הרסתי את הנישואים ומוכן לעשות הכל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הרסתי את הנישואים ומוכן לעשות הכל
    איציק
    02/12/2009

בשביל להציל!!
    אני בן 31 ואישתי בת 28 נשואים שנה וקצת וביחד מעל ל 3 שנים.
    אני רוצה לפתוח בזה שאני לוקח אחריות על הכישלון.
    הייתה לנו שנה רוויה במריבות (לצד זמנים טובים בהחלט) שבהם תמיד האשמתי אותה, הטחתי בה,
    ובכללי הורדתי לה את הביטחון ואת האמונה.
    לצערי האגו שלי שיחק תפקיד מרכזי ולמרות שהיו כל הסימנים מסביב לא הסכמתי באמת להבין או להסתכל לבעיה שייצרתי בעניים.
    הבעיה איתי שאני צריך לחטוף סטירה מצלצלת בשביל לפקוח את העניים ולראות כמה לא בסדר הייתי ואיך אני, בעלה האוהב הסכמתי עם עצמי לפגוע בה (היא אישה מדהימה) וליצר אצלה צלקות ממני שכידוע יותר כואבות ממכות!
    היא אמרה לי דבר נכון, "תקעת בי המון מסמרים, גם אם תוציא אותם עדיין החורים נשארים".
    שבוע שעבר החליטה (לאחר עוד הטחה שלי) שהגיעו מים עד נפש והחליטה לישון אצל המשפחה ולחשוב מה עושים ופנינו לאן. גם אני חשבתי בשבוע הזה וככל ששקעתי בזה גיליתי כמה "חרא" הייתי
    ונפתחו לי העיניים. עכשיו אני יודע בוודאות מה חשוב ומה טפל, יודע בוודאות שאני יכול לתקן ולהראות לה שהתכונות שהיא התאהבה בי והתחתנה איתי קיימים בי, שאני עדיין הגבר שהיא אוהבת
    (אהבה?) ורק שתתן לי צאנס להוכיח את זה.
    כשרשמתי למעלה שכל הסימנים היו באזור אז אחד מהם הוא שהטחתי בה ללכת לטיפול בלעדי בשביל לפתור את הבעיות ביננו.
    עכשיו אני מפוכח אבל ללא צאנס.
    כשדיברנו אחרי הפסק זמן (פסק זמן של כמה ימים) היא פשוט הייתה כל כך החלטית וממוקדת מטרה
    שהיא לא מוכנה לתת צאנס נוסף.
    אני אריה לוחם ולא וותרן (אבל לא מציק ולא לוחץ בכוח), אין לי כרגע מה להפסיד יותר ממה שהפסדתי אז זה נותן לי את הדרייב כרגע למרות ההחלטיות שלה.
    אני בוכה לאלוהים בלילה שאין דבר שאני לא אהיה מוכן לוותר עליו בשביל הזדמנות נוספת ואחרונה.
    איזה מן מפלצת אני שנתתי לעצמי לפגוע בה ככה (לא בגידות ולא הרמת יד כמובן) והתשובה לשאלתי הייתה להפתעתי פשוטה: אגו מניאק וסדרי עדיפויות קולקלים.
    אני מתל אביב ובנוסף למה שיאמר כאן אני מבקש המלצה למטפל\ת זוגית כי אני עדיין חדור אמונה (חייב להאמין) שהצאנס איכשהו יינתן ונצליח להרים את הזוגיות חזרה למסלול ובעצם לתת לי לבנות מחדש את הקשר רק הפעם באופן בריא עם סדרי עדיפיות ברורים וכמובן בלי אגו, עצבים וכעסים.
    אין דבר שאני לא אהיה מוכן לעשות וחבל שזה בא לי בדיעבד (שונא את המילה בדיעבד) וכנראה זה איחרתי את הרכבת באופן שאני בעצם "ייחלתי" לעצמי לצערי, אבל כמו שאמרתי אמונה תמיד ישנה כי אני מטבעי בנאדם אופטימי.
    אני אשמח לעצות, דעות, הכוונה ובכלל האם אתם רואים סיכוי כלשהו (אולי מסיפורים דומים מהעבר) למרות שאתם לא מכירים את הצד שלה.
    אני מצטער מראש על אורך ההודעה אבל הייתי חייב לשפוך.
    בברכה,
    The biggest Loser

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם היא עדיין אוהבת?

דורית כהן
    05/12/2009

איציק יקר, צר לי על מה ששניכם עוברים בימים אלו.
    השאלה הגדולה, לאחר כל מה שאתה מתאר, האם נותר עוד רגש של אהבה אצלה כלפיך, לאחר כל הפגיעות שפגעת בה.
    אם היא עדיין אוהבת - הדברים שאתה מתאר שקרו ביניכם ניתנים לתיקון בעזרת ייעוץ זוגי, כי בטוח ששניכם מתוסכלים בכל מיני מצבים, מכל מיני סיבות, וצריך ללמוד יחד איך מנהלים חיי זוגיות, איך יוצרים תקשורת נעימה, - בקיצור - לא חסר מה ללמוד. אלו דברים שבדרך כלל לא לומדים בבית, ואני רק מנחשת שבבית ההורים שלך - גם שם היה מישהו מן ההורים שאף הוא נהג או נוהג עדיין להרים את הקול, להתפרץ ולפגוע, וזה היה המודל שלך.
    אבל - אם היא כבר לא אוהבת - אז אין מה שישאיר אותהבזוגיות הזאת. היא במצדק לא תישאר במקום שהיא רק נפגעת בו ומאבדת את הבטחון העצמי שלה. היא פעלה בחוכמה בכך שנקטה פעולה דראסטית - ועובדה שקלטת את הטעות הגדולה שלך.
    האם אתה יכול עכשו להגיד לה שעשית טעות, להתנצל על הכאב שגרמת לה ושאתה אוהב אותה ורוצה להציל את הזוגיות שלכם ורוצה להזמין אותה להצטרף אליך לייעוץ זוגי?
    נראה לי שזה מה שנותר לך לעשות, ולקוות שהיא תתן לך צ'אנס.
    ואם תגיעו לייעוץ זוגי - מאוד חשוב להתמיד בו, ללמוד כלי תקשורת ולהתאמן בהם לאורך זמן מסויים, מספר חודשים, כדי להיות בטוחים שהדרכים החדשות ייטמעו היטב, כי תדע לך שיש זוגות שמגיעים לשתיים שלוש פגישות, הדברים משתפרים קצת ואז הם מפסיקים, והבלגן חוזר לגמרי תוך זמן קצר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו