אדם מאוד סגור בלי חברים בנתק מהמשפחה שלו עקב מריבה (וזה בסדר מבחינת שתינו ) הוא רוצה לדעת כל מה שקורה לי אם דיברתי עם אחותי .אז על מה השיחה? אם מישהו צלצל אז מי זה?.הוא טוען שצריך לדאוג לעתיד של ילדנו(כאילו אנחנו קיבלנו משהו מההורים..)מבחינתו החיים שלו עכשיו זה לעתיד הילדים איך הם יסתדרו ??אבל מה איתנו למה אנחנו צריכים להפסיק לחיות ?????אם הוזמנו לארוע צריך לשכנע אותו ללכת עד כדי מריבה!! אני לא יודעת מה עובר עליו אותי זה די מתסכל חוץ מזה היחסים ביננו הם שאני כל הזמן מחבקת מנשקת אומרת שאוהבת ועד שהוא מוציא מילה אפשר להתיבש (הוא אומר פעם ב..שאני אהבת חייו ואין לו כלום מלבדי וזה נשמע כאילו הוא תלוי רק בי??!!).מבחינתו הבית זה הבילו הכי טוב וסקס כמה שיותר הוא לא מוותר!!!!!
99 אחוז מהיום אנחנו יחד כל שאין לי זמן לדברים מסביב..אך השבוע הייתי במספרה בערב וכשיצאתי אותו בחור חיכה לי ליד הרכב בחניה האמת שנבהלתי לא ציפיתי שזה יגיע אך כמובן הפרפרים לא איחרו לבוא ..הוא חיבק ונישק רציתי מאוד להמשיך אך ביקשתי שיפסיק כי זה לא יעשה טוב לשנינו..אמרתי לו שאני רוצה אותו כחבר קרוב ..והוא כמובן אמר שרוצה יותר. ..אני לא רוצה להרוס את מה שיש לי אך אני מרגישה כמו "ציפור בשבי" שחיה בכדי לרצות את כולם מסביבי חוץ מאת עצמי..האם עם זה אני אמורה להמשיך לחיות????
תודה רבה על הלב שמקשיב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה..
חסויה08/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסויה
עדי בדיחי08/12/2009אני באמת חושבת שכדאי שתקראי שוב את התשובה של דורית, אני מסכימה שצריך ללכת בדרך הפחות מפתה ולהכניס לחיים שלכם קצת תוכן אחר.
התזוזות האלה למקום אחר, מפתה יותר, מחזר יותר, "נוצץ" יותר.. יביאו אותך ליותר בלבול ומצוקה עם הזמן. מכאלה מצבים מתפתחים רגשות אשם, ותחושה של הליכה על חבל דק, ותחושה שאוטוטו את נתפסת.. למה לך? בואי נסי לשקם את הזוגיות שלכם ולהיות שלמה שבאמת את מנסה.
ה"חקירות" שלו (על מה השיחה? מי התקשר?) רק מלמדות על כך שיש לעבוד על אמון בקשר, על תקשורת פתוחה וגלויה. כתבת שאת לא רוצה להרוס את מה שיש לך, ולצערי- הפיתיון הנקרה בדרכך רק סולל לך דרך לשם. זה תלוי רק בך עכשיו.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסויה13/12/2009עדי תודה..
כל מה שאתן כותבות יפה וטוב והאמינו לי שאני מבינה ..דיברתי איתו לפני כמה ימים בסוף יום העבודה והחלטנו שאנו יוצאים ביום חמישי לבלות אך לא הוחלט לאן..הילדים כמובן שמחו שיצאנו סוף סוף (16,12) נסענו לתל אביב וכך היה ..פה לא נראה לו, כאן זה המוני מידי וכו' מצאתי את עצמי מסתובבת 3 שעות ברכב מחפשת מקום שיתאים לו וכמובן מלטפת אוהבת עם הרבה סבלנות!!! ובסוף הוא עוצר קונה מגש פיצה T.W. ונוסע לים??.הוא אומר לי פה נחמד שקט ומזכיר את הימים שהתחלנו להכיר..למה יש לו פחד קהל ?כך זה אמור לבלות??אוקי זרמתי.. עשינו סקס ברכב כמו פעם..אכלנו ונסענו הביתה !!מה הלאה זה די משעמם..וחוץ מזה אני זו שמגוונת משתנה זורמת ומתחילה ..מה איתו איפה הוא בסיפור ?(לא נעים לי אבל אני מתחילה ל"זייף"כדי שזה יגמר מהר כי אותי זה מתסכל אני לא מצליחה להנות .ואני רוצה מאוד)הוא כל הזמן אומר שכיף לו איתי הוא נהנה מאוד (איך לא.....גן שעשועים שלם הכול כלול בלי מאמץ!!)
את אותו בחור אני רואה כמעט כל יום בעבודה מקבלת חיזוקים רק דרך מבטים (כי אין דרך אחרת!!)הוא לחש לי שאני נראת לו מתוסכלת ואם הוא יכול לעזור .?(בטוח..אבל כנראה לא בגלגול הזה )
לאן ממשיכים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)