הסתגרות בתקשורת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתגרות בתקשורת
    ניני
    02/12/2009

היי .
    ברצוני לשאול שאלה בשטח היחסים בזוגיות .
    כשלמשהו במערכת הזוגיות יש בעיה והוא מעלה את הבעיה שמפריעה לו בפני השותפה שלו בחיים , האם השותפה צריכה להתייחס לבעיה , לשוחח עליה על מנת לסגור את הבעיה המציקה לצד השני .
    זו הייתה הפתיחה לשאלתי , והבעיה שלי היא כזו בכל פעם שאני פונה לחברה שלי על משהו שקשה לי איתו או מפריע לי או שאני מרגיש במצוקה היא לא עונה לי ומסתגרת , כששאלתי למה היא עושה זאת טענה כי כל הזמן יש לי טענות או שהיא עונה לי אתה מתחיל שוב או אתה שוב מתקיף אותי .
    בכל נסיון אף בהעלת הבעיה שלי בכתב או בשליחתו במייל לא הייתה התייחסות לבעיה ואני לא מצליח להבין את פשר ההתנהגות הזו , הרי לא יתכן שגם במכתב שאני נותן לה היא תרגיש מותקפת ומאוימת , מענין הוא שבכל פנייה אליה או בקשה בצורה היפה והשקטה ביותר היא מרגישה מותפקת .
    אני ממש מרגיש שאני לא מצליח לתקשר איתה ולפתור בעיות , נראה לי שהיא מעדיפה שקט תעשיתי כל הזמן (על מנת שאני לא אתחיל שוב ) ונמנעת מכניסה לעימותים לפתרון הבעיות .
    איך ניתן לפתור את הבעיה שהיא תענה לי , כי כשיש לה בעיה היא יודעת לפנות אלי יפה ומצפה לתשובה או תגובה או התייחסות .
    אני בפנייה אליה לא צועק או מאיים עליה או פונה בתוקפנות , כי גם שאני שולח לה כתבות על זוגיות במייל היא לא מתייחסת , האם גם כתבה היא תוקפנות ? או שהתוקפנות היא תירוץ לבעיה ?
    לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתגרות בתקשורת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להעלות מה שמפריע - זה משהו בסיסי!

דורית כהן
    05/12/2009

לירון יקר, מאוד מעניין מה שכתבת כאן. לדעתי יש לך עניין עם מישהו מאוד רגישה! אין לה את היכולת לעמוד מול קושי בזוגיות. היא כנראה מאוד פרפקציוניסטית, וכאשר מועלית איזו בעייה על ידיך - היא מייד חושבת שאתה מתכוון שמשהו אצלה לא בסדר, ואינה עומדת בכך.
    זה כמובן לא מצב טוב. לא יתכן שלא תוכל להעלות בעיות שמטרידות אותך, כי תחשוש מתגובתה, או כי היא לא תאפשר לך לפתח על כך שיחה. זה משהו מאוד בסיסי בזוגיות, ואני חושבת שאם לא ניתן לפתור זאת ולשנות את גישתה הבסיסית, עליך לשקול האם נכון להמשיך בזוגיות הזאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו